-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 08

Per finalo ketverto pristatymą – Eurolygos boso užuominos apie Kauną

Belgradas perduoda estafetę Vitorijai. Ketvirtadienį Vitorijoje 2019-ųjų finalinio ketverto pristatymu prasidėjo naujojo Eurolygos sezono laukimas. Baskų mieste nuskambėjo ir Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu žinutė Kaunui.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vitorijos miestas artėjantį pavasarį organizuos savo pirmą finalinį ketvertą istorijoje.

Spaudos konferencija, skirta pristatyti Vitorijos miestą kaip kito sezono finalinio ketverto šeimininką, buvo surengta ketvirtadienį „Fernando Buesa“ arenoje, kurioje ir vyks 2018-2019 metų sezono finalinis ketvertas.

J.Bertomeu pridūrė, kad tokios galimybės ir pripažinimo gali sulaukti ir Kaunas.

„Kartais reikia priimti sprendimus, paremtus tuo, kad reikia kažką gražinti tiems, kurie to nusipelnė, – sakė J.Bertomeu. – Vitorija nusipelnė pripažinimo dėl savo tradicijų krepšiniui ir klubo įdirbio.“

Eurolygai vadovaujantis katalonas pabrėžė, kad sprendimas surengti finalo ketverto turnyrą žemyno mastais mažame mieste, kaip Vitorija su 240 tūkst. gyventojų, nekeis Eurolygos strategijos plėstis į didžiausius miestus.

Tačiau tuo pačiu J.Bertomeu pridūrė, kad tokios galimybės ir pripažinimo gali sulaukti ir Kaunas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Žalgirio“ fanai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Žalgirio“ fanai

Primename, kad 15,5 tūkst. vietų „Žalgirio“ arenoje yra vykę 2011 m. Europos čempionato finalinės kovos. Eurolygos finalo ketvertas Lietuvoje dar nebuvo surengtas.

Spaudos konferencijoje, kurioje buvo padėti parašai ant susitarimo organizuoti 2019-ųjų finalinį ketvertą, lankėsi ne tik J.Bertomeu, bet ir Baskonijos klubo prezidentas Joseanas Querejeta, generalinis Alavos, regiono Ispanijoje, pavaduotojas Ramiro Gonzalezas Vicente, taip pat Vitorijos miesto komandos vienas iš vadovų Gorka Urtaranas bei baskų vyriausybės patarėjas kultūros ir kalbos reikalais Bingenas Zupiria.

„Tikiu, kad man nereikia sakyti, kokie mes esame laimingi būdami čia. Gavau daugybę jūsų padėkos žinučių per pastarąsias kelias dienas ir noriu taip pat padėkoti tiems žmonėms“, – kalbėjo Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu.

„Kai tesi finalinio ketverto šeimininkas, turi atsižvelgti į du dalykus. Kartais mes turime priimti strateginius sprendimus, kurie yra priimami, kad būtų įgyvendintas mūsų projektas pardavimų rinkoje. Tie sprendimai paaiškina, kodėl mes vykome į Paryžių, Londoną, dukart į Berlyną. Iš šalies atrodė, kad turnyras vis tolo nuo Vitorijos. Kitais atvejais, vis dėlto mes turime priimti sprendimus, kad grįžti ten, kur kažkas kažką davė tau ir tokiu atveju, kai kalbame apie Belgradą ar Vitoriją, mes būtume būtent tokioje situacijoje. Kartais mes turime atsigręžti į savo bendruomenę ir būtent todėl galime suprasti, kodėl 2019 metais būsime Vitorijoje“, – toliau savo kalbą tęsė J.Bertomeu.

„Mes bendradarbiausime su institucijomis ir klubu renginiuose, kurie buvo organizuojami pastaraisiais metais: Eurolygos jaunimo klubų varžybos, mokyklų turnyrai berniukams ir mergaitėms, taip pat rengsime verslo susitikimus. Be to, finalinis ketvertas mums padės vystyti CSR programą “One Team„ (Viena komanda), kuri darys teigiamą poveikį mieste ir bus šalia žmonių. Todėl mes dirbsime smarkiai, kad galėtume sugalvoti dar daugiau panašių programų, kurias prijungsime prie dabar esamų ir taip finalinis ketvertas galėtų tapti bendra švente ne tik tiems „Buesa“ arenos viduje susirinkusiems žmonėms, bet ir visam Vitorijos miestui ir žmonės galėtų mėgautis finaliniu ketvertu daug labiau“, – sakė J.Bertomeu.

„Scanpix“ nuotr./Vitorijos „Baskonia“
„Scanpix“ nuotr./Vitorijos „Baskonia“

Finalinis ketvertas Vitorijoje yra baskų regiono projektas, kurį rengs baskų vyriausybė ir Vitorijos miestas. „Esame istorinis klubas: esame ketvirta komanda pagal sužaistas rungtynes Eurolygoje, užimame antrą vietą tarp daugiausiai taškų pelniusių klubų, šešis kartus dalyvavome finaliniame ketverte ir dukart finale, kuriuos abu kartus pralaimėjome. Akivaizdu, kad finalinis ketvertas yra didžiausias renginys, kurį kada nors organizavo Vitorijos miestas. Vitorija, Alava ir baskų regionas bus Europos krepšinio centras ne tik vienam savaitgaliui, bet ir visam sezonui. Tūkstančiai fanų atvyks į Vitoriją ir mes turime būti pasiruošę, kad pasiūlytumėme geriausia, ką galime“, – kalbėjo „Baskonia“ komandos prezidentas Joseanas Querejeta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius