Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 07

Naujoką pristatęs Š.Jasikevičius prabilo apie neraminančias žalgiriečių problemas

Šarūno Jasikevičiaus dienos dabar labai įtemptos. Žalgiriečiai įsisukę į baugių rungtynių ruožą, pasitinka sunkią turkišką dvigubą savaitę ir styguoja žaidimą be kelių svarbių traumuotų žaidėjų. Įtampos tikrai nesumažina varžovas, kuris jau nuo sekmadienio svečiuojasi Kaune. „Žalgiriui“ antradienį iššūkį mes sezono siurprizas Stambulo „Anadolu Efes“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Antradienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Anadolu Efes“ | 20:30 | Kaunas

„Anadolu Efes“ ir Atėnų „Panathinaikos“ namuose, Stambulo „Fenerbahče“, Milano „Olimpia“, „Chimki“ ir „Barcelona“ išvykoje. Toks galingas bus artimiausias „Žalgirio“ mėnuo Eurolygoje.

Matydamas šias rimtas kliūtis ir traumų išguldytą savo kariauną, Š.Jasikevičius pareikalavo pastiprinimo.

Po varginančios 50 minučių dramos Klaipėdoje sekmadienį, Šaras galėjo kiek atsikvėpti. Šiokio tokio atodūsio komandai turėtų suteikti sekmadienio vakarą praskriejusi žinia, jog „Žalgirį“ papildys 30-metis 204 cm ūgio puolėjas Deonas Thompsonas.

Jis praplės žaliai baltų rotaciją, kurią išretino Antano Kavaliausko trauma – centras nežais dar bent penkias savaites. Tiesa, su „Anadolu Efes“ amerikietis dar nerungtyniaus.

„Iš jo galima tikėtis panašių dalykų, kaip iš Pauliaus ir Antano. Jis gali žaisti per dvi pozicijas.

Jis perkamas su idėja, kad su mūsų aukštais yra daug nežinomųjų. Kavaliauskas bus operuojamas, o Pauliaus situacija tikrai nelabai aiški. Sunku suprasti, kas jam ten yra. Lauryno Biručio situacija irgi... Jis dar tikrai nėra 100 proc. atsigavęs po vasarą darytos menisko operacijos. Stengiasi jis, daro, bet daug treniruočių pabaigoje jis nuimamas, nes jaučia skausmus, ypač po krūvių. Situacija nėra iš gerųjų.

Atvažiuoja dar vienas žmogus, kuris gali būti rotacijos žmogus. Jis patyręs. Sausį su mūsų galimybėmis ir rinkos situacija esame labai patenkinti Deono įsigijimu“, – naujoką pristatė Š.Jasikevičius.

„Žalgirio“ treneris atskleidė, kad jau daug metų sekė D.Thompsono žaidimą.

„Tačiau jis man visada pasirodė per daug panašus į Paulių Jankūną, todėl norėjosi kitokio stiliaus žaidėjų. Bet daug metų jį labai vertiname. Manau, jis įsilies į komandą ir žinosime, kad jis 100 proc. atsiduos komandai. Tai komandinio stiliaus žaidėjas. Turbūt jau praėję laikai, kai jis vaikytųsi statistikos. Žmogus norės išlošti“, – pridūrė Š.Jasikevičius.

Strategas pridūrė, kad D.Thompsonas iš pradžių bus įvedamas į sistemą kaip ketvirtos pozicijos žaidėjas, kai rungtyniavo Burgoso klube Ispanijoje. Tačiau vėliau jam bus priskirta ir daugiau „centro“ užduočių.

Aukštaūgiams lengviau įsilieti į „Žalgirio“ sistemą. Priekinės linijos žaidėjams joje reikia mažiau mąstyti. Kaip ir kitose krepšinio sistemose, kadangi aukštaūgis bėga paskui kitus.

Detalizuodamas P.Jankūno situaciją, Š.Jasikevičius neslėpė nerimo.

„Labai neramina, nes tai situacija, kur mes šimtu procentų nežinome, kas jam yra. Turime kelias versijas. Paulius gali treniruotis ir žaisti pagal savo formą, bet tikrai yra baimė.“

Leo Westermannas vis dar gydosi kelio traumą, Paulius Jankūnas po truputį grįžta į rikiuotę, maža to, komandoje dar yra „zuikių“, kurie keliauja su „Žalgiriu“ jau keturis mėnesius.

Akivaizdu, komandai dabar nelengvas metas.

Bet nėra kada skųstis. Jau antradienį „Žalgiris“ stos į kovą su Stambulo „Anadolu Efes“.

Su 10 pergalių ir 6 pralaimėjimais Turkijos krepšininkai žengia pirmajame Eurolygos penkete.

Tiesa, ir „Anadolu Efes“ dabar ne patys geriausi laikai. Per 6 pastarąsias rungtynes turkai laimėjo tik 2 mačus, be to, rezultatyviausias komandos narys Rodrigue'as Beaubois dėl traumos gali neišbėgti ant „Žalgirio“ arenos parketo.

Bet „Anadolu Efes“ netrūksta žaidėjų, kurie antradienio vakarą kels didelę grėsmę „Žalgirio“ gynybinėms užtvaroms.

Mykolo Stumbro skaičiavimais, skaičiuojant puolimo reitingą, efektyviau už „Anadolu Efes“ šį sezoną Eurolygoje puola tik Stambulo „Fenerbahče“ klubas.

Su 44,2 proc. tritaškių pataikymu „Anadolu Efes“ taip pat rikiuojasi antri. Net septyni žaidėjai iš toli atakuoja didesniu nei 39 proc. tikslumu.

„Žalgirio“ krepšininkų uždavinys akivaizdus.

„Kai jie pradėjo komplektuoti sudėtį, matėsi, kad tai bus komanda, su įspūdingu puolimo potencialu. Tritaškių procentas yra kažkas fantastiško. Ir neramina, kad jie labai gerai pradeda rungtynes. Smogė visiems: CSKA, „Barcelona“, „Bayern“. Laimi pirmus kėlinius, pirmas puses, todėl turime žaisti labai disciplinuotą krepšinį, – varžovą apibūdino Š.Jasikevičius. – Antradienį bus didžiulis išbandymas mūsų sistemai ir filosofijai. Jei išvengsime psichologinių klaidų, tikrai turėsime šansų.

Negalime paleisti jų į erdves. Reikia laikytis, stumtis juos į užtvaras, kad nenueitų nuo užtvarų. Tos mažos detalės bus labai svarbios. Kiekvieną nuėjimą nuo sistemos jie baudžia.

Jei stumi juos į mažesnes erdves, jie ne tokie efektyvūs.“

– Kiek įtakos tam efektyvumui turi Vasilije Micičius?

– Skaičiai jo panašūs, išskyrus tritaškių procentą. Bet Stambule jis turi labai didelį vaidmenį. Labai neblogai su juo tvarkėmės Stambule. Labai svarbu neprasileisti nuo užtvaros, stumti, dvigubinti ir kažkuriais momentais keistis.

Labai svarbu išlikti priekyje jo ar Larkino. Jei įmes tritaškį per ranką mums būnant priekyje jo, nematau didelės problemos. Bet jei apeis ir ardys, bus labai blogai.

– Pastaruoju metu į save kiek nepanašus pagrindinis įžaidėjas Nate'as Woltersas.

– Jis dar nėra savo formos. Klaipėdoje buvo toks planas. Kai kurie žaidėjai rungtyniavo tiek, kiek pasitarę su medikais nusprendėme, kad jie žais.

Kai žmogus po traumos, jam lengviau įsilieti į žaidimą po gero apšilimo.

Klaipėdoje sprendėme savus reikalus. Su „Neptūnu“ jis žaidė gerai ir kažkuo priminė tą Nate'ą prieš traumos.

– Ar jo įsiliejimas po traumos buvo lėtesnis, nei tikėjotės?

– Nežinau, kiek jis ten tą koją pasuko. Vieni atsistato greičiau, kiti lėčiau. Woltersas buvo vienas kertinių žaidėjų ir mes jo neturime. Bet Klaipėdoje jau buvo požymių, kad jis gerai judėjo.

Tikiuosi, kad su „Anadolu Efes“ jis gaus dar didesnį krūvį. Jis mums labai svarbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius