Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 14

Palyginimų su A.Saboniu besikratantis L.Birutis atskleidė savo idealą

Į Kauno „Žalgirio“ komandą įsiliejantis Laurynas Birutis sulaukė Eurolygos dėmesio. Oficialiai svetainei interviu davęs aukštaūgis papasakojo apie pirmuosius žingsnius Šarūno Jasikevičiaus komandoje.
Laurynas Birutis
Laurynas Birutis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Eurolyga pažymi, kad Lietuva turi puikią aukštaūgių tradiciją. Nors niekada nebus kito Arvydo Sabonio, aukštai kartelę laiko Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Domantas Sabonis ir Artūras Gudaitis. Šią seriją gali pratęsti L.Birutis.

Vos per dvejus metus jis šovė iš NKL į naudingiausią LKL sezono žaidėją. L.Birutis teigia, kad visada norėjo sekti tėvo Sigito Biručio, buvusio profesionalaus krepšininko, pėdomis.

„Krepšinio aikštėse buvau visą gyvenimą, nes žaidė mano tėvas. Kamuolį mušinėti pradėjau, būdamas vos kelių metų amžiaus. Mano tėvas nevertė manęs žaisti krepšinio, bet jo karjera man padėjo suvokti, kad noriu būti krepšininku“, – apie pirmuosius žingsnius krepšinyje kalbėjo 21-erių žalgirietis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laurynas Birutis

2,13 m Laurynas tėtį gerokai pranoko savo ūgiu. Sigitas Birutis buvo 2,04 m vidurio puolėjas ir jau dabar nusileidžia pasiekimais savo sūnui. S.Birutis trumpai žaidė Lenkijoje, bet didžiąją karjeros dalį praleido Šiaulių klube.

„Jis visada žiūri mano rungtynes. Kartais net po kelis kartus. Jis man pasako detalių apie mano žaidimą, ką dariau blogai ir ką – gerai. Daugiausia, kas blogai. Jo buvimas šalia labai padeda. Negali atsipalaiduoti. Jis visada mane stumia pirmyn ir žino, ką daryti, nes pats tai patyrė“, – apie santykius su buvusiu krepšininku ir tėvu pasakojo L.Birutis.

Krepšininkas džiaugiasi, kad praėjusį sezoną praleido Šiauliuose: „Tai buvo gera patirtis. „Žalgiris“ norėjo, kad gaučiau daugiau žaidimo laiko ir man tai leido įgauti pasitikėjimo“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Sabonis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Sabonis

Perspektyvus „centras“ kratosi palyginimų su legendiniu A.Saboniu: „Nemanau, kad mane kada nors bus galima lyginti su Saboniu. Mums patiko jį stebėti žaidžiant, jo perdavimų įgūdžius. Jis buvo vienas iš geriausių žaidėjų istorijoje, vienintelis toks.“

L.Birutis atskleidė savo mėgstamiausią žaidėją ir idealą – Ispanijos rinktinės legendą Pau Gasolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius