Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 08

Šarą pasveikinęs Željko Obradovičius: „Gal „Žalgiris“ ką nors stebina, bet manęs – ne“

Željko Obradovičius realybėje neatrodo taip grėsmingai, kokį mes esame jį įpratę regėti televizoriaus ekrane. 57-erių serbą įprastai matome rūsčiu veidu auklėjantį savo žaidėjus. Bet kai ketvirtadienio popietę jis žengė pro Kauno oro uosto atvykimo vartus, labiau gąsdino ne stratego išvaizda, o jo taktikos ir žinių bagažas, kuriuo jis penktadienį su Stambulo „Fenerbahče“ kels grėsmę išsivežti pergalę iš „Žalgirio“ arenos.
Željko Obradovičius ir Šarūnas Jasikevičius
Željko Obradovičius / „Twitter“ nuotr.

Geriausiu Europos treneriu tituluojamas Željko Lietuvoje sutiks savo gerą bičiulį Šarūną Jasikevičių.

Su juo jis mielai išlenktų vieną kitą bokalą alaus, bet Kaune garsus svečias vieši rimtais darbo reikalais. Pirmajame Eurolygos rate „Žalgiris“ pribloškė „Fenerbahče“ komandą pergale Stambule 90:89 ir tuo įžūliu Artūro Milaknio tritaškiu, dėl kurio snaiperiui buvo grėsmė negrįžti namo į Kauną.

Tai buvo pirmoji žalgiriečių pergalė prieš Ž.Obradovičiaus vadovaujamą komandą per 14 metų.

Krepšinio aistruoliai Šaro ir Željko susitikimą regi kaip mokinio ir mokytojo dvikovą. Serbui šie palyginimai ir tokios mikrodvikovos akcentavimas niekada nepatiko. Jam tai – ne trenerių, o krepšinio komandų susirėmimas.

„Žalgiris“ bandys sustabdyti Eurolygos čempionus. Arba bent pristabdyti, kaip tą ketvirtadienio popietę padarė du pasienio postų kontrolieriai, užtrukę pasų kontrolėje, kol sutikrino privačiu reisu atvykusią „Fenerbahče“ ekipą su gausia personalo komanda.

Tai nesužavėjo Ž.Obradovičiaus, tad šis nelabai nuotaikingas stojo prieš Lietuvos žurnalistų kameras.

Šaras daro puikų darbą. Kažkam jų rezultatai gal yra siurprizas, man – tikrai ne.

Bet tyliai murmėdamas sau po nosimi apie „Žalgirį“ ir Šarūną Jasikevičių svečias atsiliepė tik pačiais geriausiais žodžiais.

„Ne, ne, ne!“ – paklaustas, ar jį stebina ketvirtoji „Žalgirio“ vieta turnyro lentelėje, iškart paprieštaravo Ž.Obradovičius.

„Žalgiris“ su 15 pergalių ir 9 pralaimėjimais bando vytis „Fenerbahče“, kurie su 17 laimėjimų yra laipteliu aukščiau – treti.

„Kauno „Žalgiris“ žaidžia labai gerai. Be to, atmosfera rūbinėje yra nuostabi. Šaras daro puikų darbą. Kažkam jų rezultatai gal yra siurprizas, man – tikrai ne“, – pabrėžė Željko.

Nors Šarūnas Jasikevičius po pastarosios pergalės prieš „Barcelona“ prasitarė, kad Kevinas Pangosas yra tikrasis komandos lyderis, Željko kanadiečio neišskyrė. Jo teigimu, „Žalgiris“ žaidžia komandinį krepšinį ir tai yra didžiulė jų stiprybė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Trenerių emocijos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Trenerių emocijos

Ž.Obradovičiaus akimis, „Žalgiris“ dabar dar labiau susiklijavęs ir į kovą su „Fenerbahče“ stos dar pajėgesnis nei pirmajame rate.

„Žaisime su komanda, kuri šį sezoną žaidžia labai gerai. Jie žino, kaip žaisti. Manau, bus labai sunkus mačas. Mes žinome, kad bilietų į rungtynes nebėra, tad bus gera atmosfera. Mano žaidėjams tai bus gera galimybė parodyti, ką iš tikrųjų sugeba“, – iššūkį saviškiams metė Ž.Obradovičius.

Serbas sezono metu nemažai bendrauja su Š.Jasikevičiumi, bet ne dažnai turi progą pasimatyti akis į akį. Željko turės galimybę gyvai pasveikinti Šarūną su gimtadieniu, kurį „Žalgirio“ strategas atšventė pirmadienį. Tą 57-erių specialistas jau padarė telefonu.

„Visada smagu su juo pasimatyti“, – šyptelėjo Ž.Obradovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius