Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 05

Naujas „Žalgirio“ ginklas su tokiu iššūkiu savo karjeroje susidūrė pirmą kartą

Keliaudamas į interviu „Eurolygos dienai“ Beno Udrihas šmaikščiai bakstelėjo į gydytojo Vytauto Kailiaus petį ir pasitraukė į šoną. Per pratybas Aleksandro Nikoličiaus halėje šmaikštavęs su Aaronu White'u, vyriausias „Žalgirio“ žaidėjas neslėpė geros nuotaikos ir interviu metu. „Mano plaukų spalva padės kameros apšvietimui“, – juokavo 35-erių šviesiaplaukis. Svarbiausia, kad jo figūra aikštėje dar labiau apšviestų ir taip spindintį „Žalgirio“ žaidimą.
Beno Udrihas
Beno Udrihas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vos tik „Žalgirio“ lėktuvas nutūpė Nikola Teslos oro uoste, B.Udrihas kiek atsiskyręs nuo kitų žalgiriečių nerimastingai žvilgčiojo pro autobuso, privežusio iki terminalo, langą.

Jo akyse, ko gero, jau sukosi būsimo debiuto vaizdai karo zoną primenančioje Aleksandro Nikoličiaus halėje.

Pastarąjį kartą į išvyką su komanda Europoje Beno leidosi 2004-aisiais, kai jam dar tebuvo 22 metai. Tuomet slovėnas buvo laikomas vienu perspektyviausių Europos krepšininkų.

Kai artės reguliariojo sezono pabaiga, galėsime dėliotis atkrintamųjų planus. Bet dabar dar per anksti sakyti, kokios mūsų galimybės.

Trylika pastarųjų metų NBA praleidęs gynėjas į Europą grįžta sukaupęs didžiulį patirties bagažą. Jo turinio labai reikės „Žalgirio“ komandai, bandančiai išlaikyti mirgančią eilutę Eurolygos turnyro lentelėje.

Bet B.Udrihas, debiutuodamas penktadienio dvikovoje su Belgrado „Crvena zvezda“, turės įveikti iššūkį, kokio dar nebuvo jo ilgame jau net 21 metus besitęsiančiame profesionalo karjeros kelyje.

„Per savo karjerą dar nebuvau nežaidęs 8 mėnesius“, – duodamas interviu Belgrade 24sek laidai „Eurolygos diena“ atviravo fizinėmis savybėmis neišsiskiriantis atakų organizatorius.

Tačiau žaidimo praktikos trūkumą B.Udrihas bandė kompensuoti intensyviomis treniruotėmis, kokių per dieną surengdavo net po tris.

Kaip po tokios pertraukos veteranas atrodys Eurolygos scenoje, pamatysime jau netrukus.

– Beno, tai bus pirmosios jūsų rungtynės „Žalgiryje“. Nekantraujate? 24sek paklausė B.Udriho.

– Taip, bus įdomu. Man tai bus didžiulė garbė. Dar turiu prisitaikyti prie sistemos, bet jaučiuosi labai gerai – esu pasiruošęs. Žaisime prieš sunkią komandą sunkioje atmosferoje, tad bus gera kova.

VIDEO: „Eurolygos diena“: šnipas ir rūkalai „Žalgirio“ treniruotėje, M.Kuzminsko sprendimas ir naujas ginklas

– Į aikštę grįžtate po 8 mėnesių pertraukos. Ar tai ilgiausia nežaistų rungtynių serija ir kas joje buvo sunkiausia?

– Taip. Per savo karjerą nebuvau nežaidęs tiek ilgai. Bet dirbau tikrai labai sunkiai. Treniruodavausi po tris kartus per dieną. Tad esu tikrai labai geros formos. Na, kiek įmanoma geros, kai negali žaisti.

Pirmojoje treniruotėje Kaune sunkiai gaudžiau kvapą, bet antrąkart buvo kur kas geriau. Jaučiu 85–90 proc. savo galimybių. Dar turiu daug ką nuveikti.

– Kokių tikitės debiutinių rungtynių?

– Bus labai sunku. Visi žino, kad žaisti Belgrade yra labai sunku, kadangi sirgaliai čia labai agresyvūs ir garsūs. Ir patys šeimininkai žaidžia kiečiau gynyboje. Bus sunku, bet turime rūpintis kamuoliu, laikytis sistemos ir pamatysime, kuo visa tai baigsis.

– Eurolygoje žaisite pirmą kartą nuo 2003-iųjų. Koks pirmas prisiminimas išlikęs apie žaidimą šiame turnyre?

– Viskas liko panašu, kaip anksčiau. Tik didžiausias skirtumas, prie kurio turėsiu prisitaikyti, tai bus kitokios erdvės, nes tritaškio linija čia pusmetriu artimesnė nei NBA. Bet kiekvienoje treniruotėje jaučiuosi vis patogiau ir matau savo erdves, iš kurių galiu kurti ir rinkti taškus. Viskas bus gerai.

– Kokie įspūdžiai po pirmosios savaitės „Žalgirio“ stovykloje?

– Kol kas viskas puiku. Atvykau su dideliais lūkesčiais ir visi jie pateisinti. Komanda tikrai gera. „Žalgiris“ žaidžia komandinį krepšinį. Visi žino Šarą, koks jis buvo žaidėjas ir kaip jam dabar gerai sekasi kaip treneriui. Atvykau į komandą jai padėti.

– Prabilote apie jūsų indėlį į „Žalgirio“ žaidimą. Kaip jį įsivaizduojate – norite būti lyderiu, atsarginiu, žvaigžde?

– Negalvoju apie statusus. Aš čia kaip papildymas, jėga nuo suolo, galbūt starto penketo žaidėjas, jei tą matys treneris. Aš čia tiesiog tam, kad žaisčiau ir daryčiau viską, jog komanda iškovotų kiek įmanoma daugiau pergalių.

– Prisijungėte prie „Žalgirio“ sezonui įpusėjus. Kaip iš šono jums atrodo žalgiriečių potencialas – ketvirtfinalis, o gal kažkas daugiau?

– Manau, dar per anksti apie tai kalbėti. Eurolyga labai konkurencinga, tad čia viskas gali smarkiai keistis jau po dviejų pralaimėjimų. Turime į tai žiūrėti kas rungtynes, likti susitelkę.

Turime gerai treniruotis ir tobulėti. Kai artės reguliariojo sezono pabaiga, galėsime dėliotis atkrintamųjų planus. Bet dabar dar per anksti sakyti, kokios mūsų galimybės.

Happy Holidays from me to yours. Much love and God bless????????????

A post shared by Beno Udrih (@benoudrih19) on

– Esate antras slovėnas „Žalgirio“ komandoje – šios šalies pilietybę turi ir Kevinas Pangosas. Gal bandysite privilioti jį į nacionalinę komandą ir išmokyti naujų slovėniškų žodžių?

– Na, jis žino keletą žodelių (šypsosi). Serbų ir slovėnų kalba labai paprasta, o pirmosios jis mokosi, kadangi jau kurį laiką žaidžia su Vasia (V.Micičiumi).

Dėl Slovėnijos rinktinės nesu tikras, nes jis jau žaidė už Kanados jaunimo komandas. Nežinau, ar tą leistų taisyklės, bet aš čia ne tam, kad jį priviliočiau (šypsosi).

– Sutikote Naujuosius Kaune. Kaip jie?

– Nuo JAV Lietuvą skiria 10 valandų. Tiesiog leidau Naujuosius savo viešbučio kambaryje, bendravau su draugais internetu. Buvo sunkoka, nes prieš tai busdavau 3–4 ryto, vėliau eidavau miegoti. Bet taip, tokie buvo mano Naujieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius