Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 14

Šaras nusivylęs skubėjo palikti Miuncheną: „Visos rungtynės buvo blogos“

Šarūnas Jasikevičius dar karštas išlindo iš „Žalgirio“ rūbinės „Audi Dome“ arenoje. Žalgiriečiai baisiai skubėjo į lėktuvą, kad iki vidurnakčio spėtų išskristi iš Vokietijos. Mat po vidurnakčio virš Vokietijos uždaroma oro erdvė – dėl ramybės valandų, oro uostai neleidžia skraidyti lėktuvams nuo vidurnakčio iki 5 val. ryto. „Žalgirio“ treneris neturėjo kada suvirškinti pralaimėjimo „Bayern“ 84:88, todėl žurnalistams iš Lietuvos kalbėjo ir šviežiomis emocijomis.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.tv nuotr.

Pasirodo, ir Š.Jasikevičiui yra ribos.

Kai „Žalgirio“ treneris su priekaištais teisėjui dėl 2+1 švilpuko perlipo šoninę liniją ir mynė Eurolygos logotipą, arbitrai be diskusijų skyrė specialistui techninę pražangą.

Bet Miunchene jis labiausiai siuto ne dėl teisėjų sprendimų, o žalgiriečių žaidimo.

Š.Jasikevičius gūžčiojo pečiais žiūrėdamas, kokius neplanuotus dalykus ant parketo išdarinėjo Derrickas Waltonas.

Jis daug keikėsi ieškodamas patikimo įžaidėjo, kuris galėtų nudiriguoti komandą į pergalę.

Net po daugelio taiklių metimų treneris nedrįso paploti žaidėjams. Mat daug tų metimų buvo priverstiniai arba iš labai sunkių padėčių. Ne tokie, kokius savo derinių lentoje gražiai nubraižo Šarūnas Jasikevičius.

Šaras buvo toks piktas, kad net teisėjams pagailo „Žalgirio“ krepšininkų.

Juanas Carlosas Garcia mandagiai ranka atstūmė specialistą arčiau „Žalgirio“ suolo, kai jis staugdamas eilinį kartą peržengė strategams leistinas aikštės ribas.

Po pertraukos Š.Jasikevičiui pavyko rasti kelis žmones ant „Audi Dome“ parketo, kuriais jis galėjo pasitikėti.

Leo Westermanno ir Brandono Davieso duetas tempė „Žalgirį“ į priekį. Kai efektyviau pradėjo veikti ir gynyba, tai Kauno klubas į priekį skuodė kaip naujutėlaitis „Audi“, kuriuo įprastai važinėja „Bayern“ krepšininkai ir futbolininkai.

Bet „Žalgiris“ vis traukė rankinį stabdį.

Tai Derrickas Waltonas lyg meška ant ledo slidinėjo ant parketo. Tai Derrickas Williamsas su savo brutaliu atletiškumu ir Fortūnos palydėtu taiklumu tildė įsismarkavusius „Žalgirio“ aistruolius.

O kai 28 proc. tritaškių metikas Stefanas Jovičius kritinėmis minutėmis į „Žalgirio“ krepšį įmetė du tritaškius, Darius Maskoliūnas iš pykčio net purtėsi kėdėje.

Keli šimtai Lietuvos sirgalių susibūrė Miunchene palaikyti „Žalgirio“ ir planavo masinį lietuvių vakarėlį pergalei atšvęsti.

Bet penktadienio vakarą Vokietijoje jiems reikėjo ieškoti kitų progų pasilinksminti – 84:88.

„Mes žinome savo skaičius. Negalime išlošti rungtynių, jeigu duodame 80 taškų išvykoje.

Pirma pusė buvo labai blogai. Visos rungtynės buvo blogos. Net kai pradėjome keistis ginamaisiasis ir juos pristabdėme, buvo galima nuimti dar kokius aštuonis taškelius. Praleidžiant 90 taškų, padarome... Nenoriu meluoti, bet mūsų baudų kiekis buvo labai mažas. Jos buvo kvailos. Nepadarytos buvo dar kvailesnės“, – sakė Š.Jasikevičius.

– Kas lėmė, kad „Žalgiris“ vienaip atrodė aikštėje su Leo, kitaip – su Waltonu?

– Lėmė, kad vienas yra žaidęs Eurolygoje, o kitas ne. Mes žinojome, kad Derrickui reikia laiko. Čia kitoks krepšinis. Aš dėl to nesu labai linkęs imti Europos naujokus, bet galvojau, kad žaidėjas, turintis NBA patirties, žaidęs pas gerus trenerius, greičiau persilauš. Bet reikia jo laukti.

Momentais jis tikrai gerai pasirodo, per treniruotes dirba puikiai. Bet reikia tai perkelti į rungtynes.

Ta Eurolyga yra negailestinga. Pralaimi vieną atkarpą ir tave tai tikrai žudo. Kelios jo atkarpos buvo geros, bet buvo nelabai gerų. Aš neturiu jam pretenzijų – suprantu jo situaciją.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolygos mače Miunchene „Bayern“ palaužė Kauno „Žalgirį“ 88:84.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolygos mače Miunchene „Bayern“ palaužė Kauno „Žalgirį“ 88:84.

– Kaip varžovai užpuldavo „Žalgirį“ per 5 pirmąsias atakos sekundes?

– Tai yra sistemos klaidos. Bet „Bayern“ mus labai gražiai pagavo. Bravo jiems už tai.

Atsiprašau, bet noriu padėkoti sirgaliams. Eilinės rungtynės, kai „Žalgiris“ išvykoje žaidžia kaip namie. Tai buvo įspūdinga. Labai gaila, kad neišėjo jiems padovanoti pergalės.

Bet mes esame komanda, kuri negali praleisti virš 80 taškų. Mūsų detalės buvo neįvykdytos. Prie to dar prisidėjo kai kurie Williamso metimai. Tie pirmieji buvo mano atsakomybė.

Eilinės rungtynės, kai „Žalgiris“ išvykoje žaidžia kaip namie. Tai buvo įspūdinga. Labai gaila, kad neišėjo jiems padovanoti pergalės.

– Kas dar lėmė tokį Williamso rezultatyvumą?

– Iš pradžių leidome jam mesti ir jis įsimėtė. Antroje pusėje prieš jį dirbome labai gerai, bet jis pataikė aibę sunkių metimų. Nemanau, kad dėl jų pralaimėjome rungtynes.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolygos mače Miunchene „Bayern“ palaužė Kauno „Žalgirį“ 88:84.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolygos mače Miunchene „Bayern“ palaužė Kauno „Žalgirį“ 88:84.

– Ar tai buvo prasčiausios rungtynės šį sezoną?

– Negalvoju. Dabar sunku jas su kažkuriomis palyginti.

Bet mes kažkodėl nesiginame. Kažkodėl nesiginame. Labai prastai dirbame gynyboje.

– Kiek nudžiugino Leo pasirodymas?

– Labai. Reikia tikėtis, kad jis dės žingsnius į priekį. Jau ir Maskvoje supratome, kad jis labai priklausomas nuo tritaškių. Jei prieš jį išeina pasitikti tritaškį, jis labai aukštas, gali gerai pasuoti per viršų, mato visus kampus, bekertančius.

– Susidarė įspūdis, kad „Žalgiris“ aikštėje atrodė geriausiai su Westermannu ir Daviesu. Ar galima sakyti, kad komandai pritrūko kitų patikimesnių žaidėjų?

– Kiekvienų rungtynių visi nesužais. Jei visi sužaistų, laimėtume viską. Bet visi gali padaryti baudą. Visi gali pasiaukoti dėl komandos. Visi gali išėję suprasti derinį. „Žalgiris“ turi perlipti per save, jei nori laimėti tokių komandų salėse. Šiandien „Žalgiris“ neperlipo per save. Buvo daug dalykų, kuriuos mes dovanojome. Mes neturime šansų žaisdami ant 88 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius