Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 25 /22:43

Pabaiga: širdis atidavęs „Žalgiris“ krito prieš čempionišką „Fenerbahče“ versiją

Visą puokštę įvairiausių emocijų padovanojęs Eurolygos sezonas Kauno „Žalgiriui“ – baigtas. Ketvirtadienio vakarą Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai ir trečią kartą neatsilaikė prieš fantastiškas rungtynes sužaidusią vieną turnyro favoričių Stambulo „Fenerbahče“ – 82:99 (16:30, 25:19, 20:23, 21:27). Namuose kritę Lietuvos čempionai pralaimėjo ketvirtfinalio seriją 1-3.
Kauno „Žalgiris“
Leo Westermannas ir Artūras Milaknis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors Stambulo klubas į mūšį stojo be peties traumą patyrusio vieno savo lyderių Nikola Kaliničiaus, jau nuo pirmųjų minučių jo komandos draugai parodė geriausią „Fenerbahče“ šio sezono versiją. Uraganiniu tempu puolę turkai vien per pirmą kėlinį pataikė visus penkis tritaškius ir pasiuntė kauniečius į gilų nokdauną – 16:30.

Visgi net septyniolikos taškų deficitas kauniečių neišgąsdino. Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ pradėjo sėkmingai kovoti tais pačiais ginklais, kaip ir jų varžovai, ir labai greitai pradėjo tiestis. Įpusėjus dvikovai, varžovai priekyje jau buvo tik aštuoniais taškais, o trečio kėlinio pradžioje liko vos keturi, tačiau tuomet iniciatyvos vėl ėmėsi žmogus, nužudęs „Žalgirį“ praėjusių metų finalo ketverto pusfinalyje.

Ali Muhammedas sužaidė fantastišką mačą, pelnė 25 taškus ir tapo pagrindiniu „Žalgirio“ duobkasiu, o kai reikėjo jam pailsėti, žaidimo vadžias meistriškai savo rankose laikė su dvigubu dubliu (15 tšk. ir 10 rez. perd.) mačą baigęs Kostas Sloukas.

„Fenerbahče“ laidas į pergalę buvo nuostabus pataikymas. Svečiai šiame mače dvitaškius metė 71 proc. taiklumu (22/31), o iš toli atakavo net 68,2 proc. (15/22).

Finalo ketverto pusfinalyje „Fenerbahče“ varžove bus Stambulo „Anadolu Efes“ arba „Barcelona“. Šioje ketvirtfinalio serijoje po trijų mačų 2-1 pirmauja turkai.

VIDEO: Fanų meilė „Žalgiriui“, puikūs dėjimai, „Fenerbahče“ galia ir stebuklingos kelionės Eurolygoje pabaiga

„Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 82:99 (16:30, 25:19, 20:23, 21:27).

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 25 (35 naud. bal.), Nate’as Woltersas 18, Marius Grigonis ir Aaronas White’as po 7, Artūras Milaknis ir Thomasas Walkupas po 6, Leo Westermannas 5, Edgaras Ulanovas 4, Deonas Thompsonas ir Rokas Jokubaitis po 2, Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas nežaidė.

„Fenerbahče“: Ali Muhammedas 25 (4/5 dvit., 5/5 trit., 32 naud. balai), Kostas Sloukas 15 (10 rez. perd.), Janas Vesely 12, Marko Guduričius 11.

VIDEO: Paskutinė Šaro Eurolygos konferencija: kaltės jausmas, juokas ir situacijos vertinimas
VIDEO: Željko Obradovičius po rungtynių gyrė Šarą: „Jis puikiai valdo komandą“
VIDEO: Edgaras Ulanovas: „Nenusipelnėme eiti į finalo ketvertą“
VIDEO: M.Grigonis nusivylęs dėl ketvirtfinalio serijos
VIDEO: L.Westermannas: didžiuouosi komanda, bet esu nusivylęs
VIDEO: A.White’as: galėjome geriau
VIDEO: Thomas Walkupas: „Tai buvo neįtikėtina patirtis“

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 82:99 (16:30, 25:19, 20:23, 21:27).

40 min. Turkai triumfuoja ir keliauja į finalo ketvertą.

39 min. Marius Grigonis iš toli irgi pataiko, bet tai jau menka paguoda.

38 min. Žalgiriečiai pradėjo trumpinti atakas. Nate'as Woltersas įmetė dar vieną sudėtingą metimą kaire ranka (73:86).

37 min. Nate'as Woltersas pataiko iš toli (71:86).

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Brandonas Daviesas nepatenkintas kalė per kamuolį, kai Janas Vesely su pražanga guldė amerikietį ant parketo. Amerikietis buvo įsiutęs, nes nepamatė nesportinės pražangos ženklo. Janas tiesė ranką pakelti varžovą, bet B.Daviesas mojo ranka ir atsisakė kvietimo. Netrukus aukštaūgiai apsižodžiavo po krepšiu. B.Daviesą turėjo kiek nuraminti vaizdo peržiūra – nesportinė pražanga visgi buvo.

36 min. Janas Vesely šiurkščiai kerta Brandonui Daviesui. Nesportinė pražanga čekui – 68:84.

35 min. „Žalgiris“ pradeda skubėti ir dažniau klysta. Išsigelbėti ir grąžinti intrigą bus sunku. Pradeda stigti ir jėgų.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
7:30, -17 ir „Žalgirį“ į kovą kelia garsioji vikingų skanduotė. „Mes laimėsim!“ – pasigirsta pauzės metu. Sirgaliai iki galo tiki savo komanda. Aistruoliai šiandien žymiai aktyvesni nei antradienį. Kad tik tos skanduotės nupūstų taiklius „Fenerbahče“ metimus...

34 min. Žudiko instinktus vėl parodo Marko Guduričius. Serbas pataiko tritaškį aidint atakos pabaigai. „Žalgirio“ laivas skęsta – 64:81.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Teisėjai šiandien gauna daug spaudimo. Reikia pripažinti, kad peržiūrėjus vaizdo pakartojimus, situacija nėra tokia dramatiška, kaip galima įsivaizduoti stebint aistruolių reakcijas. Pavyzdžiui, teisėjai tiesiogine to žodžio prasme padovanojo „Žalgiriui“ keturis taškus iš eilės trečiojo kėlinio pabaigoje (B.Davieso žingsniai ir įskaityti N.Wolterso taškai). Bet tai neįtikins nei žaliai baltų, nei Šaro brolio – Vytenis Jasikevičius iš tribūnų grūmoja arbitrams.

33 min. Nesportinė Brandono Davieso pražanga stabdant Kostą Slouką.

32 min. Ahmetas Duverioglu pelno dar du taškus, bet grįžęs į savo aikštės pusę prasižengia penktą kartą ir baigia rungtynes.

31 min. Paskutinį kėlinį vėl metimu iš po krepšio pradeda Brandonas Daviesas. Maža to, fiksuojama ketvirtoji asmeninė pražanga Ahmetui Duverioglu. Visgi kitoje aikštės pusėje turkas irgi atsako taikliu metimu – 64:74.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 61:72 (16:30, 25:19, 20:23).

30 min. Kėlinį įspūdingu dėjimu užbaigia Brandonas Daviesas.

29 min. Šarūnas Jasikevičius nesuvaldo emocijų – techninė pražanga ir visiems žinoma teisėjams dedikuota skanduotė „Žalgirio“ arenoje. „Fenerbahče“ vėl kontroliuoja rungtynes. Kostas Sloukas pataiko iš toli – 56:72.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Per „Žalgirio“ areną nuvilnijo džiaugsmo banga. Ali Muhammedas pagaliau prametė, o jo mestas kamuolys nė nelietė lanko. Su džiaugsmu pasitiktas ir jo prisėdimas ant suolo. Ir ką jūs į tai? Jį keičia Erickas Greenas, kuris jau po pirmo prisilietimo prie kamuolio siunčia į „Žalgirio“ krepšį tritaškį.

27 min. Erickas Greenas keičia Ali Muhammedą, bet iš karto pasižymi tritaškiu – 56:68.

26 min. Janas Vesely vis dažniau imasi iniciatyvos. Turkai vėl sugrįžta prie dviženklio pranašumo. Minus vienuolika.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Gal žinote, ką „Žalgiris“ tokio praeityje padarė Ali Muhammedui? 178 cm ūgio mažylio karjeros rekordas yra 26 taškai ir jis turėtų būti pamuštas.

23 min. Ali Muhammedas... Vėl tritaškis... Po to „Fenerio“ mažylis dar ir perima kamuolį bei pelno du taškus, taiklų metimą su pražanga prideda ir Janas Vesely (48:59).

22 min. Leo Westermannas sėkmingai prasiveržia link krepšio. Po to prancūzas sukuria nuostabų epizodą su Aaronu White'u, pakabindamas jam kamuolį virš krepšio. Maža to, spurtą pratęsia ir su varžovo pražanga pataikantis Brandonas Daviesas. Puiki atkarpa 7:0 ir 48:52.

21 min. Déjà vu. Antrą rungtynių pusę vėl tritaškiu pradeda Ali Muhammedas.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Superinis palaikymas! Iš rūbinės grįždami į aikštę, pakeliui parketo link žaliai balti išvydo daugybę sirgalių, kurie laukė komandos ir šūksniais bei raginimais lydėjo „Žalgirio“ krepšininkus arenos koridoriumi. Tai buvo labai emocingas momentas. Žalgiriečiai nepatingėjo išdalinti aistruoliams penkis. Kaunas šį sudėtingą vakarą stumia „Žalgirį“ į priekį.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 41:49 (16:30, 25:19).

20 min. „Žalgiris“ antrajame kėlinyje pradėjo kovoti turkų ginklais. Nate'o Wolterso dar viena tolima bomba. Grįžta intriga – 41:49.

19 min. Marko Guduričius pataikė iš toli, bet tuo pačiu atsakė ir žalgiriečiai. Po labai gražios atakos varžovų krepšio tinklelį vėl degina Artūras Milaknis – 38:49.

18 min. Artūras Milaknis paleidžia tritaškį. Taiklų! Jam labai reikėjo šio pataikymo – 33:43.

17 min. Deonas Thompsonas prasižengia prieš tritaškį metusį Melihą Mahmutoglu. Apmaudus epizodas. Turkas dovanų nedalija – 30:44.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Na, to jau seniai nebuvo! „Žalgirio“ sirgaliai kyla iš savo vietų 15-ąją minutę ir taip palaiko komandą, po emocingo Th.Walkupo 2+1. Žalgiriečiai grįžta į kovą su pavojingu emocijų užtaisu. „Fenerbahče“ geriau neprisileisti šių žvėrių per arti.

Janas Vesely įraito dvitaškį per rankas iš vidutinio nuotolio lyg koks Timas Duncanas. Šaras juokiasi. Netrukus jis emocingai ploja – gera gynyba, galima kautis!

15 min. Kostas Sloukas pelnė keturis taškus iš eilės, bet „Žalgirio“ gyvybę palaiko iš toli pataikantis Aaronas White'as. Nate'as Woltersas išprovokuoja Jano Vesely pražangą ir pelno du taškus. Atstumas tirpsta – 28:36.

14 min. Dar vienas Brandono Davieso pataikytas metimas. Vaizdas antrajame kėlinyje yra kur kas geresnis.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Melihas Mahmutoglu prametė iš apylaisvės padėties. Šaras mosteli rankomis ir dėkoja Dievui – pagaliau jie prameta.

12 min. Brandonas Daviesas antrą kartą rungtynėse pralaužia Jano Vesely gynybą (20:32).

11 min. Mariaus Grigonio agresyvus reidas ir taiklus metimas (18:30), bet paskutinę atakos sekundę kitoje aikštės pusėje pataiko ir Janas Vesely.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Šaras kelia pirštą ir rodo suolui, kad „Žalgiris“ pirmą kartą prasižengė pagal planą 9-ąją rungtynių minutę. Demonstratyviai. N.Wolterso pražanga sutrukdė „Fenerbahče“ pelnyti taškus. Leo Westermannas dar kažką padiskutuoja su treneriu. Jie turėjo diskusiją ir per minutės pertraukėlę. Įtemptas kėlinys „Žalgiriui“. „Fenerbahče“ pataikymas yra tobulas: 6/8 dvit., 5/5 trit. Turkai pataikė visus metimus, kuriuos prametė laisvi antradienį. Paguoda bent ta, kad visą vakarą „Fenerbahče“ taip nemėtys ir skirtumas turi potencialo mažėti.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 16:30.

10 min. Gilus nokdaunas.

9 min. Ali Muhammedo dar vienas tritaškis. Pirmajame kėlinyje „Fenerbahče“ taikliai sumetė visus penkis tritaškius.

8 min. Nate'as Woltersas puikiai įvertina situaciją. Du taškai su pražanga – 8:21.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Šaras numojo ranka, pagalvojo, ir vis dėlto paparašė minutės pertraukėlės. Jis net nužingsniavo iki perimetro, kad iškoliotų Leo Westermanną. Dar vienas moralinis „time-out'as“ prie „Žalgirio“ suolo. Dar viena pamokos akimirka atsistojus. Šaras įsiutęs. Nurodymų derinių lentoje nėra – tik moralai. Minutės pertraukėlės žinia aiški. Šaras nebeturi ko daugiau pasakyti.

7 min. Kostas Sloukas šauna iš toli, Janas Vesely – iš po krepšio. Tarsi robotai. 21 taškas per 7 minutes. „Žalgiris“ nokdaune, Šaras prašo antros minutės pertraukėlės (5:21).

6 min. Nicolo Melli irgi taiklus. Turkai jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą. Atsiliekame 5:16.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Tribūnose – aukščiausia įtampa dėl teisėjų darbo. Kiekvienas arbitrų neužfiksuotas kontaktas pasitinkamas su didžiausiu nepasitenkinimu. Buvo ten ar nebuvo pražanga, esmės nekeičia. O „Fenerbahče“ žvėriškai pataiko. Net Vidas Mačiulis dūsauja prie savo „Krepšinio pasaulyje“ kameros. Jo šamanai išpranašavo, kad „Žalgiris“ lygins seriją 2-2.

5 min. Brandonas Daviesas pataiko sudėtingą metimą iš po krepšio. Turkai vėl demonstruoja puikią gynybą. Per pusę kėlinio kauniečiai sukrapštė tik penkis taškus.

4 min. Ali Muhammedas pataiko dar vieną sudėtingą tritaškį. Panašiai tokį, kokiais žudė Kauno klubą praėjusių metų finalo ketverto pusfinalyje – 3:10.

3 min. Leo Westermannas pelno pirmuosius šeimininkų taškus tritaškiu. Iš pradžių prancūzas perėmė kamuolį, o po to pataikė ir visiškai laisvas – 3:7.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Prabėgo vos 117 sekundžių ir Šaras šaukia minutės pertraukėlę. Prasideda ji piktai ir emocingai. Šaras atsistojęs budina žaidėjus, o po moralo braižo derinius, kurie galėtų sugrąžinti komandą į kovą. Žalgiriečiai užsivedę – jų šis startas neturėtų palaužti.

2 min. Ali Muhammedas pelnė pirmuosius taškus šiose rungtynėse iš vidutinio nuotolio, Luigi Datome pataikė iš toli per Edgaro Ulanovo rankas, o Marko Guduričius iš po krepšio. Sunki mačo pradžia žalgiriečiams – 0:7.

1 min. Žalgiriečiai mačą pradeda tradiciniu penketu: Leo Westermannas, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Aaronas White'as ir Brandonas Daviesas.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Linkėjimai iš Kauno! Čia aidi „Žalgirio“ sirgalių vikingų skanduotė. Ypatingas momentas, patraukęs ir Eurolygos dėmesį. Tarp rankų suplojimų girdisi grynas tyras sportbačių ir kamuolio bumbsėjimo garsas. Vikingų skanduotė atlikta beveik nepriekaištingai, aistruoliai ūžia ir, tikėkimės, užkurs „Žalgirį“ pergalei! Prieš rungtynes teko bendrauti su „Fenerbahče“ atstovais. Reziumė maždaug toks – jie visiškai nenustebtų, jeigu antradienį tektų organizuoti penktąjį serijos mačą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius