-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 12

Vilniečiai sutriuškino „Partizan“ ir pratęsė pergalių seriją namuose (nuotraukos)

Šokti pergalės šokį Vilniaus „Siemens“ arenos centre Europos krepšinio klubai svajoja jau beveik dvejus metus. Aštuonias pergales iš eilės savo tvirtovėje senojo žemyno turnyruose iškovoję Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai tradiciją pratęsė ir ketvirtadienio vakarą Eurolygos B grupės dvikovoje su Belgrado „Partizan“ (Serbija) krepšininkais, nepasigalėję varžovų rezultatu 78:56 (26:22, 18:17, 22:7, 12:10).
Vilniaus „Lietuvos rytas“ savo aikštelėje žaidžia ketvirtojo Eurolygos turo rungtynes su Belgrado „Partizan“ krepšininkais.
„Lietuvos ryto“ krepšininkai pratęsė Europos turnyruose „Siemens“ arenoje nepralaimėtų rungtynių seriją. / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

„Partizan“ treneris D.Vujoševičius prieš dvikovą neabejojo, jog „Siemens“ arena bus sausakimša, tačiau iki dvikovos likus penkioms minutėms arenoje dar matyti nemažai tuščių vietų. Neoficialiais duomenimis, arenoje yra susirinkę 7–8 tūkst. sirgalių.

Prieš dvikovą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Šarūnas Kliokys skambant garsioms sirgalių ovacijoms įteikė naudingiausio spalio mėnesio Eurolygos krepšininko titulą „Lietuvos ryto“ įžaidėjui B.Popovičiui.

Tačiau garsių aplodismentų prieš prasidedant rungtynėms sulaukė ne tik „Lietuvos ryto“ ar „Partizan“ krepšininkai. Į aikštelę buvo pakviesti specialių olimpinių žaidynių ir Eurolygos remiami  žmonės su negalia. „Kviečiu visą krepšinio bendruomenę bendradarbiauti su specialiomis olimpinėmis žaidynėmis ir padėti žmonėms su negalia. Krepšinis kiekvienam“, – susirinkusius žiūrovus kvietė vilniečių kapitonas S.Babrauskas.

Viena iš rungtynėse švilpsiančių arbitrių bus vienintelė Eurolygoje dirbanti teisėja ispanė Anna Cardus. Teisėjauti susitikimui jai padės italas Luigi Lamonica ir lenkas Jakubas Zamojskis.

„Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis mačą pradeda tradiciniu penketu: B.Popovičius, M.Gecevičius, A.Jomantas, D.Zavackas ir A.Baynesas.

Vyriausiasis „Partizan“ treneris Duško Vujoševičius nuo pirmųjų rungtynių minučių į aikštelę išliedžia B.McCalebbą, D.Kečmanas, J.Vessely, A.Maričius ir L.Robertsas.

Pirmas kėlinys

Dvikova prasideda atkaklia kova po krepšiu. Taškus kol kas renka tik komandų aukštaūgiai, o rezultatas sužaidus 3 minutes lygus (6:6). D.Zavackas smeigia du tritaškius iš eilės ir „Lietuvos rytas“ šauna į priekį (9:6). Tačiau šeimininkai niekaip negali apsiginti nuo varžovų vidurio puolėjo A.Maričaus atakų (11:9).

A.Jomantas vagia kamuolį iš varžovų ir pelno du taškus su pražanga (14:9). Jau trečią tritaškį rungtynėse pataiko D.Zavackas (17:9) ir „Partizan“ strategas D.Vujoševičius privertas prašyti minutės pertraukėlės. „Partizan“ gretose pasirodo 229 cm ūgio milžinas S.Vranešas, o svečiai atsitiesia (19:16). Gynyboje šiek tiek susižeidusį B.Popovičių keičią V.Ginevičius, kuriam tai Eurolygos debiutas vilkint „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

„Partizan“ milžinas S.Vranešas sukelia juoko pliūpsnį „Siemens“ arenoje, kai mesdamas baudos metimą net nepataiko į lanką. Tiesa, susikaupęs aukštaūgis antrą baudos metimą realizuoja (26:21). Aikštelėje užverda aistros – A.Jomantas susikimba su L.Robertsu dėl kamuolio. Lietuviui skiriama asmeninė pražanga. Pirmas kėlinys baigiasi netaikliu tolimu A.Jomanto metimu (26:22).

Antras kėlinys

M.Gecevičius paskutinę atakos sekundę pataiko tritaškį (28:22). Kitos atakos metu gynėjas prideda dar vieną tolimą šūvį (31:22). L.McCalebbas atsako tuo pačiu (31:25). „Lietuvos rytas“ taikliais baudų metimais pirmą kartą rungtynėse susikauna dviženklę persvarą (35:25). Sužaidus pusę kėlinio šeimininkai užtikrintai pirmauja (40:29).

„Partizan“ įžaidėjas L.McCalebbas pelno keturis taškus iš eilės, dar du prideda A.Maričius, o abu baudos metimus pataikius D.Kečmanui svečiai vėl alsuoja „Lietuvos rytui“ į nugarą (40:37). S.Vranešas galingu dėjimu vos nesulaužo krepšio lentos, o kelis kartus iš eilės suklydusį A.Jomantą R.Kurtinaitis keičia J.Sinica (42:39), tačiau „Lietuvos ryto“ klaidos tęsiasi. Klaidų seriją nutraukia M.Bjelica, su antro kėlinio pabaiga skelbiančia sirena pataikantis iš po krepšio (44:39).

Trečias kėlinys

Trečią kėlinį sėkmingiau pradeda šeimininkai: du kartus galingais dėjimais varžovų krepšį sudrebina A.Baynesas, po tritaškį prideda B.Popovičius ir D.Zavackas, tuo tarpu „Partizan“ klimpsta „Lietuvos ryto“ gynyboje (57:40).

„Lietuvos rytas“ ir toliau užtikrintai pirmauja, o neslėpdami pasitenkinimo rezultatu „Siemens“ arenoje susirinkę žiūrovai banguoja (61:44). Komandos keičiasi nesėkmingomis atakomis ir rezultatas jau keletą minučių yra tarsi įšalęs. Taškų sausrą taikliu tritaškiu nutraukia M.Gecevičius (64:44). Po trijų kėlinių „Lietuvos rytas“ triuškina varžovus (66:46).

Ketvirtas kėlinys

„Partizan“ bando spausti varžovus po visą aikštelę, tačiau „Lietuvos ryto“ krešininkai kamuolių varžovams kol kas nedalija. „Partizan“ lyderis A.Maričius užsidirba ketvirtą asmeninę pražangą. Sužaidus tris minutes skirtumas tarp komandų nesikeičia (68:48).

Pora sėkmingų „Lietuvos ryto“ atakų dar labiau padidina vilniečių pranašumą (73:48). Svečiai turi galimybę jį kiek sumažinti, kai nesportine pražanga baudžiamas S.Babrauskas, tačiau S.Vranešas prameta abu baudos metimus, o „Partizan“ ataka įstringa.

Likus žaisti jau mažiau nei keturias minutes „Lietuvos ryto“ pranašumas nekelia abejonių (73:50). „Lietuvos rytas“ susitikimą laimi triuškinama persvara 78:56 (26:22, 18:17, 22:7, 12:10). Sirgaliai atsistoję ploja ir dėkoja puikų žaidimą pademonstravusiems šeimininkams.

„Lietuvos rytas“: M.Gecevičius – 19, D.Zavackas – 13, A.Baynesas – 12, M.Bjelica – 12 ir B.Popovičius – 10.

„Partizan“: A.Maričius – 23, L.McCalebbas – 16, L.Robertsas – 7 ir S.Vranešas – 5.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pasiruošti itin svarbiai turnyro prasme dvikovai, anot vilniečių stratego Rimo Kurtinaičio, sezono finalui, „Lietuvos ryto“ komanda turėjo vos dvi dienas. Mat savaitgalį aukšta temperatūra į lovas buvo išguldžiusi kone pusę komandos: Bojaną Popovičių, Milko Bjelicą, Justą Sinicą ir Luką Brazdauskį.
 

Vilniečiai net prašė Eurolygos nukelti mačą vėlesniam laikui, bet išgirdę neigiamą atsakymą buvo priversti ruoštis mūšiui. Laimė, komandos medikai sėkmingai atliko savo darbą ir visi sirguliavę krepšininkai nuo antradienio jau galėjo lieti prakaitą treniruotėse.

Praėjusią savaitę klubų nuotaika Eurolygoje skyrėsi kaip diena ir naktis: „Lietuvos rytas“ gavo skaudžiausią klubo istorijoje smūgį nuo Pirėjo „Olympiacos“ (73:97), o „Partizan“ šventė pirmą pergalę B grupėje, namuose 78:71 palaužęs Orleano „Entente“.

Vis dėlto ketvirtadienį abu klubai žadėjo kautis tik dėl pergalės. R.Kurtinaitis teigė, jog kitokių kalbų net būti negali, o „Partizan“ treniruojantis Duško Vujoševičius pareiškė Belgrade būsiąs nesuprastas, jei pralaimėsiąs rungtynes komandai, kurioje žaidžia M.Bjelica ir Dejanas Borovnjakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius