Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 08

Privilegijos Atėnuose atsisakęs Lukas Lekavičius: „Esu ten, kur nori širdis“

Lukas Lekavičius penktadienio rytą padavinėjo kamuolį perimetro link Edgarui Ulanovui, kuris raitė į tinklelį savo keistus tritaškius. Netrukus – Artūrui Gudaičiui, kuris nepašokęs smaigstė metimus iš vidutinio nuotolio. 24-erių gynėjas galėjo skirstyti kamuolius ne Lietuvos rinktinės, o Atėnų „Panathinaikos“ žaidėjams, bet atsisakė graikų privilegijos.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Atėnų „Panathinaikos“ suko galvą, ką daryti su retėjančia komandos sudėtimi.

Nickas Calathesas jau buvo pranešęs, kad vyks į Graikijos rinktinės stovyklą, tad Lukas buvo paskutinis įžaidėjas, kuris dar galėjo produktyviai diriguoti „Panathinaikos“ žaidimui pasiruošimo sezonui cikle.

„Lukai, draugiškame turnyre Kipre žaisime trejas rungtynes, bus ir Eurolygos klubų. Nelabai norime, kad tu išvyktum, nes neturėsime įžaidėjo. Be Calatheso ir tavęs bus bloga situacija“, – gynėjui neslėpė „Panathinaikos“ prezidentas Manos Papadopoulas.

Tačiau Graikijos čempionų vadovas pridūrė: klubas negali uždrausti žaisti rinktinėje, tad jeigu yra noras – važiuok.

„Esu čia“, – šyptelėjo L.Lekavičius, duodamas interviu 24sek šalia Vilniaus centro esančiame viešbutyje „Holiday Inn“.

Pats L.Lekavičius stengėsi vengti šių pokalbių ir „Panathinaikos“ vadovus nukreipė pas Lietuvos rinktinės trenerius bei savo agentus.

Nors L.Lekavičiui asmeniškai būtų buvę naudingiau likti su Atėnų klubu ir pusantros savaitės diriguoti visam komandos žaidimui kaip pagrindiniam įžaidėjui, jo žinutė buvo aiški.

„Žinau... Aišku, būtų buvę naudingiau (likti Atėnuose). Gal būčiau gerai pasirodęs, užsitarnavęs tą laiką. Bet esu čia, kur širdis nori. Noriu čia būti. Noriu padėti Lietuvai. Čia visada smagu grįžti. Būsiu visada, kol kvies“, – 24sek pasakojo L.Lekavičius.

Pradėjęs pasiruošimą sezonui rugpjūčio 20-ąją, L.Lekavičius į rinktinę atvyko geros formos.

Dar prieš tai jis vasarą pusantro mėnesio beveik be poilsio plušėjo individualiai su treneriu Martynu Stankovičiumi.

L.Lekavičius dirbo su reikalingiausiais žaidimo įrankiais: pikenrolo situacijomis, metimu, driblingu. „Panathinaikos“ treneris Xavi Pascualis norėtų, kad Leka Graikijoje vadinamas krepšininkas dar solidžiau vadovautų komandai ir geriau skaitytų situacijas, bet šiuos įgūdžius jis gali nušlifuoti tik žaisdamas konkurencingą krepšinį penkiese prieš penkis.

Bet pats L.Lekavičius jaučia, kad per metus Atėnuose ėmė ramiau vertinti situacijas. Anksčiau jis skubėdavo, priimdavo kitokius sprendimus, o dabar geriau skaito žaidimą ir įžvelgią silpnąsias varžovų puses, susikeitimus.

„Tą tikrai akcentuoja ir treneris Pascualis, ir Šaras akcentuodavo. Bet manau, kad labiausiai pridėjau šito“, – didžiausią metų pokytį išskyrė L.Lekavičius.

2017-ųjų vasarą L.Lekavičius su PAO sudarė sutartį pagal formulę 1+1. Iki liepos 1-osios „Panathinaikos“ galėjo nutraukti kontraktą.

Paskutinės dienos L.Lekavičiui buvo neramios, nors tiek agentas, tiek pats X.Pascualis patikino jį, kad tikimybė žaisti Atėnuose ir 2018-2019 m. sezoną – 99 proc.

View this post on Instagram

preseason! ☘️????

A post shared by Lukas Lekavičius (@luuukass19) on

Vilkėdamas „Panathinaikos“ aprangą L.Lekavičius Eurolygoje gaudavo pasireikšti vidutiniškai beveik 13 minučių, per kurias jis įmesdavo 3,9 taško, atlikdavo 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 4,5 naudingumo balo.

Jis buvo įpratęs žaisti daugiau, bet kai Nickas Calathesas žaidė beveik Eurolygos MVP sezoną, lietuviui teko dažniau prisėsti ant suolo ir stebėti graiko šou.

Nors 29 metų graikas su „Panathinaikos“ susitarė dėl naujo trejų metų 6,5 mln. eurų vertės kontrakto, L.Lekavičiui kitą sezoną numatytas didesnis vaidmuo.

„Kalbėjau su treneriu. Jis sakė, kad numato man didesnį vaidmenį. Aišku, viskas priklausys nuo to, kaip aš žaisiu: kaip atrodysiu pasiruošime, kaip pradėsiu sezoną. Bet treneris tiki ir galvoja, kad sezoną pradėsiu tikrai geriau, žinodamas jo sistemą. Tikiuosi parodyti geresnį žaidimą“, – vylėsi 183 cm ūgio gynėjas.

Kalbėdamas su žurnalistais penktadienį Dainius Adomaitis dėkojo tiems, kurie atvyko į rinktinę nepaisant įvairiausių rekomendacijų ir nepavydėtinos situacijos, į kurią statomi krepšininkai.

Vienas tų žmonių buvo Lukas Lekavičius, nepaisęs pusantros savaitės privilegijos Atėnuose, kuri galbūt būtų sustiprinusi jo pozicijas prieš 2018-2019 m. klubinio sezono startą.

Bet dar jis ten, kur atvedė širdis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius