-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 22

Naujas „Žalgirio“ lyderis ir rodiklis, pagal kurį žalgiriečiai dominuoja Eurolygoje

Kauno „Žalgiris“ šio sezono pradžioje atrado naują lyderį, Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis tęsia fantastiškas serijas, o žaliai-balti pagal vieną svarbiausių statistinių rodiklių dominuoja Eurolygoje. 24sek pateikia įdomiausios faktus po „Žalgirio“ ir Vitorijos „Baskonia“ dvikovos.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Baskonia“ 78:73 | „Žalgirio“ arena

Pirmąsias „Žalgirio“ namų rungtynes Eurolygoje stebėjo 11 tūkst. 277 žiūrovų. Palyginimui, pernai pirmąjį mūšį su Krasnodaro „Lokomotiv“ stebėjo 10 tūkst. 488 žiūrovai.

„Žalgiris“ vėl laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, šį kartą – 44:32 ir sugriebė net 18 atšokusių kamuolių puolime. Žalgiriečiai Eurolygoje atkovojo jau 88 kamuolius (vid. 44) ir net 12-a lenkia artimiausius persekiotojus. Bent po vieną kamuolį penktadienį atkovojo visi 11 aikštėje pabuvoję žaidėjai.

E.Ulanovas Eurolygoje pataikė jau 29 baudų metimus iš eilės. Pastarąjį kartą prametė sausio 29-ąją Chimkuose.

„Žalgirio“ prancūzui Leo Westermannui tai buvo rezultatyviausios (20 tšk.) ir naudingiausios (24 naud. bal.) Eurolygos rungtynės karjeroje.

VIDEO: Pirmoji pergalė! „Žalgiris“ – „Baskonia“

Antanas Kavaliauskas per 50 pirmųjų rungtynių sekundžių gavo net tris blokus. Du iš jų per 18 sekundžių atkarpą išrašė Andrea Bargnani. Iš viso italas blokavo tris metimus, pakartodamas prieš 10 metų Eurolygoje pasiektą asmeninį blokų rekordą.

Per dvejas rungtynes viena didžiausių „Žalgirio“ vilčių Kevinas Pangosas surinko tik 4 naudingumo balus, klydo ne rečiau, nei atliko rezultatyvių perdavimų (4) ir pataikė vos 2 metimus iš 15 (13 proc.).

Artūras Milaknis per 20 minučių pelnė 9 taškus ir pataikė 3 tritaškius iš 7. Bent vieną tritaškį 30-metis pataikė jau 17-oje Eurolygos rungtynių iš eilės. Bent du tolimus metimus per vieną vakarą jis pataikė jau 10-ajame Eurolygos mače paeiliui.

„Žalgirio“ brazilas Augusto Lima per dvejas rungtynes (16 min.) Eurolygoje kol kas pelnė 3 taškus ir surinko 0 naudingumo balų.

Brockas Motumas yra rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas po dvejų pirmųjų rungtynių. Jo taškų vidurkis siekia 15,5 taško. Praėjusį sezoną Eurolygoje australas rinko 6,7 taško.

Paulius Jankūnas devintosiose Eurolygos rungtynėse iš eilės surinko dviženklį naudingumo balų skaičių (13).

VIDEO: Pirma Eurolygos kova namuose: „Žalgirio“ sirgaliai plūdo į areną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius