-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 22

Paulius Jankūnas: „Žalgirio“ žaidimas – ir Ilias Zouros, ir Sauliaus Štombergo nuopelnas“

Naujos kartos Kauno „Žalgirio“ simboliu tapęs 29 metų Paulius Jankūnas žino nelengvą finansinę klubo padėtį, tačiau džiaugiasi, kad, pasitraukus buvusiam savininkui Vladimirui Romanovui, žaidėjams nebėra meluojama ir nuo jų neslepiama tikroji situacija. „Visi žino, kur atėję“, – atvirai sako P.Jankūnas.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vasarį peties traumą patyręs kauniečių kapitonas teigia jau visiškai atsigavęs ir penktadienį išvykoje su komandos draugais Eurolygos B grupės varžybose žada mesti rimtą iššūkį šį sezoną visus varžovus triuškinančiam Madrido „Real“.

„Varžovas galingas, bet mūsų žaidimas taip pat yra pagerėjęs. Tikrai nevažiuojame ten pralošti“, – kovingai nusiteikęs 205 cm ūgio puolėjas.

Per penkias Eurolygos rungtynes šį sezoną P.Jankūnas aikštėje vidutiniškai praleido po daugiau nei 27 minutes, per kurias pelnė po 13,8 taško, atkovojo po 6,6 kamuolio, atliko po 2,2 rezultatyvius perdavimus. „Žalgiris“ per penkias rungtynes yra iškovojęs dvi pergales.

Po traumos visiškai atsigavo

– Atrodo, kad jau esate visiškai atsigavęs po vasarį patirtos peties traumos. Kaip įvertintumėte dabartinę savo sportinę formą – ar dar toli iki tokios, kuria būtumėte patenkintas?, – 15min.lt paklausė P.Jankūno.

– Operacija buvo atlikta gerai, reabilitacija irgi pavyko gerai. Padarinių jokių nejaučiu, Rankai, ačiū Dievui, viskas gerai. 

Praleidau apie 4 mėnesius be krepšinio, todėl sunku buvo vėl įsivažiuoti. Bet su kiekviena diena viskas vis gerėja – tiek mano asmeninė sportinė forma, tiek komandos žaidimas. Tikiuosi, kad mūsų visų forma nuolat gerės.

– Psichologinės baimės traumuoti tą pačią ranką neliko?

– Ne. Gal sezono pradžioje, ypač per draugiškas rungtynes, pasisaugodavau. Tačiau kuo toliau, tuo mažiau baimės lieka. Be abejo, tai rankai dar skiriame daugiau dėmesio. Prieš ir po treniruotės dar reikia papildomai dirbti, stiprinti raumenis. 

– Padrąsinate Tadą Klimavičių, kuris į aikštę grįžo po kojos traumos?

– Be abejo, palaikome vienas kitą. Kartu sportavome visą reabilitacijos laikotarpį.

Priešnuodis „Real“ – gera gynyba

Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas

– Penktadienį išvykoje laukia labai galingas varžovas – Madrido „Real“ (namuose žalgiriečiai pralaimėjo 63:83, – red. past.). Ar esate pajėgūs įveikti ispanus? 

– Varžovas galingas, bet mūsų žaidimas taip pat yra pagerėjęs. Tikrai nevažiuojame ten pralošti. Dabar visi skaičiuoja vidurkius taškų, kuriais „Real“ laimi. Tikrai nevažiuojame ten norėdami pralošti mažesniu taškų skirtumu nei kiti.

Rimtai rengiamės ir važiuojame kautis. Norime bent iki ketvirto kėlinio vidurio išlaikyti intrigą, o vėliau, jei gerai seksis, bus galima gal pagalvoti ir apie kažką daugiau. Esame realistai: žinome, kur mes esame, ir žinome, kur yra Madrido ekipa. Turnyrinė lentelė rodo, kad esame silpnesni, bet gal žaidimu pavyks kažką įrodyti.

– Kaip galima „įkasti“ Madrido „Real“? 

– Reikia gerai gintis. Treneriai akcentuoja, kad greitas grįžimas iš puolimo į gynybą bus svarbiausias dalykas. Nes jie, ypač žaisdami namie, uraganiškai puola ir per pirmą kėlinį vos ne visas komandas ir nugali. Todėl turėsime labai greitai bėgti atgal ir labai gerai kovoti dėl atšokusių kamuolių. Tai ir bus du svarbiausi dalykai.

Nėra aiškiai išreikšto lyderio

– Nors šį sezoną „Žalgiryje“ žaidžia ne vienas patyręs lietuvis žaidėjas, atrodo, kad amerikietis Justinas Dentmonas tampa tikru „Žalgirio“ lyderiu.

Neturime lyderio, kuris vienas temptų komandą, o kiti būtų tik pagalbininkai. Vieną dieną vienas imasi jo vaidmens, kitą – kitas.

J.Dentmonas taip pat yra patyręs aukšto lygio žaidėjas. Jis pratinasi prie europietiško krepšinio ir žaidžia vis geriau, todėl ir jo rezultatai gerėja. Tikimės, kad jis dabar stabiliai žais taip, kaip rungtyniavo pastarąsias dvi savaites.

Mūsų komandoje nėra aiškiai išreikštų lyderių. Vieną dieną vienas imasi jo vaidmens, kitą – kitas. Per rungtynes su prancūzais iššovė Martynas Pocius, kitą dieną – J.Dentmonas. Neturime lyderio, kuris vienas temptų komandą, o kiti būtų tik pagalbininkai. Esame jaunų ir patyrusių žaidėjų derinys.

S.Štombergas įnešė naujų vėjų

– Sirgaliai svarsto, kad buvęs treneris Ilias Zouros pernelyg užsižiūrėjo į tolimesnę ateitį, laukdamas, kol žaidėjai įgis gerą sportinę formą ir susižais, o Saulius Štombergas žaidimą ėmėsi gerinti remdamasis tuo, ką turi šiandien. Kaip šių trenerių darbą vertinate jūs?

– Nenoriu analizuoti trenerių darbo. Dirbo I.Zouros, dabar dirba S.Štombergas. Jis kai ką pakeitė, daug ką naudoja tą patį. Manau, kad dabartinis žaidimas yra bendras jų darbo rezultatas.

Š.Jasikevičius – labai naudingas komandai

– Atjaunėjusioje komandoje Vytenis Lipkevičius atrodo kaip patyręs žaidėjas, nebijo imtis iniciatyvos, atrodo pasitikintis savo jėgomis. Kaip vertinate jo potencialą? Ar jis gali ateityje praverti rinktinės duris?

– Manau, kad gali, nes ir šią vasarą buvo pakviestas į rinktinės stovyklą. Jis turi savo žaidimo braižą. Gal kiek mažiau rungtyniavo iki šiol ir dėl to trūko šiek tiek pasitikėjimo. Tačiau gerai sužaidė savaitgalį, gaus daugiau minučių ateityje ir dar labiau atsiskleis.

– Kol kas dar neįsivažiuoja didžiausia komandos žvaigždė Šarūnas Jasikevičius. Kaip jis jaučiasi komandoje? 

– Jis gerai jaučiasi ir komanda šalia jo gerai jaučiasi. Tokio lygio patyręs žaidėjas, turintis tokį žinių bagažą mums yra labai naudingas. O sportinė forma – tik laiko klausimas. Jau dabar jis yra geros  sportinės formos ir ji tik gerės. Jis yra patyręs ir žino, kaip jam įgyti reikiamą formą.

Pasiryžęs dar žaisti rinktinėje

– Praėjusią vasarą Slovėnijoje vykusiame Europos čempionate rinktinė iškovojo sidabrą. Jei būtumėte spėjęs atsigauti po traumos, turbūt taip pat savo kolekcijoje dabar turėtumėte sidabrinį medalį. Ar dar tebejaučiate apmaudą, kad nepavyko žaisti čempionate?

– Jokio apmaudo ir kartėlio dėl to nejaučiu. Džiaugiuosi už savo komandos draugus, kad jiems pavyko iškovoti sidabro medalius. Jei būčiau galėjęs, būčiau važiavęs, tačiau nespėjau atsistatyti, todėl beliko tik nuoširdžiai palaikyti rinktinę. Bus dar tų vasarų. Jei kvies, važiuosime, kovosime.

Nuo žaidėjų nieko neslepia

Mes žinome tikrą situaciją. Mums nemeluojama. Susidėliojome ir pasirašėme skolų tvarkaraštį. Jei kas nors naujo įvyksta, mus informuoja.

– Iš komandos pasitraukus buvusiam savininkui Vladimirui Romanovui ir sugrįžus dabartiniam ekipos vadovui Pauliui Motiejūnui žaidėjai jaučiasi ramesni dėl finansinės klubo padėties?

– Mes žinome tikrą situaciją. Mums nemeluojama. Susidėliojome ir pasirašėme skolų tvarkaraštį. Jei kas nors naujo įvyksta, mus informuoja, nauji rėmėjai su mumis susipažįsta. Atrodo, kad viskas gerėja ir turėtų išsispręsti. Žinoma, ne per kelias dienas, bet per kelis metus. Ir viskas bus gerai. Yra daug suinteresuotų verslininkų, kurie nori „Žalgirį“ paremti, jam padėti.

– Žaidėjai nebijo, kad pasikartos praėjusių metų situacija, kai komanda buvo per žingsnį nuo bankroto?

– Niekas nėra nuo to apdraustas. Tai gali bet kam įvykti. Visoje Europoje pinigai vėluoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius