-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 18

Reta teritorija, kurioje Šaras nepageidaujamas

Vos tik Šarūnas Jasikevičius išlindo iš Pirėjo Taikos ir draugystės stadiono tunelio, milžiniškoje arenoje pasigirdo švilpimas. Tai buvo ilgas kelias „Žalgirio“ atsarginių suolo link. Mat jį nuo tunelio skiria tarpas, kuriame šiame stadione buvo paklotas trekas – čia vykdavo bėgimo varžybos. Įprastai prieš Eurolygos rungtynes lietuvis sulaukdavo šiltų plojimų. Bet Pirėjus yra teritorija, kurioje Šaras nepageidaujamas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / 15min nuotr.
Eurolyga | Trečiadienis | „Olympiakos“ – „Žalgiris“ | 21:15 | Pirėjas

„Olympiakos“ sirgaliai pratrūkdavo, vos tik išvysdavo Šarūną Jasikevičių emocionaliau reiškiantį emocijas.

Jiems nepatiko, kaip agresyviai „Žalgirio“ strategas bendravo su arbitrais. Nepatiko, kaip peržengė šoninę liniją ir mindžiojo SEF (Pirėjo Taikos ir draugystės stadiono trumpinys) parketą.

Aktyviausia „Olympiakos“ sirgalių tribūna – „Gate 7“, dedikavo Šarui įžeidžiančią skanduotę, kurią jis turėjo girdėti atstovaudamas Atėnų „Panathinaikos“ 2007-2010 ir 2011-2012 metais.

Kaip pasakojo kolegos iš Graikijos, kažkas įžeidžiančio apie šeimą ir artimuosius – graikų sirgalių žanro klasika.

Vienas iš „Žalgirio“ išvykų fenomenų – tribūnų reakcija į Šarūną Jasikevičių. Daugelyje Eurolygos arenų, net ir tose, su kuriomis per savo karjerą lietuvis neturėjo nieko bendro, Šaras būdavo sutinkamas plojimais.

Taip Europa įvertino Šarūno Jasikevičiaus talentą ir pasiekimus su daugelio nurašyta „Žalgirio“ komanda.

Bet nieko panašaus Pirėjuje.

Iš atskirų SEF kampų pasigirsdavo šūksniai, kurių kontekste buvo minima ir Željko Obradovičiaus pavardė. „Olympiakos“ gerbėjams tai „persona non grata“. Net kai Taikos ir draugystės stadione buvo organizuojamos rungtynės trenerio Dušano Ivkovičiaus garbei, dalis „Olympiakos“ aistruolių ignoravo šį parodomąjį mačą. Nes jame dalyvavo ir pakviestas Željko.

Šaras daugelio įvardijamas kaip Željko Obradovičiaus mokinys. Jiedu iki šiol palaiko gerus santykius – treneriai dažnai pasišneka ir dalijasi savo krepšinio filosofijomis.

Tai tik dar kelios priežastys raudoniesiems nekęsti Šarūno Jasikevičiaus.

Trys Graikijos čempionų titulai, trys Graikijos taurės, vienas Eurolygos čempionų titulas – Š.Jasikevičius nemažai prisidėjo prie „Panathinaikos“ trofėjų lentynos papildymo, kad suteiktų raudoniesiems peno jo nemėgti.

O nedaug trūko, kad tie patys „Olympiakos“ sirgaliai jį šlovintų. 2007-ųjų vasarą Pirėjo klubas su Šaru vedė intensyvias derybas.

Susitarimo būta taip arti, kad vienas „Olympiakos“ palankus laikraštis paskubėjo ir paskelbė: „Jasikevičiaus bomba“.

Anot straipsnio, Š.Jasikevičius sutiko sudaryti su graikais dvejų metų 7,7 mln. eurų vertės kontraktą.

„Lietuviška superžvaigždė yra raudona“, – skelbė Graikijos žiniasklaidos antraštės.

Pirėjo spauda buvo įsitikinusi, kad Šaras žais „Olympiakos“
Pirėjo spauda buvo įsitikinusi, kad Šaras žais „Olympiakos“

Š.Jasikevičius atvyko į Atėnus. Ne parašo po nauja sutartimi padėti, bet su Lietuvos rinktine dalyvauti draugiškame Akropolio taurės turnyre.

Oro uoste jį pasitiko džiaugsmingi „Olympiakos“ gerbėjai. Vienas berniukas užmetė Šarui ant kaklo raudoną Pirėjo komandos šaliką. Tačiau Šaras abejingai jį sviedė žemėn.

Argiris Makris, intime.gr nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir „Olympiakos“ 2007-aisiais
Argiris Makris, intime.gr nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir „Olympiakos“ 2007-aisiais
Argiris Makris, intime.gr nuotr./Š.Jasikevičiaus nesujaudino „Olympiakos“ gerbėjo pasitikimas Atėnų oro uoste 2007-ųjų vasarą
Argiris Makris, intime.gr nuotr./Š.Jasikevičiaus nesujaudino „Olympiakos“ gerbėjo pasitikimas Atėnų oro uoste 2007-ųjų vasarą

„Panathinaikos“ aistruoliai ėmė švęsti. Tai jiems buvo savotiškas „Olympiakos“ pažeminimas, ypač kai Šaras vėliau sukirto rankomis su Atėnų klubu.

Per vieną vakarą Š.Jasikevičius vieniems tapo didvyriu, kitiems – priešu.

Tiesa, šią istoriją prisimena tik vyresnioji „Olympiakos“ aistruolių karta. Mat agresyviausiųjų tribūnos narių amžius – maždaug nuo 18 iki 25 metų.

Tačiau ir vieni, ir kiti dabar girdi, kaip teigiamai Š.Jasikevičius pastaraisiais metais dažnai atsiliepia apie „Panathinaikos“ klubą ir jo sirgalius.

„Neįsivaizduoju Eurolygos be „Panathinaikos“, Giannakopoulų šeimos. Taip pat ir dabar esu nusistatęs – man tai labai brangi komanda. Iš visų užsienio komandų, ko gero, pati brangiausia“, – savaitgalį po pergalės prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ prasitarė Šaras.

Jis yra tikras „Panathinaikos“ aistruolių numylėtinis. Graikai kalba, kad galbūt sutapo pasiutęs Šaro ir PAO gerbėjų mentalitetas. Todėl „Panathinaikos“ sirgaliai mylėjo Šarą gerokai labiau nei Vassilį Spanoulį. Ta pagarba buvo tokia didelė, kad Š.Jasikevičius buvo netoli Dimitrio Diamantidžio statuso.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Dimitris Diamantidis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Dimitris Diamantidis

Kaip žaidėjas, jis netgi yra pasakęs, kad niekada nežaistų „Olympiakos“. O tokie krepšininkai tikrai niekada nesulauks plojimų „Olympiakos“ tvirtovėje.

Kita vertus, Šarūnas Jasikevičius niekada neprovokavo raudonųjų sirgalių jokiais gestais ar aštresniais pareiškimais. Tad ir „Olympiakos“ pasiutėliai jautė jam šiokią tokią pagarbą.

Šiame Šarui priešiškame pragare yra ir tylioji sirgalių dalis, kuri garsiai apie tai nešneka. Bet net ir kai kurie „Olympiakos“ gerbėjai svajoja vieną dieną prie Pirėjo klubo vairo turėti Šarūną Jasikevičių.

VIDEO: Nuomones išskyręs „Ginčas“: kokie „Žalgirio“ šansai patekti į Eurolygos finalo ketvertą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius