Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 09

Š.Jasikevičius – apie permainas „Lietuvos ryte“ ir sunkiai pramušamą graikų sieną

Dar joks Kauno „Žalgirio“ treneris „Top 16“ varžybose neiškovojo trijų pergalių iš eilės. Šarūnas Jasikevičius tą jau padarė vos metus vadovaudamas žaliai baltiems. Na, Eurolygoje nebėra „Top 16“ etapo, bet visas reguliarusis sezonas tapo ilgu ir sunkiu šešiolikos stipriausiųjų egzaminu. Ilgiausia žalgiriečių pergalių serija Eurolygoje nuo 2000-ųjų – penkios paeiliui. Bet kad pamuštų ir šį rezultatą, Šaro laukia labai sunki užduotis Atėnų priemiestyje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Alfredo Pliadžio nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Olympiakos“ – „Žalgiris“ | 22:00 | Pirėjas

Žalgiriečių Pirėjuje laukia „Olympiakos“ – 6 iš pastarųjų 7 Eurolygos rungtynių laimėjęs Graikijos klubas, su 15 pergalių per 21 mačą užkopęs iki 2–3 turnyro lentelės vietos, kurioje stumdosi su Maskvos CSKA, o į priekį užleidžia tik Madrido „Real“ (16-5). Rimta kompanija.

Pirmąsias rungtynes Kaune pralaimėję 75:88 žalgiriečiai darkart susidurs su komanda, kuri pagal gynybą yra antra Eurolygoje – „Olympiakos“ per rungtynes praleidžia vidutiniškai po 74,4 taško.

Tiesa, „Olympiakos“ nėra nepažeidžiami. Nuo gruodžio 2-osios graikai laimėjo net 10 iš 12 Eurolygos rungtynių, bet tos dvi nesėkmės pasitaikė prieš silpnesnius klubus. „Olympiakos“ krito Bamberge 68:82 ir Milane 83:99.

„Visas rungtynes sužaisti aukščiausiu lygiu palaikant nerealų intensyvumą gynyboje nėra lengva. Kažkur gal atsipalaidavo. Reikia tikėtis, kad dabar irgi truputį atsipalaiduos. Kita vertus, mums reikia žiūrėti į savo kiemą, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Reikia žaisti panašiai, kaip žaidėme Kaune. Sužaidėme tikrai geras rungtynes. Ypač puolime. Padarę analizę, matėme, kad žaidėme gerai. Reikia likti ambicingiems, kad gynėjai toliau taip veržtųsi, ardytų. Jie tą ir darė pirmosiose rungtynėse. Nelabai ką pataikėme, nors progų susikūrėme. Nors daugelio komandų žaidime nematau to darant prieš „Olympiakos“. Norėtųsi, kad būtų ta pati linkmė. Šiek tiek klydome, o graikai už visas klaidas nubaudė. Ir baisiai. Idėja – žaisti panašiai, kaip Kaune. Linija yra, ja reikia eiti toliau.

„Olympiakos“ turi sistemą. Treneris dirba seniai, branduolys likęs tas pats. Įmetami nauji žaidėjai sistemoje prisitaiko geriau, blogiau, bet tęstinumas yra svarbus. Visi kartu jie laimėję Eurolygą, turėję daugybę sunkių ir svarbių rungtynių ir žino, ką daro, kai iškrenta vienas žaidėjas. Tai nėra komanda, kurioje žaistų 3–4 krepšininkai po 30 minučių. Yra rotacija. Jei kas nors iškrenta, jiems tai nėra kažkoks didelis nuostolis. Aišku, taip žaisti būtų sunku visą sezoną.“

Tęstinumas svarbus ir Š.Jasikevičiui.

Pakeliui į „Žalgirio“ areną Šarūnas Jasikevičius perskaitė naujienas apie permainas „Lietuvos ryto“ stovykloje. Iki Karaliaus Mindaugo taurės starto likus vos savaitei, vilniečiai nusipirko „Neptūno“, t.y. „Žalgirio“ varžovo turnyro ketvirtfinalyje, lyderį Jimmy Baroną, kuris sostinėje galbūt pakeis Davidą Loganą.

„Tiek informacijos ryte krūvą gavau, kad net nežinau, kaip vertinti. Matosi, kad vyksta pasikeitimai. Visos komandos žiūri į savo situaciją. Vertinsime, kai sužinosime visus ėjimus, – sakė Š.Jasikevičius, kuris pats šį sezoną didesnių rokiruočių sudėtyje nepadarė. – Manau, ir tos komandos nenori darkyti sudėčių – galbūt situacija priverčia. Nenoriu lįsti į jų lizdą ir spėlioti. Man labai svarbu, kad komanda išliktų ta pati kuo ilgiau. Žaidėjai pripranta vienas prie kito, trenerio. Pernai mums Jerome'ą Randle'ą reikėjo įvedinėti kovo mėnesį – buvo labai sunku, nes įžaidėjo pozicija yra tokia svarbi. Žinau, kad kiekvienas treneris nenori permainų sezono metu ir to nedaro iš gero gyvenimo. Jei gauni galimybę pasistiprinti, tai yra puiku. Bet aš už tęstinumą.“

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ dvikova Pirėjuje – penktadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius