Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 22

Pažintis prieš „Žalgirio“ naujoko debiutą: ką paslaptingasis įžaidėjas duos Šarui

„Žalgirio“ naujokas Derrickas Waltonas pirmadienį greičiausiai debiutuos Kauno komandoje LKL čempionato rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“. Jam tai bus pirmosios rungtynės Europoje. Prieš D.Waltono pasirodymą 24sek skautas Julius supažindina, kokių dalykų aikštėje galima tikėtis iš 23 metų 185 cm ūgio amerikiečio.
Derrickas Waltonas
Derrickas Waltonas / zalgiris.lt nuotr.

Stiprybės

Labai sumanus, kantriai ir brandžiai žaidžiantis įžaidėjas. Priima kokybiškus sprendimus, kurie neskriaudžia komandos.

Daro įtaką žaidimui keliais pozityviais aspektais.

Pirmiausia, jis puikus snaiperis. Gan staigus kamuolio išmetimas – aukštai pašokus, su švelniu riešu ir pilnu kūno judesiu (full motion).

Sėkmingai susikuria erdvę savo metimui.

Mano nuomone, „Žalgiryje“ epizodais bus statomas žaisti ir „nuo kamuolio“, kadangi yra puikus metikas sugavus kamuolį po perdavimo ir iškart metant iš toli (catch and shoot).

Greitame puolime turint kiekybinę persvarą gerai pataiko metimus stabtelėjus aplink baudų metimo liniją.

Puikiai mato aikštelę, prioritetu laiko komandos draugus.

Efektyviai kuria žaidimą, greitai reaguoja ir skaito susidariusias situacijas ir pritraukia daug varžovų dėmesio, todėl „atsiriša“ rankos komandos draugams.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ katė maiše – kas šis naujokas? (2/5)

Pastebėjau, kad kokybiškai skaito varžovų taikomą dvigubą gynybą du prieš du situacijose ir atlieka tikslius perdavimus nuo žemės išvengiant potencialių klaidų, besiginančiam aukštaūgiui nespėjus sureaguoti priliečiant ar perimant kamuolius. Perdavimus nuo žemės atlieka labai tiksliai.

Dažnai klaidina oponentus atlikdamas perdavimus nežiūrint.

Žaisdamas su kamuoliu neblogai keičia judėjimo greitį ir kryptis.

Aštriai nardo po baudos aikštelę ieškodamas įvairiausių būdų, kaip nubausti varžovų gynybą.

Mano nuomone, jei į savo arsenalą įvestų Kosto Slouko įvaldytą gynėjo „užsimetimą sau ant nugaros“, tai jam atvertų dar daugiau pavojingų galimybių.

Silpnybės

Ūgio trūkumas. Jam žaidžiant gynyboje aukštesni įžaidėjai tiesiog gali per jį permesti kamuolį ir nepajusti didelės įtakos net jam esant ir visai arti.

Panašių problemų gali kilti ir gynėjams jį nusitempus ant ūso po krepšiu.

Mano nuomone, gali žaisti daug kibiau ir aktyviau rankomis dengti žaidėją su kamuoliu.

Klaidos. Praėjusį sezoną NBA dukterinėje G lygoje pasižymėjo nemažu klaidų skaičiumi – darė po 3 klaidas per rungtynes. Kadangi pasižymi kūrybiškumu perduodant kamuolį, kartais pats save bando pergudrauti ir sužaisti efektingai, o ne efektyviai.

Atletiškumo stoka. Gali susidurti su problemomis ir varžovų stogais užbaigiant atakas aplink krepšį prieš galingesnio stoto ir atletiškus Eurolygos aukštaūgius (J.Vesely, S.Lasme, T.Pleissas, W.Tavaresas, O.Hunteris).

Trūksta sprogstamojo pirmojo žingsnio.

Tikrai staigus, bet ne pats greičiausias žaidėjas, turint omenyje jo sudėjimą.

Palyginimas

Kaip savo pirmajame interviu sakė pats Derrickas Waltonas, puolime jis tikrai turi panašumų į „Charlotte Hornets“ žvaigždę Kemba Walkerį. Bet man jis daug labiau primena anksčiau NBA žaidusį ir neblogą karjerą Europoje turėjusį įžaidėją Shammondą Williamsą.

„Scanpix“ nuotr./Kemba Walkeris
„Scanpix“ nuotr./Kemba Walkeris

Išvada

Nors pirmieji metai Europos krepšinyje D.Waltonui bus visiškai nauja patirtis, nereikia pamiršti fakto, kad jis 4 metus praleido komandine sistema paremtoje „Michigan Wolverines“ universiteto komandoje.

Kadangi „Žalgirio“ rotacija gynėjų grandyje nemaža, D.Waltonas turės šansą apsiprasti ir pamažu įsilieti į europietiško stiliaus krepšinį rungtyniaujant ribotas minutes.

Mano nuomone, sezono eigoje jis turi pakankamai galimybių tapti svarbiu žaidėju ir surasti savo tikslų vaidmenį. Ypač po buvusio įžaidėjo Š.Jasikevičiaus kasdieniu sparnu, kuris yra vertinamas už žaidėjų tobulinimą bendrame komandinių treniruočių procese su savo tiksliomis pastabomis ir detalių išsireikalavimu.

Pozityviu ženklu laikau ir tai, kad nors šis žaidėjas gyvena tikslu ir svajone žaisti NBA, aklai nenuvertina Europos krepšinio ir galimybės čia kokybiškai plėsti savo žaidimą.

Įdomu, kad „Žalgiriui“ pavyko išlaukti ir įsigyti ne atsitiktinai atsilaisvinusį, o ilgesnį laiko tarpą stebėtą ir nusižiūrėtą žaidėją.

VIDEO: Derrick Walton Jr. first interview as Zalgiris player

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius