Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 16

Prieš mūšį su „Anadolu Efes“ – geros žinios žalgiriečių stovykloje

Kauno „Žalgiris“ mūšiui su „Anadolu Efes“ rengiasi gal dar ne trečiadienio rungtynių arenoje, bet bent jau pilnos sudėties. 34 metų 208 cm ūgio Antanas Kavaliauskas jau plušėjo su komanda vakarinėje antradienio treniruotėje Stambule ir turėtų išbėgti į aikštę antrajame Eurolygos mūšyje.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.
Trečiadienis | Eurolyga | „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ | 20:00 | Stambulas

Tvarka Turkijoje – tai ne Šarūno Jasikevičiaus žaidimo detalės. Po Stambulo „Anadolu Efes“ treniruotės užsilikęs „Sinan Erdem“ arenos tribūnose, taip nejučia gali sulaukti ir Europos taurės turnyro rungtynių apšilimo pabaigos.

O noras tiesiog išeiti lauk iš arenos gali sušaukti septynių Turkijos apsaugininkų „komisiją“, kurioje vienas deleguotas asmuo su stipriausiomis anglų kalbos žiniomis išves tave su dar dviejų apsaugininkų palyda pro „Sinan Erdem“ duris.

Toks turkų svetingumas padėjo pasiekti vakarinę „Žalgirio“ treniruotę antradienio vakarą. Žalgiriečiai sportavo per keletą metrų nuo „Sinan Erdem“ esančioje pagalbinėje „Ahmet Comert“ salėje, kuri iš dalies vidumi primena Aukštaitijos sporto rūmus Panevėžyje.

Į ją teko persikelti dėl antradienio vakarą „Sinan Erdem“ arenoje vykusių Europos taurės turnyro rungtynių tarp Stambulo „Galatasaray“ ir Breščios „Germani“. „Anadolu Efes“ šioje arenoje glaudžiasi po to, kai pernai buvo išgriauta pasenusi „Abdi Ipekči“ arena.

„Paprašyk kamuolių“, – kolegas ragino į „Ahmet Comert“ salės vidų įžengęs Robertas Javtokas.

Šarūnui Jasikevičiui turkų klubo lydintis asmuo parodė, kur yra žaidėjams skirta rūbinė ir dušai.

Infrastruktūra čia aplūžusi, nuskelta ir pagyvenusi, bet nėra kuo skųstis – dar pernai čia treniravosi ir Lietuvos krepšinio rinktinė, ir kitos Europos čempionato dalyvės.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgiriui“ – baisesnė nei atrodo turkiška grėsmė (2/5)

Turkai neskubėdami ir nepersitempdami pristatė žalgiriečiams reikiamus žaidimo įrankius. Pro šalį tribūnose vis praeidavę Turkijos policininkai žvilgčiojo į aikštę. Ten, Šarūno Jasikevičiaus džiaugsmui, prakaitavo ir Antanas Kavaliauskas.

Dėl patempto kojos raumens dvejas pastarąsias rungtynes praleidęs „Žalgirio“ vidurio puolėjas buvo trūkstamas ramstis mačuose su „Baskonia“ ir Klaipėdos „Neptūnu“.

A.Kavaliauskas būtų pravertęs Š.Jasikevičiui savo gynybiniais sugebėjimais tiesiog stipriu kūnu atstovint plotą po krepšiu ar tradicinėse „step-out'o“ situacijose.

2017-2018 m. Eurolygos sezoną A.Kavaliauskui būnant aikštėje „Žalgiris“ per 100 atakų praleisdavo vid. 7,8 taško mažiau, nei 34-erių centrui sėdint ant suolo.

Dabar jis padidins Š.Jasikevičiaus įrankių pasirinkimą trečiadienio kautynėms su „Anadolu Efes“.

Visi kiti žaidėjai taip pat pasirengę stoti į kovą su Turkijos klubu, kuris taip pat neturi jokių sveikatos problemų.

VIDEO: „Eurolygos diena“: kuriems žaidėjams buvo skirta Šaro kritika? (1/5)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius