Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 08

Neįprastas iššūkis Italijoje neišmušė Manto Kalniečio iš vėžių

Kai ateina savaitgalis ir Milano „Olimpia“ komanda ruošiasi Italijos čempionato rungtynėms, Mantas Kalnietis pėdina į „Mediolanum Forum“ arenos treniruočių salę. Ant jos sienų išpaišyti užrašai: „Fighting Spirit“, „Discipline“, „Team Work“. Tačiau Mantui ir taip netrūksta motyvacijos. „Ačiū Dievui, kad ta Eurolyga prasidėjo“, – juokiasi 31-erių rinktinės įžaidėjas, neregistruojamas Italijos čempionato rungtynėms. Bet neįprastas iššūkis Milane negąsdina rinktinės kapitono.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / „Scanpix“ nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Olimpia“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Milanas

Mantas Kalnietis šį sezoną užsivelka tik tuos Giorgio Armani mados imperijos kurtus „Olimpia“ marškinėlius, ant kurių įsiūtas Eurolygos logotipas.

Italijos čempionate dėl legionierių limito neregistruojamas atakų organizatorius per pusantro mėnesio sužaidė tik 5 rungtynes. Bet 31 metų 195 cm ūgio lietuvis išnaudoja savo šansus maksimaliai.

M.Kalnietis per 16 minučių pelno vid. 6,8 taško, pataiko net 55,6 proc. tritaškių, atlieka 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir renka 7,6 naudingumo balo.

Aišku, nėra lengva, bet ką darysi. Laukiu pirmųjų pakeitimų.

Remiantis „Courts Side Newspaper“ duomenimis, Mantas yra antras efektyviausiai per vidutiniškai vieną minutę žaidžiantis „Olimpia“ krepšininkas po Artūro Gudaičio.

Įžaidėjas geriausią mačą sužaidė su „Barcelona“, kai pelnė 14 taškų ir surinko 16 naudingumo balų, o dviženklį skirtumą panaikinusi „Olimpia“ šventė kol kas vienintelę pergalę Eurolygoje 78:74.

Beje, tai buvo trečios naudingiausios jo Eurolygos rungtynės per dvejus metus „Olimpia“ komandoje.

Gal toks jo žaidimas įtikins trenerį Simone'ą Pianigiani, kad M.Kalnietį reikia sugrąžinti į dvyliktuką Italijos pirmenybėse. Nors kelias ten dabar dar sudėtingesnis, kai Milano ekipa pasikvietė dar vieną gynėją – Curtisą Jerrellsą, kurio lemtingo metimo 2014-ųjų Italijos čempionato finalo serijoje plakatas puikuojasi „Olimpia“ biuro koridoriuose.

„Gerai, kad yra dvigubų savaičių. Aišku, nėra lengva, bet ką darysi. Laukiu pirmųjų pakeitimų. Kalbėjome su treneriu. Jis liepė ruoštis savaitgaliais su fizinio rengimo treneriu, kad būčiau pasiruošęs Eurolygai. Nesuku galvos. Ne nuo manęs tai priklauso, tad nieko negaliu pakeisti“, – 24sek Milane teigė M.Kalnietis.

Prieš sezoną S.Pianigiani įžaidėjui sakė, kad į Italijos čempionato kovas jis gali būti mestas lapkričio pabaigoje ar gruodžio pradžioje.

M.Kalnietis negalvoja, kas bus, jeigu strategas pažado nevykdys.

„Stengiuosi dirbti savo darbą ir apie tai negalvoti“, – savo galvos pašalinėmis mintimis nekvaršino M.Kalnietis.

Dabar jo galvoje – planas, kaip įveikti mylimą „Žalgirį“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis

Praėjusį sezoną Milane M.Kalnietis „Žalgirį“ sutiko nesvetingai. Įžaidėjas surinko 16 taškų ir darė viską, kad žaliai balti grįžtų namo be pergalės. Tačiau Lietuvos čempionai Naujuosius pasitiko pakilia nuotaika (78:70).

Bet tada buvo visai kita „Olimpia“ komanda: su treneriu, kuriuo žaidėjai netikėjo, destruktyvia atmosfera rūbinėje ir anksti palaidotomis viltimis kautis dėl Eurolygos ketvirtfinalio.

Nors 2017–2018 m. sezoną Milano klubas pradėjo tik 1 pergale per 5 rungtynes, šie skaičiai gali apgauti – pralaimėta tokiems varžovams kaip Madrido „Real“, Maskvos CSKA ar Stambulo „Fenerbahče“.

Kartu ir nustebino, ir nenustebino. Žinojau, kad Artūras talentingas žaidėjas.

„Nenoriu teisintis, bet turėjome sudėtingą tvarkaraštį. Startavome su Eurolygos finalo ketverto komandomis. Sužaidėme neblogai, nors ir pralaimėjome. Jeigu ne paskutinis pralaimėjimas „Maccabi“, kai turėjome savo prasčiausią mačą, viskas buvo tikrai neblogai.

Nėra jokios panikos, dirbame tikrai neblogai. Palyginti su praėjusiu sezonu, viskas daug geriau. Kadangi tikrai neblogai dirbame, viskas atrodo užtikrinčiau, tai turėtų ateiti ir tos pergalės“, – tikino M.Kalnietis.

Jo nuotraukos kabo „Mediolanum Forum“ arenos koridoriuose. Vienoje jų lietuvis šnekučiuojasi su geru savo bičiuliu kroatu Krunoslavu Simonu. Aukščiau – kelių nuotraukų koliažas su derinį rodančiu Mantu. Pačiame apatiniame kampe, dešinėje, besišypsantis M.Kalnietis su kamuoliu rankose.

Jeigu taip žais ir toliau, ant šios sienos bus pakabintas rėmelis ir su Artūro Gudaičio atvaizdu.

Rinkdamas po 16,4 naudingumo balo per rungtynes centras yra naudingiausias Milano klubo žaidėjas, nors į Italiją atvyko tik kaip būsimas atsarginis.

Vos tik 24-erių vidurio puolėjas pasimatavo „Olimpia“ aprangą, M.Kalnietis aprodė tautiečiui, kur geriausia pavalgyti, papasakojo, kaip reikėtų elgtis, padėjo susitvarkyti iškilusius buitinius klausimus.

Bet ką daryti aikštėje, jam rodyti nereikėjo.

„Kartu ir nustebino, ir nenustebino, – A.Gudaičio debiutą užsienyje vertino M.Kalnietis. – Žinojau, kad Artūras talentingas žaidėjas. Ypač iš aukštų žmonių, jis duoda komandai didžiausią pagalbą ir tapo vienu svarbiausių komandos žaidėjų.“

Mantas Kalnietis užtvėrė kelią Norrisui Cole'ui ir užbuksavęs „Maccabi“ gynėjas išsirangė nepatogiam metimui. Kai įžaidėjas išmetė kamuolį, virš M.Kalniečio galvos išdygo Artūras Gudaitis, savo guliveriška ranka tėškęs kamuolį į pirmąsias tribūnų eiles.

Mantas kepštelėjo tautiečiui per nugarą: „Ačiū už užnugarį.“ Taip smagiai kol kas Milane dirba lietuviškas duetas.

Gaila, kad nepavyks jo tokio išvysti lapkričio pabaigoje Lietuvos rinktinėje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Iš Italijos – nemaloni Manto Kalniečio žinia Lietuvos rinktinei

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius