-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 07

Po Šarą sužavėjusios pergalės – kirtis teisėjams

Šaras jau norėjo spirti į LED ekraną. Pirmiausia, Axelis Toupane'as priėmė skubotą sprendimą atakuodamas, o Brandonas Daviesas iš po krepšio nepataisė netaiklaus metimo. Bet tryptelėjęs vietoje susilaikė. Jis išlaukė Brandono Davieso dvitaškio su pražanga. Lygioje vietoje ši ataka virto keturiais taškais. Nors ir žaidė padrikai, „Žalgiris“ laikėsi įsikibęs „Panathinaikos“. Šarūnui Jasikevičiui reikėjo tiesiog kantriai išlaukti. Iškentėti, kol po pertraukos jo auklėtiniai išsiuntė graikus namo liūdnai kelionei per Vilnių ir Kijevą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgirio“ žaidimas pirmajame kėlinyje buvo klaikus, kaip čiuožykla virtusios Vilniaus gatvės trečiadienio rytą.

„5 praleisti metimai iš po krepšio! 5 klaidos! 5 jų puolime atkovoti kamuoliai!“ – ant saviškių staugė Šarūnas Jasikevičius, pirštu rodydamas į švieslentę.

Ten degė 10:20.

„Nori dar metimų iš po krepšio, Brandonai?! Dar, Aaronai?!“ – pyko Šarūnas Jasikevičius, kai PAO vien per pirmąjį ketvirtį sugriebė 6 kamuolius puolime – daugiau nei gynyboje (4) ar visa „Žalgirio“ komanda (4).

Žalgiriečiai išgirdo trenerį. Per antrąjį kėlinį graikai puolime atkovojo jau tik vieną kamuolį, „Žalgiris“ atsisakė pigių taškų kalėdinių dovanėlių varžovams, surado aukštaūgius baudos aikštelėje ir išliko rungtynėse.

O po pertraukos svečius nubloškė tokia „Žalgirio“ energijos banga, kad net Lukas Lekavičius galėjo pavydėti. Trečiąjį ketvirtį „Žalgiris“ laimėjo net 33:14, nors tai graikai gyrėsi, kad ypač gerai grįžta iš rūbinės ir galingai žaidžia trečius ketvirčius.

Šaras gniaužė kumštį. Per penkių minučių atkarpą „Žalgiris“ spurtavo net 20:3 ir kėlė bangą arenoje 57:42.

Xavi Pascualiui beliko keikti savo žaidėjus ir teisėjus, kurie ramino kataloną technine pražanga.

Galima daug kuo didžiuotis. Ypač tuo, kaip buvo perlaužtos rungtynės. Tai trenerio svajonė.

„Bravo! Bravo!“ – Š.Jasikevičius įvertino Aarono White'o pastangas bandant sugriebti kamuolį, nors šis nuo amerikiečio rankos lėkė į užribį.

Supykdyti „Žalgirio“ aukštaūgiai po to gėdingo pirmojo ketvirčio atkeršijo laimėdami kovą dėl puolime atšokusių kamuolių 13:5.

„Žalgiris“ atrodė alkanas ir ryžtingas. Toks žvėriškas, kad nutrūko „Panathinaikos“ penkių iš eilės pergalių serija. Graikai ketvirtajame kėlinyje gelbėjosi šešiais tritaškiais, bet „Žalgiris“ atlaikė šturmą.

„Aš labai laimingas, kad nugalėjome komandą, kuri turbūt žaidė geriausią krepšinį Eurolygoje du pastaruosius mėnesius. Tai buvo fantastiška kova. Tai puiki patirtis mūsų žaidėjams. Tikiuosi, jie tai priims kaip gerą pamoką ir tikės mūsų sistema.

Tai puikus vakaras nugalėti tokį grandą. Galima daug kuo didžiuotis. Ypač tuo, kaip buvo perlaužtos rungtynės. Tai trenerio svajonė. Tai buvo perlaužta atsidavimu, plano vykdymu, fizine jėga, kurios momentais mums dar trūksta. Manau, tai buvo didžiulis žingsnis į priekį. Tuos žingsnius reikia didinti“, – spaudos konferencijoje pergalę 80:74 apibendrino Šarūnas Jasikevičius.

– Turbūt vienas didžiausių faktorių buvo lūžis kovoje dėl atšokusių kamuolių, kai antrąjį ir trečiąjį ketvirtį pagal puolime atkovotus kamuolius laimėjote 13:5?

Matėme „Žalgirį“, kuris žaidė pirmą kėlinį be kiaušų, o sekančius tris buvo fantastinis atsidavimas.

– Galvoju, kad tai yra fizinio krepšinio esmė. Mes pirmą kėlinį nusileidome viskuo – fizine kova, charakteriu. Matėme „Žalgirį“, kuris žaidė pirmą kėlinį be kiaušų, o sekančius tris buvo fantastinis atsidavimas. Taip žaidžiant galima pralošti, galiu pralošti ir aš. Gali pralošti ir „Žalgirio“ sirgaliai. Varžovas tikrai superinis. Sakau, tai, kaip perlaužėme...

Kita vertus, vėl nesulaukėme pagarbos iš teisėjų. Man atsibodo. „Žalgiris“ šiandien... Analizavome, po 10 turų „Žalgiris“ buvo pirmas pagal gautas pražangas ir atsiplėšęs 20 baudų skirtumu. Tai fantastinis skaičius. Mes nesame tie, kurie ateina ir pradeda lupti per rankas. Stengiamės žaisti ribose, bet gal nesame grandai...

– Rungtynių pirmą kartą starto penkete nepradėjo Jankūnas ir Daviesas. Koks buvo sumanymas eiti į aikštę su White'u bei Kavaliausku?

– Nežinojau, kaip Paulius atlaikys. Jis žaidžia su trauma. Pasirodė, kad tas tandemas gali juos nubausti. Laukėme daug keitimųsi ginamaisiais. Be Luko ir Vougiouko, jie daugiau keičiasi dengiamaisiais, o su jais dviem žaidžia labiau klasikinę gynybą. Tokia buvo idėja.

Nežinau, kiek ji pasiteisino. Bet nemanau, kad ten buvo problema. Pirmame kėlinyje buvo tai, kad jie žaidė kiečiau. Tikrai džiaugiuosi, kad jauna komanda nuo antro kėlinio perlaužė ir persilaužė savyje.

– Calathesas surinko 10 taškų ir 12 naudingumo balų, bet jam būnant aikštėje „Panathinaikos“ įmetė 14 taškų mažiau nei „Žalgiris“. Kaip vertinate gynybą prieš jį?

– Daugiau mažiau gerai. Kažko tenai nelabai daugiau padarysi. Bet daugiau mažiau gerai.

Sąžiningai, nuo trečio kėlinio vidurio buvo fantastinis krepšinis, į kurį jie sugrįžo pataikydami fantastinius tritaškius. Negaliu pykti ant komandos. Atrodo, ginasi gerai, bet Riversas ir Pappas pataikė tikrai superinius tritaškius.

– Pangosas nesolidžiai pradėjo rungtynes, bet įsivažiavo ir baigė mačą su rezultatyvių perdavimų rekordu (11). Kaip įvyko tokia transformacija?

– Pangosas, manau, yra pasiruošęs vesti komandą. Jis tą įrodė. Jis vienintelis konkretus mūsų vedlys. Dabar visi varžovai gynybą stato ant jo.

Jis veda mūsų komandą, kol kiti žaidėjai neįeis šimtu procentų į sistemą.

– Vasilije Micičius, atrodo, jau buvo įsivažiavęs, bet pastaruoju metu demonstruoja labai blankią formą. Kas nutiko serbui?

– Jam 23 metai. Tas ir nutiko. Labai sunku iš 23 metų gynėjo, kuris žaidžia pirmą sezoną Eurolygoje, tikėtis superinio krepšinio. Mes esame pasiruošę, kad kai kurie žaidėjai žais banguotai. Nieko nepadarysi.

– „Žalgirio“ rūbinėje visi kalbėjo apie Pauliaus Jankūno greitą ataką. Ar tai buvo lėčiausia greita ataka?

– Tai buvo rimtas kandidatas į „Shaqtin' a Fool“ (šypsosi). Būtų įdomu eiti su juo į lenktynes. Blogiau nepasirodyčiau (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius