Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 29

Netikėtai pakirstas „Žalgiris“ drąsiai žengia į minų lauką

Nuo šventinio stalo pakilę žalgiriečiai žengia į tikrą minų lauką. Taip galima pavadinti kelią Eurolygos ketvirtfinalio link. „Top 16“ etape specialistai Kauno „Žalgiriui“ prognozuoja patrankų mėsos vaidmenį. Bet nors ginklų arsenalas kuklus, Lietuvos čempionai drąsiai neria į išbandymus.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Trečiadienis | Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Laboral Kutxa“ | 19:45 | „Žalgirio“ arena

Gintaras Krapikas maždaug likus 15 minučių iki pokalbio su žurnalistais sužinojo, kad bent kelis mėnesius „Žalgiriui“ dėl stresinio kojos lūžio nepadės Robertas Javtokas.

Treneris bandė neprarasti ūpo šmaikštaudamas su žurnalistais, bet išgirdęs klausimą apie R.Javtoką, kaip mat surimtėjo.

Tačiau net ir geriausiai besiginančio „Žalgirio“ vidurio puolėjo trauma nemažina trenerio ryžto. Jis užsidegęs pergalingai startuoti „Top 16“ etape ir mesti iššūkį tituluotiems grupės varžovams.

„Svarbiausia, kad tikėtume, jog patekome į „Top 16“ ne tam, kad pasižaistume, užpildytume areną ir paimtume žiūrovų pinigus. O kad tikėtume, kad esame konkurencinga komanda. Su tokiu nusiteikimu turime eiti į rungtynes. Kiekvienas žaidėjas turi suprasti, kad šiame etape visi turi pasiekti savo meistriškumo ribas“, – emocingą kalbą rungtynių su Vitorijos „Laboral Kutxa“ išvakarėse rėžė G.Krapikas.

Taip pat skaitykite: Robertui Javtokui sezonas gali būti baigtas

– Bent šeši „Žalgirio“ varžovai „Top 16“ etape patenka tarp septynių rezultatyviausių Eurolygos komandų. „Laboral Kutxa“ – treti (85,6 tšk.). Koks baskų rezultatyvumo receptas?

– Labai gerai žaidžia Ioannis Bourousis. Jis netgi stebina savo žaidimo kokybe ir rezultatais. Greitą ir agresyvų baskų žaidimą kuria Darius Adamsas ir Fabienas Causeuras, taip pat – Mike'as Jamesas. Tai yra pirmos-antros pozicijos žaidėjai, kurie bet kada gali mesti iš toli, nutraukti derinį ir baigti jį individualiai.

Gynėjų grandis labai aktyvi, po krepšiu žaidžia Bourousis, todėl visos mūsų grandys turės daug darbo, kad pergalingai pradėtume „Top 16“ varžybas.

Bandysime truputį pažeisti jiems įprastą greitą ritmą. Baskai labai mėgsta iš gynybos pereiti į greitą puolimą. Stengsimės jį sulėtinti. Bet nesakau, kad norime žaisti lėtai. Tiesiog svarbu palaikyti gerą rungtynių tempą.

– Ioannis Bourousis yra naudingiausias Eurolygos reguliariojo sezono žaidėjas (vid. 23,6 naud. bal.). Tai Robertas Javtokas turėjo jį stabdyti?

– Be abejo, Robertas buvo vienas tų. Bet jo nebėra. Dabar reikia naujų ginklų, žmonių ar sistemos, kuri padėtų uždengti Bourousį.

Labai nesmagi situacija. Labai gaila, kad laiko pasistiprinti nėra, nes vakar baigėsi naujų žaidėjų registracija „Top 16“ pradžiai. Kita vertus, gerai, kad per tą laiką sugebėjome registruoti 19-metį „centrą“ Martyną Sajų, kuris padės šioje situacijoje. Kiti žaidėjai, kurie gaudavo mažiau laiko, turės pasitempti.

VIDEO: #DėmesysEurolygai. G.Krapikas apie „Žalgirį“ Eurolygoje

– Nuo Renaldo Seibučio piršto traumos praėjo jau daugiau nei trys savaitės. Gydytojai prognozavo, kad gynėjas sugrįš maždaug po keturių. Kokia jo situacija?

– Jis užtruks. Vakar jam buvo padaryta nuotrauka. Daktarai leido nuimti pradinės reabilitacijos įtvarą ir palengva treniruoti plaštaką, kuri dabar sustingusi. Ir tik po kelių dienų jis galės dalyvauti treniruotėse.

– Ianas Vougioukas atsisakė dvigubai pelningesnių Tel Avivo „Maccabi“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ pasiūlymų. Kiek palengvėjo sužinojus, kad graikas lieka? Už analogišką atlyginimą (100 tūkst. eurų) rasti atitinkamą žaidėją būtų sudėtinga.

– Pagarba žaidėjui, kuris parodė pagarbą klubui, komandai ir treneriui. Į „Žalgirį“ jis atėjo priminti, kad yra gero lygio žaidėjas. Ir kad sugrįžtų į aukštą lygį. Jis turėjo galimybę pasikelti atlyginimą jau dabar, bet komandos nepaliko. Tai yra mūsų klubo, požiūrio ir atmosferos komandoje įvertinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius