Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 06

Š.Jasikevičius – apie L.Lekavičiaus situaciją, graikų grėsmes ir P.Jankūno būklę

Šarūnas Jasikevičius „Žalgirio“ arenoje priims gerai pažįstamą, malonų, bet labai pavojingą svečią. Atėnų „Panathinaikos“ trečiadienio vakarą atvyks į Kauną ir ketvirtadienį bandys ištrūkti iš „žalgiriečių“ tvirtovės pratęsę pergalių seriją. Šaras ruošia spąstus, bet bus labai sunku.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ | 20:00 | Kaunas

„Žalgiriečiai“ pasitinka „Panathinaikos“ klubą, kuris laimėjo penkerias Eurolygos rungtynes iš eilės.

„Tai komanda, kuri dabar demonstruoja puikią formą. Ten puikiai suskirstyti vaidmenys, įgyvendinama trenerio filosofija. Beliko įjungti naujus žaidėjus, kurie nežaidžia daug. Viskas laikosi ant tų pačių, kurie Atėnuose žaidžia ne pirmą sezoną. Jiems reikia mažiau laiko įsivažiuoti nei kitoms komandoms. Geri rezultatai yra dėsningi“, – priešininką apibūdino Š.Jasikevičius.

Kitoje barikadų pusėje bus bent du krepšininkai, kuriuos jis treniravo pats. Tai – centras Ianas Vougioukas ir „Žalgirio“ aistruolių numylėtinis Lukas Lekavičius.

„Abu atlieka vaidmenis ir priklauso nuo to, kaip išėję sužais. Jei neįneša energijos, eina žaisti graikų pirmieji pasirinkimai – Calathesas ir Gistas.

Jie duoda poilsio lyderiams, o treneris žiūri, ką iš jų gali išgauti tą dieną“, – Luko ir Iano vaidmenį „Panathinaikos“ ekipoje apibūdino Šaras.

„Scanpix“ nuotr./Lukas Lekavičius
„Scanpix“ nuotr./Lukas Lekavičius

L.Lekavičius šį sezoną Eurolygoje rungtyniauja vid. po 12 minučių, per kurias renka 4,4 taško. Bet tokį trumpą žaidimo laiką daugiausia lemia fantastiškas pagrindinio įžaidėjo Nicko Calatheso žaidimas. Graikas renka vid. 14,4 taško, atlieka 7,9 rezultatyvaus perdavimo ir renka 17,9 naudingumo balo. Tai trečias naudingiausias žaidėjas visame turnyre.

„Žinote, jo nesustabdysi, nes jis gerai valdo komandą. Daugiau nei jo numerius išskirčiau, jog jis savo rankose laiko visas žaidimo gijas ir kažką sunku padaryti. Galbūt kažkur reikia parizikuoti, gal visiems suprasti, kokiose pozicijose jis ieško komandos draugų“, – spąstus N.Calathesui rengia „Žalgiris“.

Tai komanda, kuri gali pretenduoti į finalo ketvertą... Į viską.

Tačiau Š.Jasikevičius mano, kad Atėnai turi dar svarbesnį faktorių nei N.Calathesas.

„Tai komanda, kuri sunkiai gali gyventi be tritaškių. Reikia juos nuimti. Į tai mes ir koncentruosimės, rizikuosime gal žaisti vienas prieš vieną, po krepšiu. Bet reikės nemažai keistis ginamaisiais“, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

PAO tritaškius meta 40 procentų taiklumu ir pataikė net 57 tolimais metimais daugiau nei „Žalgiris“. Tai viena daugiausia Eurolygoje tritaškių pataikančių komandų.

Š.Jasikevičius pridūrė, kad „Panathinaikos“ aukštaūgiai labai priklauso nuo gynėjų, ypač N.Calatheso, kuris sudaro labai efektyvų ir efektingą duetą su aukštaūgiu Jamesu Gistu – jų operacijos žemė-oras pateko jau į ne vieną gražiausių epizodų dešimtuką.

„Komanda yra pirmame ketverte su labai geromis pergalėmis. Manau, nėra tai kažkoks siurprizas. Tai komanda, kuri gali pretenduoti į finalo ketvertą... Į viską“, – buvusią savo komandą išgyrė Š.Jasikevičius.

Sunkiam mūšiui „Žalgiris“ ruošiasi kiek abejodamas dėl Pauliaus Jankūno būklės. Rungtynėse su Tel Avivo „Maccabi“ iš naujo timptelėjęs skaudantį kulną, kapitonas praleido savaitgalio LKL dvikovą Pasvalyje.

„Paulius turi problemų, bet vakar treniravosi, planuoja treniruotis šiandien. Žiūrėsime, kokia bus jo būklė ir kiek bus pasiruošęs žaisti. Manau, kažkiek žais“, – sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie artėjančias rungtynes: „Varžovas vienas iš rimčiausių, kap ir visą laiką“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius