Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 02

Rizikingi sprendimai ir turkų metodai, pražudę „Žalgirį“

„Time out!“ – Željko Obradovičius akimirksniu sušuko sekretoriatui, kai Kevinas Pangosas paleido antrą tritaškį iš eilės. Vėliau jis kažką emocionaliai aiškino Emilio Perezui. Bet ne teisėjai buvo kalti dėl staiga ketvirtojo kėlinio pradžioje prakiurusios „Fenerbahče“ gynybos, kai K.Pangosas per 56 sekundes paleido du tritaškius iš eilės. Šie kaip mat sukarpė turkų persvarą 54:55, nors dar prieš minutę „Žalgiris“ atsiliko 7 taškų skirtumu ir, kaip atrodė iš Šarūno Jasikevičiaus veido, jau paleido rungtynes. Edgaras Ulanovas nuėmė nuo turkų galvos kamuolį puolime ir pakėlė sirgalius iš „Žalgirio“ arenos kėdžių – šeimininkai vėl priekyje 56:55. Pergalė ir žingsnis ketvirtfinalio link atrodė ranka pasiekiamas, bet tada „Fenerbahče“ pakilo į lemiamą šturmą.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Keturiais tritaškiais daugiau nei įprastai (12), 5 rezultatyviais perdavimais viršytas įprastas rezultatas (22) ir 9 proc. tiklesnis tritaškių pataikymas (43). O svarbiausia – retai kada pavedanti gynyba, kuri vėl nukenksmino „Žalgirį“ su 67 taškais. Tokie buvo „Fenerbahče“ raktai į pergalę.

Renaldas Seibutis pripažino – kartais surizikavę gynyboje su varžovų metikais, žalgiriečiai nusvilo pirštus.

Pavyzdžiui, „Žalgiris“ leido pajusti ritmą turkui Melihui Mahmutoglu, kuris paprastai rinkdavo 2,6 taško, bet šeimininkus nubaudė 14 taškų ir 4 tritaškiais iš 4.

Renaldas Seibutis po pralaimėjimo viską paaiškino.

Apie klaidas gynyboje: „Mums kainavo klaidos ant susikeitimo. Gerą energiją jiems davė sudėtingus tritaškius pataikęs Mahmutoglu. Jie pajuto laisvumą. Gerai skirstė kamuolius, o mes neapsigynėme, kur turėjome. Kamuolys greitai judėjo ir mes neišnaudojome to. Tos visos klaidos gynyboje nulėmė rezultatą.

VIDEO: „Žalgiriečių“ mintys apie turkams pralaimėtas rungtynes

Buvo keletas žaidėjų, nuo kurių daugiau ėjome padėti. Bet, matote, toks jau tas truputį daugiau ar mažiau – abstrakčiai viskas. Turbūt per daug padėjome nueidami nuo kai kurių žaidėjų. Kad ir rizikavome. Bet sužaidė pagrindiniai žaidėjai. Pavyzdžiui, Bobby Dixonas, kurį spaudėme visas rungtynes, lyg ir turėjo pavargti, bet kai meta daug, tam tikru momentu vis tiek iššauna.

Jie po mūsų gynybos du prieš du ir išėjimų labai greitai nusimesdavo kamuolį ir išskirstydavo – nesubėgiojome, kaip turėjome, ir jie mus baudė.“

Apie klaidas puolime: „Ir varžovai spaudžia, ieško kelių mūsų puolime, kaip apsiginti. Jie darė gerą darbą. Visas rungtynes jie spaudė ir Luką, ir Keviną. Buvo sudėtingos rungtynės, kai kontroliuoti žaidimo nesisekė taip, kaip norėjome.

Jie gerai išanalizavo mūsų derinius. Tai labai gera protinga komanda, turinti ir jaunų, ir labai talentingų patyrusių žaidėjų. Vėlgi, matote, jie turi vieną geriausių trenerių. Matote, paruošti namų darbai. Išanalizuota iki paprasčiausių detalių. Nebuvo lengva žaisti, kai tokia aukšta komanda. Jie labai gerai keitėsi. Išskaityti kartais jų net nėra ką – reikia įvedinėti kamuolį po krepšiu, ką jie puikiai žinodami atkirtinėdavo. Rizikuodavo, o mūsų kelios klaidos įvedinėjant kamuolį, iš dalies, buvo jų geros gynybos pasekmė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius