Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 23

Per riksmus ir kraujus – naujas „Žalgirio“ generolas karingai priėmė sunkią Šaro misiją

Thomasas Walkupas po pergalės prieš Podgoricos „Budučnost“ plėšėsi nuo kūno visas apsaugas ir pleistrus. Jo apatinės raumenis šildančios kelnės buvo sudraskytos ties keliu, o medžiaga buvo aptaškyta krauju. Sukrešėjęs kraujas matėsi ir po „Žalgirio“ gynėjo lūpa. Tai buvo pastarosios žalgiriečių treniruotės ir mūšio su juodkalniečiais vaisiai. „Kiekvienos Eurolygos rungtynės yra kaip kova“, – šypsojosi Th.Walkupas.
Thomas Walkupas
Thomas Walkupas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

26-erių amerikietis sezoną „Žalgiryje“ pradėjo kaip patikimiausias Šarūno Jasikevičiaus asmens sargybinis. Šaras jį kaip pitbulį paleisdavo įsikabinti pavojingiausiam varžovų žaidėjui į koją.

Ne vieną garsų priešininkų lyderį jau neutralizavęs Th.Walkupas taip padėjo „Žalgiriui“ pasiekti ne vieną pergalę. Bet pastaruoju metu Eurolygos debiutantas gavo dar vieną labai atsakingą užduotį – atakų organizatoriaus.

O diriguoti puolimui, kurį surežisavo pats Šarūnas Jasikevičius, yra labai sunki užduotis.

Kai nepatenkintas Th.Walkupo sprendimais „Žalgirio“ treneris pasodino legionierių ant suolo, šis dar bandė kažką aiškintis su trenerių štabu. Šaras piktai parodė pirštu sėsti į vietą. Strategas pamokslavo net pritūpęs. Th.Walkupas bandė pasiteisinti ir ginčytis, bet tai buvo pokalbis į vieną krepšį.

Beveik 26 minutes „Žalgirio“ atakoms dirigavęs Th.Walkupas padarė daugiausiai klaidų šį sezoną – 3.

Tačiau jas jis atpirko efektyviu ir kovingu žaidimu bei dirigavimu atakoms, kurios atvedė „Žalgirį“ į gan rezultatyvią pergalę 84:76.

VIDEO: Metimai paskutinėmis sekundėmis, dėjimai ir Brandono Davieso šou, nulėmęs „Žalgirio“ pergalę

Žalgiriečiai išsidalijo 22 rezultatyvius perdavimus. Daugiau šį sezoną žaliai balti buvo atlikę tik namų rungtynėse su Milano „Olimpia“ (27).

Prie šių puikių skaičių Th.Walkupas prisidėjo 14 taškų, 4 atkovotais kamuoliais, 6 rezultatyviais perdavimais ir 18 naudingumo balų. Jis pakartojo savo rezultatyvumo rekordą, pasiekė rezultatyvių perdavimų ir efektyvumo rekordus.

„Šioje pozicijoje Thomasas žaidžia ne iš gero gyvenimo. Bet Walkupas gali joje žaisti“, – pastebėjo Š.Jasikevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Man labai patinka įžaidėjo pareigos. Čia jaučiuosi labai gerai, – 24sek tikino Th.Walkupas. – Man patinka prisiimti atsakomybę ir sustatyti žaidėjus į vietas. Aišku, reikia daug kur patobulėti, bet labai gera žaisti Šaro komandoje, pas tokį legendinį įžaidėją.

Reikia tęsti darbus.“

Th.Walkupui netrūko žaidybinio broko. Kartais, vietoj perdavimo palei žemę, amerikietis siųsdavo kamuolį per viršų, o šis įstrigdavo priešininkų rankose.

Kitąkart Th.Walkupas neįvesdavo kamuolio ten, kur reikalavo Šaras.

Bet savo klaidas naujas Šaro aikštės generolas kompensavo kovingumu.

VIDEO: Th.Walkupas: apie naujas pareigas Kaune ir keistą minutės pertraukėlę

Th.Walkupas stūmė į krepšį dvitaškius su pražanga, po kurių riaumojo atsisėdęs ant parketo.

O kai Edgaras Ulanovas nesiryžo mesti laisvas iš toli, įkirto baudos aikštelės link ir perdavė kamuolį į trijų taškų zoną, iš toli neprašovęs Th.Walkupas persvėrė rezultatą 69:67 ir užriko „Let's go!!!“.

„Manau, Thomasas sunkiais momentais mus patraukė, – gynėją gyrė Š.Jasikevičius. – Taip, gal tai nebuvo klasikiniai įžaidėjo elementai, bet man svarbiausia, kad jis antroje pusėje padarė išvadas.

Jis sustabdė dukart greitą puolimą, tris kamuolius pasiėmė į savo rankas, kurie buvo niekieno. Krito ant jų ir tuo momentu mums tai buvo labai reikalinga.

Jis yra kovotojas iš didžiosios raidės. Dar tik reikia, kad jis pridėtų krepšinio. Manau, kad jis tikrai gali duoti daugiau.

Bet, pavyzdžiui, kol jis buvo aikštėje, Norrisas Cole'as buvo kontroliuojamas. Paskui ketvirtame kėlinyje jis įvedė komandą į puolimą ir priėmė gerus sprendimus.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Leo Westermannas ir Thomas Walkupas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Leo Westermannas ir Thomas Walkupas

Th.Walkupą įkvėpė ir „Žalgirio“ sirgalių energija bei pasitikėjimas. Palaikyti komandos susirinko 14,5 tūkst. žiūrovų.

„Fanai ketvirtajame kėlinyje buvo neįtikėtini. Jie mus palydėjo į pergalę, – neslėpė Th.Walkupas. – Lemiamu metu mes labiau laikėmės žaidimo plano ir geriau gynėmės. Kol tai darome, viskas bus gerai.“

Pagrindinis įžaidėjas Nate'as Woltersas dėl blauzdos traumos dar negalės padėti „Žalgiriui“ 2-3 savaites. Komanda pasitinka išgyvenimo rungtynių ruožą ir jame bus gyvybiškai svarbus naujojo Šaro generolo vadovavimas komandai.

Tokio, kuris per riksmus ir kraujus vestų „Žalgirį“ į pergales.

VIDEO: B.Daviesas: apie beprotišką naktį palatoje ir gimusio berniuko džiaugsmą
VIDEO: M.Grigonis: apie Šaro žadintuvą, chroniškas problemas ir pergalės naudą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius