Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 01

Šaras – apie kraujuojantį varžovą ir „Žalgirį“ eksperimentinio triušio kailyje

Kas prieš sezoną galėjo pagalvoti, kad Kauno „Žalgiris“ ir „Barcelona“ prabėgus dviem trečdaliams Eurolygos sezono žengs koja kojon turnyro lentelėje? Kai Šarūnas Jasikevičius džiaugsmingai skaičiuoja „Žalgirio“ pergalių seriją Eurolygoje, jo geri bičiuliai iš Katalonijos į Kauną atvyks gerokai išretinti ir rūškanais veidais. Bet Šaras perspėja – tokio varžovo nuvertinti nevalia.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Barcelona“ | 20:00 | „Žalgirio“ arena

Sezono pradžioje Š.Jasikevičius buvusią savo komandą priskyrė prie Eurolygos favoritų, bet kol kas katalonų popieriai prasti. Su 8 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų – tokiu pat pergalių ir pralaimėjimų balansu kaip „Žalgiris“, „Barca“ su žaliai baltais turnyro lentelėje dalijasi 10-11 vietas.

Kai „Žalgiris“ praėjusią savaitę paguldė CSKA ir „Daruššafaka“ vyrus, Giorgos Bartzokas krapštė pakaušį po pralaimėjimų Atėnuose „Panathinaikos“ (65:71) ir namuose prieš Vitorijos „Baskonia“ (79:93).

„Barcelona“ pralaimėjo 4 iš 5 pastarųjų Eurolygos dvikovų. Tai yra viena prasčiausių katalonų atkarpų Eurolygoje.

Ir tie istoriniai skaičiai – 19 ispanų pergalių prieš „Žalgirį“ per 21 tarpusavio dvikovą, atvykėlių neturėtų guosti. Geros gynybos gali neužtekti sulaikyti plasnojančių žalgiriečių, kurie bandys pirmą kartą nugalėti Barselonos žaidėjus Kaune. Abi pergalės buvo pasiektos Ispanijoje.

Š.Jasikevičius: „Visi žinome, kad eilinį kartą reikės nugalėti stipresnius.“

„Pagrindinis dalykas yra traumos. Talento ten yra. Treneris irgi labai geras – laimėjęs Eurolygą. Seku Ispanijos spaudą, tai jie nuolat guodžiasi, kad jiems sunku su treniruočių procesu. Ir viskas labai logiška – kaip treniruosiesi, taip ir žaisi. Sunku, kai vieną mėnesį nežaidžia vienas, kitą – kitas. Ir treneriui sistemas įgyvendinti, ir žaidėjams. Vis dėlto negalima viso dėmesio nukreipti pergalių ir pralaimėjimo balansui, – perspėjo Š.Jasikevičius. – Atvažiuoja ryškiausios Europos žvaigždės. Geriausio lygos penketo žaidėjai, čempionas treneris. Ši Eurolyga yra negailestinga. Momentais gali nesisekti, dar kažkur sunku sugrįžti į ritmą. Susideda daug dalykų. Prasideda nepasitikėjimas savimi ir kažkas tokio. Sunku kažką iš šono kalbėti. Vis tiek svarbiausia žiūrėti save. Visi žinome, kad eilinį kartą reikės nugalėti stipresnius.“

B.Motumas: „Tai komanda, kuri per vienerias rungtynes gali visiškai pasikeisti ir sužaisti aukščiausiu lygiu.“

„Barcelona“ klimpsta puolime, demonstruodama nerezultatyviausią žaidimą Eurolygoje (vid. 72,4 taško). Tiesa, būtent prieš „Žalgirį“ katalonai sužaidė rezultatyviausią sezono mačą, kai Barselonoje atriekė mūsiškiams 92 taškus ir laimėjo 6 taškais.

Tiesa, tai bus visai kitokios rungtynės. Tada nežaidė traumuoti Victoras Claveras, Juanas Carlosas Navarro, Justinas Doellmanas, Joey Dorsey klube pakeitęs Vitoras Faverani.

Bet ir dabar problemų „Barcelona“ stovykloje netrūksta: Pau Ribas jau seniai sezonas baigėsi dėl sunkios traumos, vis dar nežaidžia Shane'as Lawalis, nerungtyniaus Bradas Olesonas bei Alexas Renfroe, o Ispanijoje savaitgalį petį susižeidė Peteri Koponenas, kurio likimas dėl rungtynių Kaune neaiškus. Kęsdamas skausmus žaidžia ir rezultatyviausias „Barcelona“ žaidėjas Tyrese'as Rice'as (vid. 14,7 tšk., 5,2 rez. perd.).

„Girdėjau, kad neaišku dėl Koponeno, bet vis tiek žiūrime į save. Pačios „Barcelonos“ žaidimas daugiau sukasi apie Rice'ą, nors Koponenas pastarąjį mėnesį-pusantro buvo labai svarbus. Kita vertus, grįžta Perperoglou. Tas pats Faverani prisidėjo, kuris Euorlygoje sužaidė keletą gerų rungtynių. Jis yra didžiulė jėga po krepšiu. Nereikia užmiršti, kad atvažiuoja pirmo ryškumo žvaigždės. Tai viena geriausių Eurolygos komandų, kuri galbūt kažkiek negalėjo parodyti pilno potencialo“, – pasakojo Š.Jasikevičius.

Treneris pridūrė, kad dėl smarkaus lūpos sumušimo pirmadienio mačą su „Lietkabeliu“ praleidęs L.Westermannas jau treniravosi su komanda ir turėtų žaisti su „Barcelona“.

Prašo pagarbos

Karolio Kavolėlio nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Karolio Kavolėlio nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Žalgiriečiai į kovą kyla po reto pralaimėjimo vietiniame fronte – pirmadienį LKL čempionate Kauno klubas krito Panevėžyje 77:79.

Š.Jasikevičius per rungtynių vaizdo peržiūrą žaidėjams aiškiai parodė klaidas. Jis labiausiai akcentavo fizinio krepšinio trūkumą – žaliai balti neatsakė į, Šaro žodžiais, nešvarų „Lietkabelio“ žaidimą.

Tačiau rungtynėse jis matė ir kitų faktorių, kuriuos galima susieti ir su Eurolyga. Sezono pradžioje po rungtynių dažnai girdėdavome Š.Jasikevičių kritikuojantį Eurolygos teisėjus. Sezonui įsibėgėjus pastabų apie arbitrų darbą sumažėjo. Kita vertus, rungtynės Panevėžyje vėl vertė Šarą griebtis už galvos ir teisėjams rodyti „akinius“. „Gėda“, – sakė jis Panevėžyje po pralaimėjimo.

Nenoriu aš jokios teisėjų pagalbos, tik noriu, kad būtų normalus lygis. Noriu to paties, ko reikalauju iš savo žaidėjų – maksimumo ir kuo geresnio atlikto darbo.

„Kažkiek turbūt gavome pagarbos. Ant mūsų visi viską bando. Sezono pradžioje Eurolyga į mus žiūrėjo kaip į blogiausią turnyro komandą. Atvažiuoja vienas labai aukšto reitingo teisėjas ir du nelabai aukšto. Ir tada eilę rungtynių buvome tuo nepatenkinti. Pakalbėjome ir viskas susitvarkė. Į mus pradėjo žiūrėti su didesne pagarba. LKL – „Žalgiris“ favoritas. Aploš beleką. Belekur jiems lengva. Ir siunčiami reitingo teisėjai žemiausi, kadangi nebus intrigos.

„Žalgiris“ negauna tokio teisėjavimo, kokį turėtų gauti bet kuri turnyro komanda. Nenoriu aš jokios teisėjų pagalbos, tik noriu, kad būtų normalus lygis. Noriu to paties, ko reikalauju iš savo žaidėjų – maksimumo ir kuo geresnio atlikto darbo. Kaip ir pats stengiuosi jį atlikti.“

Pastarąjį kartą „Žalgiris“ trijų pergalių serija džiaugėsi 2014-ųjų lapkritį. Ar ketvirtadienio vakarą turėsime naują įrašą Eurolygos metraščiuose?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius