Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 30

Prieš Eurolygos uždarymą Kaune – pozityvi Šaro žinutė žalgiriečiams ir sirgaliams

Televizijos reporterė prieš Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferenciją stojo prieš žurnalistų būrį, kad operatoriai galėtų suderinti filmavimo rakursą ir šviesas. Dailią moterį išvydęs Kauno „Žalgirio“ treneris šyptelėjo: „Stok geriau vietoj manęs.“ Žalgiriečiai likus dviem Eurolygos turams nebeturi vilčių patekti į ketvirtfinalį, tačiau nepraranda geros nuotaikos, kurią sukūrė garbinga kova ir gerėjantis žaidimas. „Nesulaukėme malonės, bet aš matau vien pozityvius dalykus“, – teigė Š.Jasikevičius.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Emporio Armani“ | 20:00 | „Žalgirio“ arena

„Pergalė Tel Avive prasklaidė nuotaiką. Buvo malonu laimėti prieš tokį prestižinį varžovą. Bet nereikia nukabinti nosies. Reikia žiūrėti į pozityvius dalykus, kurių buvo daugiau. Būtų buvę malonu žiūrovams padovanoti „Top 8“ krepšinį, bet sezonas Eurolygoje buvo geras. Tik jis dar nesibaigė – reikia stengtis laimėti dvejas rungtynes“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

13 pergalių turintis „Žalgiris“ geriausiu atveju dar gali pakilti iki 9 vietos – „Daruššafaka“ ten įsitaisiusi su viena pergale daugiau.

Kovojama ne tik dėl vietų turnyro lentelėje. Kiekviena pergalė Eurolygoje įvertinta 40 tūkstančių eurų premija.

Į 11-ąją vietą žalgiriečiai nukris tik tuo atveju, jei pralaimės abejas likusias rungtynes, o „serganti“ Barselona nugalės Tel Avivo „Maccabi“ ir Stambulo „Fenerbahče“ klubus.

Matome, kad bilietai perkami labai stipriai. Nemanau, kad žaidėjui gali būti didesnė motyvacija, nei žaisti esant 15 tūkstančių savų sirgalių.

Kovojama ir dėl idėjinės priežasties – Š.Jasikevičius per ilgą išbandymų kupiną sezoną įskiepijo žalgiriečiams kovą dėl kiekvienos pergalės, net jei kitoje aikštės pusėje stovi Eurolygos čempionai.

„Eisime kautis susitelkę šimtu procentų. Turime laimėti stebint sirgaliams. Žaidėjams neturėtų trūkti motyvacijos. Matome, kad bilietai perkami labai stipriai. Nemanau, kad žaidėjui gali būti didesnė motyvacija, nei žaisti esant 15 tūkstančių savų sirgalių. Tiek gerbėjų šį sezoną turbūt ateis tik vėliau.

Žaidėjams tai yra didžiulė galimybė pajusti tą nerealią atmosferą. Antroje sezono pusėje ta atmosfera „Žalgiryje“ kur kas padidėjo. Kaip ir ažiotažas. Žaidėjams malonūs tokie dalykai ir jie turi tuo mėgautis“, – auklėtiniams motyvacinę žinutę siuntė Š.Jasikevičius.

Dar anksčiau nei treneris ją pasiuntė sirgaliai, kurie šluoja bilietus į paskutinį „Žalgirio“ namų mačą, kur vėl tikimasi sulaukti apie 14–15 tūkst. žiūrovų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Krepšinio sirgaliai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Krepšinio sirgaliai

Ne sykį šį sezoną paauklėjęs aistruolius Š.Jasikevičius mano, kad gerbėjai jį išgirdo. Už tai „Žalgirio“ specialistas dėkingas ištikimiems sirgaliams, kurie po tokio palaikymo praėjusiame namų mače su Stambulo „Anadolu Efes“ drąsiai galėjo vadintis šeštu žaidėju.

„Aš galvoju, kad sirgaliai mane išgirdo. Visų komandų sirgaliai pabrėžia, kad jie geriausi. Bet sirgaliai pasireiškia ne tada, kai komandai sekasi ir visiems smagu. Labiausiai jų reikia sunkiu metu, – pabrėžė Š.Jasikevičius. – Tos pačios „Anadolu Efes“ rungtynės, kai prašėme ateiti ir padėti, buvo labai gražu. Jie taip rinkosi ir jautė, kad komandai reikalingas palaikymas... Tai ir yra tikrasis sirgalių ir komandos ryšys. Jeigu jie nori sakyti, kad yra šeštas žaidėjas, jie tai turi padaryti. Ką ir padarė.“

Milano „Emporio Armani“ pralaimėjo 7 pastarąsias rungtynes iš eilės ir, atrodo, pasmerkti pralaimėti 8-ąsias Kaune. „Žalgirio“ arenoje nežais visas būrys italų klubo narių – Mantas Kalnietis, Zoranas Dragičius, Krunoslavas Simonas, Simone Fontecchio ir Bruno Cerella.

„Jie turi savų problemų. Bet kaskart, kai žaidžiame, daugiau mažiau žiūrime į save. Net nežinome, su kokia sudėtimi jie atvažiuoja. Kažkiek reikės žiūrėti šį vakarą, kai žinosime daugiau apie jų sudėtį. Ruoštis nėra lengva – yra daugiau aukštų, tai neaišku, ar Milanas stengsis gintis zona, ar žais daugiau aukštu penketu. Yra problemų, bet žiūrime į save“, – tikino Šaras.

„Scanpix“ nuotr./Giorgio Armani valdome Milano klube dažnai žaidžia lietuviai. Mantas Kalnietis ten rungtyniauja antrą sezoną.
„Scanpix“ nuotr./Giorgio Armani valdome Milano klube dažnai žaidžia lietuviai. Mantas Kalnietis ten rungtyniauja antrą sezoną.

M.Kalnietį porai savaičių sustabdė atsinaujinę kirkšnies skausmai, todėl Kaune jis nerungtyniaus.

„Jis yra kūrėjas. Tie žaidėjai patys svarbiausi. Be jo Milanas praras kūrybą. Bet gali būti siurprizų. Gali būti aukštas penketas, prieš kurį reikės kentėti. Gali būti daug zoninės gynybos. Laukiame, bandome spėlioti, bet svarbiausia žiūrėti į save“, – su tuo pačiu mentalitetu, kaip visą sezoną, Šaras eina į ketvirtfinalio scenarijui prasmės jau nebeturinčias rungtynes.

Pirmąsias rungtynes Milane „Žalgiris“ laimėjo 78:70. Unikalus sezonas – „Žalgiris“ pirmą kartą laimėjo daugiau išvykos (7) nei namų (6) mačų.

Lukas Lekavičius 24sek pasakojo, kad jaučiasi kiek skolingas prieš sirgalius.

„Bet rytoj yra dar viena galimybė žaisti stebint saviems sirgaliams ir jausti malonumą atiduodant šimtą procentų kovos“, – smagiam atsisveikinimui su Eurolyga savo tvirtovėje nusiteikęs Šaras.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie paskutines rungtynes: „Eisim šimtu procentų išlošt rungtynes“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius