Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 21

Pirma Eurolygos pergalė: Leo Westermanno vedamas „Žalgiris“ palaužė baskus

Penktadienį Kauno „Žalgiris“ namuose iš Andrea Bargnani ir visos „Baskonia“ kompanijos išplėšė pirmąją Eurolygos pergalę 78:73 (20:23, 14:17, 27:21, 17:12). Kauno klubas buvo varomas prancūzo Leo Westermanno, kuris pelnė 20 taškų ir sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes. Tradiciškai techninę pražangą užsidirbęs Šarūnas Jasikevičius galėjo ramiau atsipūsti – ir naujo formato, galingesnėje Eurolygoje „Žalgiris“ gali skinti pergales.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Baskonia“ 78:73 | Kaunas

Svarbiausias Š.Jasikevičiaus uždavinys savo žaidėjams buvo aiškus – bet kokia kaina neleisti siautėti Andrea Bargnani.

Pirmasis šansą gavo startiniame penkete atsidūręs Antanas Kavaliauskas. Jį jau pirmos atakos metu blokais pavaišino italas. Vėliau A.Kavaliauskas kovą su oponentu kiek išlygino, tačiau iki antrojo kėlinio pabaigos A.Bargnani pakaitomis saugojo visa puokštė žaidėjų – Augusto Lima, Robertas Javtokas, Brockas Motumas ir Paulius Jankūnas. Nepaisant šių pastangų italas surinko 12 taškų ir „Baskonia“ po pirmosios dalies pirmavo 40:36.

Žalgiriečiams pirmoje rungtynių dalyje koją kišo ir prastas dvitaškių pataikymas – vos 8 iš 24.

Š.Jasikevičius tradiciškai sunkiai tvardė emocijas ir techninę pražangą gavo dar prieš didžiąją pertrauką. Trečiajame kėlinyje virė kova taškas į tašką. Abi komandos aršiai gynėsi ir prieš lemiamą kėlinį rezultatas buvo lygus 61:61.

Sudvigubinta gynyba prieš A.Bargnani davė vaisių. Ketvirtajame kėlinyje likus žaisti tris minutes, italas gavo penktą pražangą ir nunarinęs galvą sėdo ant suolo.

Ketvirtajame kėlinyje pirmu smuiku grojo legionierius Leo Westermannas, kuris ir užtvirtino „Žalgirio“ pergalę. 12 taškų pridėjo Brockas Motumas.

Savo debiuto Eurolygoje nesulaukė 18-metis Vitorijos ekipos talentas Tadas Sedekerskis.

Tai buvo pirmoji sezono pergalė „Žalgiriui“ ir pirmasis pralaimėjimas „Baskonia“ ekipai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po pirmosios pergalės – Šaro liaupsės žaidėjams ir pastaba „Žalgirio“ sirgaliams

Karjeros mačą sužaidęs „Žalgirio“ prancūzas jaučiasi skolingas Šarui

„Žalgiris“: L.Westermannas 20 (7/9 dvit., 4 rez. perd.), B.Motumas 12 (6/9 dvit.), A.Milaknis 9, E.Ulanovas 8 (2 blk.), A.Kavaliauskas 7, K.Pangos 6, L.Lekavičius 6 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 6 (9 atk. kam.), R.Seibutis 2, R.Javtokas 1, A.Lima 1.

„Baskonia“: A.Hanga 18 (5/6 dvit., 4 rez. perd.), A.Bargnani 17 (3 blk.), T.Shengelia 13, S.Larkinas 11 (5 atk. kam., 6 rez. perd.).

Komandų statistika: „Žalgiris“ – „Baskonia“ 78:73

Dvitaškiai: 20/42 (47,6%) – 19/33 (57,6%)
Tritaškiai: 7/24 (29,2%) – 6/24 (25%)
Baudų metimai: 17/22 (77,3%) – 17/23 (73,9%)
Atkovoti kamuoliai: 36 – 27
Klaidos: 11 – 12
Rezultatyvūs perdavimai: 18 – 16

VIDEO: Pirmoji pergalė! „Žalgiris“ – „Baskonia“
VIDEO: Pirma Eurolygos kova namuose: „Žalgirio“ sirgaliai plūdo į areną

Rungtynių eiga:

Ketvirtasis kėlinys: Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“ 78:73

40 min. „Žalgirio“ arena šventė pirmąją Eurolygos sezono pergalę!

36 min. Po jau 18-ojo L.Westermanno taško „Žalgiris“ įgijo kiek tvirtesnę, keturių taškų persvarą. Arrivederci, Bargnani. Italas gavo penktąją pražangą ir paliko aikštę. – 72:68.

34 min. Rezultatyviausias žalgirietis L.Westermannas persvėrė rezultatą, bet tuojau pat tritaškį smeigė S.Larkinas – 67:68.

32 min. E.Ulanovas išvedė „Žalgirį“ į priekį, bet abi komandos kovojo dėl kiekvieno aikštės centimetro – 63:61.

Trečiasis kėlinys: Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“ 61:61

30 min. Po baudų metimo maratono komandos prieš lemiamą kėlinį išsiskirstė esant lygiam rezultatui. L.Westermannas buvo surinkęs 14, A.Hanga – 18 taškų.

28 min. Kaune užvirė kova taškas į tašką. Nesportinę pražangą užsidirbo ir B.Motumas. Ispanams pavyko kiek atitrūkti – 55:59.

26 min. L.Westermanno tritaškis sumažino skirtumą iki taško ir užvedė „Žalgirio“ areną! Ketvirtą rezultatyvų perdavimą įsirašė L.Lekavičius – 51:52.

24 min. P.Jankūnas gavo trečią pražangą ir jį keitė B.Motumas. Tuo tarpu, A.Milaknis smeigė jau trečią tritaškį šiose rungtynėse. Grubiai L.Lekavičių bandęs sustabdyti A.Bargnani gavo nesportinę pražangą. Tai naujų Eurolygos taisyklių rezultatas – 48:52.

22 min. Trečiojo kėlinio pradžioje tritaškiais apsikeitė A.Bargnani ir A.Milaknis. Š.Jasikevičius tik pykęs dėl paleisto italo jau džiūgavo dėl taiklaus tolimo metimo – 43:49.

Antrasis kėlinys: Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“ 34:40

20 min. Iki kėlinio pabaigos žalgiriečiai sumažino skirtumą iki šešių taškų. Emocijų netvardęs Š.Jasikevičius gavo techninę pražangą. L.Westermannas buvo puolimo lyderis ir turėjo 9 taškus. A.Bargnani surinko 12, A.Hanga – 11.

18 min. A.Bargnani gynyba šįkart buvo patikėta P.Jankūnui, tačiau po šiurkščios klaidos italas nesaugomas smeigė tritaškį – 29:36.

16 min. Pagaliau! A.Milaknis smeigė tritaškį ir dėkojo A.Kavaliauskui už užtvarą – 27:31.

15 min. J.Blazičius padidino svečių persvarą iki 7 taškų. Kol kas „Žalgiris“ pataikė vos 6 dvitaškius iš 15. Per dažnai žalgiriečiai buvo netaiklūs būdami laisvi ir Š.Jasikevičius negalėjo patikėti savo akimis – 24:31.

13 min. Po A.Limos pražangos į aikštę sugrįžo A.Kavaliauskas. Baskai turėjo penkių taškų pranašumą ir B.Motumas laisvas nepataikė iš toli – 24:29.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Pirmasis kėlinys: Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“ 20:23

10 min. Po pirmojo kėlinio baskai turėjo trijų taškų pranašumą. A.Bargnani žaidė praktiškai visą kėlinį ir pelnė 8 taškus. Tokiu tempu varžovų lyderis gali greitai pavargti. Kauno klubui po 5 taškus pelnė P.Jankūnas ir L.Westermannas.

8 min. P.Jankūnas smeigė tritaškį ir užvedė „Žalgirio“ arenos sirgalius – 17:14.

7 min. B.Motumas ne tik pataikė iš po krepšio per A.Bargnani, bet ir pasiuntė jam ne pačią maloniausią žodinę žinutę. Kova verda! 14:12.

6 min. A.Bargnani baudos metimais išlygino rezultatą. Su juo be pražangų tvarkytis nepavyko ir R.Javtokui – 10:10.

5 min. „Žalgiris“ atsakė savo spurtu 8:0. Šįkart sirgalius įaudrino L.Westermanno tritaškis – 8:6.

4 min. Prieš rungtynes Vitorijos klubo atstovai bene labiausiai baiminosi K.Pangoso ir ne be reikalo. Šis pataikė tritaškį – 3:6.

3 min. A.Kavaliauskas visiškai neturėjo priešnuodžių tiesioginiam oponentui A.Bargnani ir šis pelnė du taškus su pražanga. Ispanai surengė spurtą 6:0.

2 min. Pirmuosius rungtynių taškus pelnė laisvas paliktas tritaškį smeigęs T.Shengelia. Š.Jasikevičius iš pykčio plačiai mosavo rankomis – 0:3.

1 min. Už gynybą retai giriamas A.Bargnani jau pirmoje situacijoje maudė po krepšiu bandžiusį prasiveržti A.Kavaliauską.

Startiniai penketai:

„Žalgiris“: L.Westermannas, K.Pangosas, P.Jankūnas, A.Kavaliauskas, E.Ulanovas.

„Baskonia“: S.Larkinas, A.Bargnani, A.Hanga, J.Blazičius, T.Shengelia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius