Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 18

Paskutinę ataką pašiepęs „Žalgirio“ didvyris: „Kai išspardė užpakalius, užgavo ambicijas“

Brandonas Daviesas lipo į „Fenerbahče“ gynybos medį, bet nusprendė siųsti kamuolį prie tritaškio linijos. Ten atsidūręs Marius Grigonis veržėsi krepšio link, bet susidūrė su dviguba gynyba. Lietuvis atidavė kamuolį tiesiai į rankas Edgarui Ulanovui, o šis, išdygęs iš niekur, įrideno kamuolį į skylę. Pergalingas E.Ulanovo metimas į „Fenerbahče“ krepšį įtvirtino fantastišką „Žalgirio“ pergalę ir puolėjo karjeros vakarą.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Visiškas išgimdymas, – apie paskutinę ataką rūbinėje Stambule kalbėjo Edgaras Ulanovas. – Jau kalbėjome po rungtynių, kad tai buvo visiška nesąmonė.

Vyko kažkoks gimdymas, kažkokie perdavimai. Vienam kvadratiniame metre man perdavė kamuolį, aš tik išmečiau ir viskas. Visiška improvizacija – pasisekė. Na, kaip pasakyti... Pasisekė, taip.“

Gal Edgarui Ulanovui ir pasisekė būti laiku ir vietoje, bet jis visą vakarą ėjo šio herojiško epizodo link.

Puolėjas pelnė 20 taškų (9/10 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 7 kamuolius (4 puolime) ir surinko 29 naudingumo balus. Kaip sakė Šarūnas Jasikevičius, Ulė buvo lyderis ir paskui jį ėjo visi.

„Neįtikėtina, – tarė ir susimąstė apie rungtynes rungtynių didvyris. – Buvo visokių kalbų. Statistika sakė, kad jei pralaimėsime, nebebus vilčių.

Smagu, kad laimėjome. Turėjome didelę persvarą, bet gale mums pritrūko drąsos, pradėjome saugoti rezultatą. Gal tik tai liūdina šiuo metu. Bet visi tie geri dalykai susidėjo ir nugalėjo.

Svarbiausia, kad žaidėme super fiziškai, kovojome ir tai atnešė tą pergalę.“

– Edgarai, ar jausmas kaip po karjeros mačo?

– Nežinau, nenoriu sakyti, kad geriausios rungtynės, nes noriu, kad dar būtų geresnių (juokiasi.).

– Kaip taip pasikeitėte per 48 valandas?

– Kai taip gerai išspardė užpakalius... Užgavo ambicijas. Atvažiuoji į atkrintamąsias ir gauni malkų 30 taškų. Manau, labai puiki reakcija į tas rungtynes. Nebuvo visiškai jokios baimės. Prieš šį mačą visi buvome labai užsivedę. Sakėme, kad tose rungtynėse buvome ne mes.

VIDEO: Mačo herojaus E.Ulanovo interviu lydėjo linksmos replikos

– Prieš rungtynes buvo akcentuojamas kontakto lygis. Kaip pavyko būti fiziškesniems?

– Taip, pavyko. Bet buvo daug pražangų, ir nereikalingų. Jie labai patyrę – žino, kada suvaidinti, pastatyti kūną. Rungtynių eigoje tos pražangos mus labai baudė. Datome ir Sloukas yra labai geri baudų metikai, todėl tų lengvų taškų, kai jiems labai reikėjo, buvo. Bet svarbiausia, kad pasidarėme pranašumą ir pasiekėme pergalę.

VIDEO: Šaras didžiavosi komanda: turiu išskirti Ulanovą

– Koks spaudimas jautėsi rungtynių pabaigoje, kai išbarstėte persvarą?

– Prisipažinsiu – dėjome į krūmus. Šiek tiek sustojome žaisti. Realiai, savo agresyvumu pasidarėme visą pranašumą. Bet kai jis dingo, pradėjome perdavinėti kamuolius vieni kitam, nustojome žaisti agresyviai. O tai varžovams labai tiko. Reikėjo žaisti agresyviau.

Kai įdėjau rungtynių pabaigoje, grįžęs prie suolo pasakiau komandai, kad čia dar tikrai ne viskas baigta. Patys pamatėte, kokio lygio komanda yra „Fenerbahče“ ir kaip jie atžaidė tą skirtumą. Kai po šito pralaimėjimo jie atvyks į Kauną, bus velniškai sunku.

VIDEO: M.Grigonis: apie prakirstą paakį ir fantastišką pergalę Stambule

– Treneris prieš rungtynes minėjo, kad „Žalgiris“ turi pranašumų prieš „Fenerbahče“. Ar tai buvo planuotas jūsų pranašumų naudojimas, lėmęs tokį rezultatyvų pasirodymą?

– Turime daugiau pranašumų. Prieš mažesnius gali pacentruoti ir Marius, ir Leo, ir aš. Ruošėmės jų padvigubinumui.

Turime pranašumų ir jų varžovai nepaslėps. Ten yra mažų žmonių, kuriuos galima atakuoti. Kadangi turime aukštą ir fiziškai tose pozicijose stipresnę sudėtį, reikia bausti jų gynybą.

VIDEO: B.Davieso karštas komentaras po pergalės Stambule

– Atėmėte iš „Fenerbahče“ namų aikštės pranašumą. Ar tai reiškia, kad suklibėjo favoritų statusas?

– Manau, kad tai dabar nieko nereiškia.

Matote, kaip jie žaidžia – viską atžaidė per kelias akimirkas. Aišku, namie visada smagu žaisti. Žinome, kad mus žmones palaikyti. Bet, manau, reikės parodyti kažką panašaus, ką parodėme šiandien.

VIDEO: Th.Walkupas: pasižiūrėjome į veidrodžius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius