Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 21

Prezidentė Š.Jasikevičių pagerbs valstybiniu apdovanojimu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė liepos 6 d. Valstybės dienos proga proga Kauno „Žalgirio“ vyriausiąjį trenerį Šarūną Jasikevičių apdovanos valstybiniu apdovanojimu. Apie tai 15min informavo Prezidentės spaudos tarnyba.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai tarnyba pranešė atsakydama į 15min klausimą, ar „Žalgiriui“ prezidentūra už Eurolygoje iškovotą trečiąją vietą ketina skirti kokį nors apdovanojimą.

D.Grybauskaitė kasmet Liepos 6-osios – Valstybės dienos – išvakarėse už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje apdovanoja Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius.

Tai Š.Jasikevičiui nebus pirmasis valstybinis apdovanojimas. Dar būdamas krepšininku jis 2001 m. yra gavęs LDK Gedimino ordino Komandoro kryžių, 2003 m. – Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ didįjį kryžių, o 2007 m. – LDK Gedimino ordino Komandoro didįjį kryžių.

Prezidentės spaudos tarnyba taip pat nurodė, kad, pagal teisės aktus, pinigines premijas Europos ir pasaulio čempionatų nugalėtojams skiria Vyriausybė.

Penktadienį paklausta, ar pritartų idėjai, kad valstybė remtų „Žalgirį“, D.Grybauskaitė teigė, kad Lietuvoje yra daug klubų, ir remti visus būtų nelengva.

Paklausta apie premijas, D.Grybauskaitė sakė: „Turbūt kažkokie sprendimai bus, tačiau nenoriu žadėti. Kaip jau minėjau, klubų yra daug, bet mums svarbiausia, kad su „Žalgirio“ pavadinimu Lietuva mylima ir visoje Serbijoje, ir Europoje.“

Anksčiau pirmadienį premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad Vyriausybė vertins galimybę grąžinti komandai seną 2 mln. litų (beveik 579 tūkst. eurų) skolą.

Pasak jo, Vyriausybė skolinga „Žalgiriui“ nuo 1999 metų, kai klubas vienintelį kartą laimėjo Eurolygą, tačiau planus išmokėti šią premiją tada sujaukė ekonominė krizė.

„Kiek man žinoma, yra vienas įsipareigojimas Vyriausybės, neįvykdytas nuo 1999 metų. Kada „Žalgiris“ laimėjo Eurolygą, buvo skirta beveik 2 mln. litų premija ir ji prasidėjus krizei nebuvo išmokėta“, – žurnalistams pirmadienį sakė S.Skvernelis.

„Kadangi ši Vyriausybė moka ir kompensacijas, ir skolas ankstesnių (vyriausybių – BNS), tai mes pažiūrėsime iš tikrųjų, ar tas įsipareigojimas ir kodėl jis buvo neišmokėtas ir, jeigu jis yra aktualus, ieškosime būdų, kaip tą skolą grąžinti“, – pridūrė jis.

1999 metais balandį „Žalgiriui“ laimėjus Eurolygą, Vyriausybė skyrė klubo žaidėjams, treneriams, gydytojui ir masažuotojui piniginių premijų už 1,2 mln. litų (347 tūkst. eurų) ir dar 4 mln. litų (1,16 tūkst. eurų) pasirengti kitam sezonui.

Vyriausybė teigia, kad klubui neišmokėta dalis šių pinigų.

Pasak S.Skvernelio, valstybė turi remti komercinį sportą, nes jis džiugina žmones. Jo teigimu, dėl šalies dydžio Lietuvos klubams sunku surinkti konkurencingus biudžetus tik iš privačių rėmėjų.

„Lietuvos rinka yra per maža, kad galėtume džiaugtis tokiais rezultatais“, – sakė premjeras.

Penktadienį Eurolygos pusfinalyje pralaimėjęs prieš Stambulo „Fenerbahče“ klubą, „Žalgiris“ sekmadienį laimėjo rungtynes dėl trečiosios vietos prieš Maskvos „CSKA“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius