-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 12

Šaras prieš Eurolygos startą suglumęs – kaip ruoštis?

Šarūnui Jasikevičiui pasiruošimas pirmosioms Eurolygos rungtynėms penktadienį buvo labai komplikuotas. Ne todėl, kad Atėnų „Panathinaikos“ yra galinga komanda. Bet ir todėl, kad kol kas apie ją labai trūksta informacijos – Graikijos čempionate tesužaidė vienerias rungtynes. Šaras žiūrėjo įrašus iš Gomelskio, Diamantidžio turnyrų, bet tikrojo „Panathinaikos“ veido taip ir nepamatė. „Labai sunku jį įžvelgti. Kur jie žaidžia? Kokie akcentai? Keičiasi jie gynyboje ar ne?“ – vis klausė Š.Jasikevičius.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ | 21:15 | Atėnai

„Ruoštis šioms rungtynės labai sunku. Jie žaidė prieš gerokai silpnesnius varžovus. O mūsų analizuoti turnyrai vyko prieš 2–3 savaites. Per tas rungtynes komandos sprendė savus dalykus“, – pridūrė „Žalgirio“ treneris.

Jis tikisi, kad „Žalgirio“ pranašumu taps geresnis pasirengimas Eurolygos sezono pradžiai. LKL čempionate žalgiriečiai jau sužaidė penkerias rungtynes, o pastaroji pergalė prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ 74:66 savaitgalį parodė, kad žaliai balti juda tinkama linkme.

„Tai nebent minimalus pranašumas. LKL tuo klausimu visada geriau. Bet ar tai taps dideliu faktoriumi, nežinau. Po savaitgalio nuotaikos geros, – saldžią pergalę prieš „Lietuvos rytą“ prisiminė Š.Jasikevičius. – Bet reikia užmiršti, prasideda naujas turnyras. Jį pradedame labai sunkiomis rungtynėmis. Esame pasiruošę visai padoriai. Daugmaž komanda yra tokios būsenos, kokios ir tikėjomės pradėdami sezoną. Lėtai gerinome smulkias detales. Kažkiek pavyko jas pagerinti. Vietomis rodome solidų krepšinį, vietomis ne. Bet kaip ir bet kuri Europos komanda“.

Vilniečių testas LKL čempionate kol kas buvo geriausias, bet jis Š.Jasikevičiui neparodė nieko naujo – šlifuoti reikia tuos pačius dalykus. Kita vertus, pozityvo žaidime vis daugiau.

„Tiesiog kai kurių detalių neišpildymas. Bet buvo daugiau pozityvių dalykų. Dažnai surasdavome gerą metimą. Kartais pataikydavome, kartais ne. Rungtynės buvo labai kietos. Tokių lauksime ir Eurolygoje. Išėjome iš tų rungtynių su „Lietuvos rytu“ stipresni. Teisėjai leido pasimušti abiem komandoms, o tai tik į naudą. Antroje pusėje prisiderinome prie teisėjavimo. Naujai komandai su jaunu branduoliu reikėjo tokių rungtynių ir atmosferos. Panašios ar net blogiau laukiame Atėnuose“, – pasakojo Š.Jasikevičius.

VIDEO: #DėmesysEurolygai. Žalgiriečių startas – išvyka pas „Panathinaikos“

Jam sugrįžimas į Atėnus gali sukelti sentimentus. 2007–2010 metais jis vilkėjo Atėnų „Panathinaikos“ aprangą ir 2009-aisiais tapo Eurolygos čempionu.

Dar sykį graikų klubui įžaidėjas atstovavo 2011–2012 metais. Dar Šarui nė nepradėjus trenerio karjeros, Graikijos žiniasklaidai ilgai siejo lietuvį su „Panathinaikos“ ir šio klubo trenerio postu.

„Intime Sports“/Mike'as Jamesas
„Intime Sports“/Mike'as Jamesas

Bet dabar jo mintyse – Nicko Calatheso kontrolė aikštėje, Ioanio Bourousio sustabdymas po krepšiu ir laisvės nesuteikimas metikams.

Š.Jasikevičius taip pat nenuliūdo, kai po konflikto su treneriu Argiriu Pedoulakiu vienas „Panathinaikos“ lyderių Mike'as Jamesas piktas tėškė per stiklinę, susipjaustė ranką ir iš rikiuotės iškrito dviem mėnesiams.

„Draugiškose rungtynėse matėsi, kad Jamesas buvo jų motoriukas. Kai jis išeidavo, atsirasdavo dar viena galinga puolimo opcija. Esu įsitikinęs, kad jiems jo trūks pirmus du mėnesius. Europoje nėra daug tokių žaidėjų, kurie taip gerai žaidžia vienas prieš vieną. Manau, kad kai sugrįš, jis bus labai didelis faktorius „Panathinaikos“ žaidime“, – samprotavo Š.Jasikevičius.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius