2017 01 19

Paulius Jankūnas prisibijo 17-mečio „Real“ talento: „Jis skriaudžia visus“

Penktadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje savų žiūrovų akivaizdoje priims neeilinį varžovą – daugkartinį Eurolygos ir Ispanijos čempioną Madrido „Real“ klubą.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš būsimą dvikovą su vienais iš Eurolygos lyderių mintimis apie „Žalgirio“ komandos žaidimą bei būsimą varžovą su „ŽalgirisTV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai dalijosi ekipos kapitonas Paulius Jankūnas.

„Treneriai akcentuoja, kad turime geriau gintis, nes anksčiau gynėmės geriau. Be abejo, mums ir patiems, žaidėjams, nesmagu, kad komandos gynyba dar nėra tokio lygio, kokio galėtų būti. Stengiamės, įdedame daugiau energijos, matyt, tos pastangos davė vaisių LKL rungtynėse Pasvalyje. Tiesa, norėtųsi, kad mūsų gynyba būtų stabili visą sezoną“, – teigė P.Jankūnas.

Jau rytoj „Žalgirio“ arenoje į dvikovą su kauniečiais stosiantys „Real“ krepšininkai Eurolygos turnyro lentelėje dalijasi 2–3 vietas su lygiai tiek pat pergalių ir pralaimėjimų (12-5) turinčia Pirėjo „Olympiacos“ ekipa. Vieną iš savo pergalių Ispanijos ekipa pasiekė pirmajame rate namuose tik po atkaklios kovos įveikdami kauniečius 96:91.

Kalbėdamas apie Madrido klubą P.Jankūnas išskyrė, jog ruošti gynybinį planą prieš tokią komandą nėra lengva.

„Treneriai parengia žaidybinį planą ir iš varžovų komandos išrenka žaidėjus, kuriuos, jeigu galima taip pasakyti, „aukojame“ gynyboje, tiesiog susikoncentruojame gynyboje ties kitais, pavojingesniais. Nėra taip, kad „aukoji“ kurį nors krepšininką ir išvis prieš jį nesigini. Tokiose komandose kaip „Real“ visi krepšininkai gali pridaryti bėdų“, – pasakojo žalgirietis.

VIDEO: #DėmesysEurolygai. P.Jankūnas: „Stengiamės gynyboje įdėti daugiau energijos“

Jau aišku, kad į Kauną neatvyks ir kiek sirguliuojantis buvęs žalgirietis Jonas Mačiulis. Nors lietuvis pastaruoju metu surengė ne vieną solidų pasirodymą Eurolygoje, daugelio žvilgsniai kryps į 17-metį Luką Dončičių.

Jaunasis „Real“ talentas pastaruoju metu tapo vienu iš ryškiausių komandos žaidėjų. Pirmojoje akistatoje šiame sezone su „Žalgiriu“ L.Dončičius dvikovos pabaigoje pataikė du svarbius tritaškius, lėmusius ispanų pergalę.

„Jau ir praėjusiame sezone L.Dončičius žaidė neblogai, – apie jaunąjį „Real“ talentą kalbėjo P. Jankūnas. – J.Mačiulis vasarą apie jį pasakojo, kad tai yra didžiulis talentas. L.Dončičiaus žaidimo kreivė kyla į viršų. Jis nuskriaudė ne tik mus, bet ir kitas komandas. Šis krepšininkas įrodinėja savo vertę ir didžiules perspektyvas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius