Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 31

Šarui – pagyros iš Izraelio: „Jis populiarus kaip B.Obama ar B.Springsteenas“

Kiekvieną sekmadienį TV6 eteryje nuo 10.30 val. rodoma laida apie žalgiriečių gyvenimą „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ artėjančių Eurolygos rungtynių su Tel Avivo „Maccabi“ proga sirgalius trumpam nukėlė į Izraelį.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lapkričio pabaigoje Tel Avive žalgiriečiai žaidė Eurolygos rungtynes su šeimininkų klubu, o „Žalgiris TV“ komanda Izraelyje nusprendė pakalbinti vietinę krepšinio visuomenę ir sugrįžti į laikus, kai „Maccabi“ klubo spalvas gynė dabartinis vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Š.Jasikevičius.

„Maccabi“ klube kartu su Š.Jasikevičiumi praleidau dvejus metus. Tai buvo puikūs metai – „auksiniai“ komandos istorijoje, – kalbėjo buvęs „Maccabi“ trenerių štabo atstovas ir dabartinis Holono „Hapoel“ vyr. treneris Danas Šamiras. – Tuomet „Maccabi“ klube turėjome „didįjį trejetą“ – Šarūną Jasikevičių, Anthony Parkerį ir Nikola Vujčičių.

Jie patys dirigavo komandos žaidimui. Jiems tik padėdavome. Taip visuomet yra su gerais žaidėjais – tu padedi jiems laimėti ir būti sėkmingais. Su šia trijule, ypač Š.Jasikevičiumi, viskas buvo itin lengva.“

Š.Jasikevičius daugkartinių Izraelio ir Eurolygos čempionų ekipoje rungtyniavo 2003–2005 metais. Su „Maccabi“ klubu lietuvis laimėjo visus įmanomus titulus bei su Izraelio ekipa karaliavo Eurolygoje.

D.Šamiro teigimu, Izraelyje Š.Jasikevičius prisimenamas ne vien dėl laimėtų titulų, bet ir dėl kitų dalykų, padėjusių lietuviui pasiekti neįtikėtiną populiarumą svečioje šalyje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Šaras patyrė daug gerų momentų ir kituose klubuose, pavyzdžiui, „Panathinaikos“ ar „Barcelona“. Jis visgi laimėjo Eurolygą su trimis skirtingomis ekipomis. Kaip bebūtų, Š.Jasikevičius Tel Avive prisimenamas dėl tų pergalingų dvejų metų, žaidimo stiliaus, emocijų, kurių dar niekas nesugebėjo pakartoti kartu su „Maccabi“. Dėl šių priežasčių jis populiarus Izraelyje kaip Barackas Obama ar Bruce‘as Springsteenas“, – šypsojo Holono „Hapoel“ treneris.

Savo ruožtu buvęs tuometinės Tel Avivo ekipos narys – Guras Šelefas pripažįsta, kad jau tada buvo žmonių, įžvelgusių Š.Jasikevičiaus potencialą tapti vyriausiuoju treneriu.

„Prieš dešimt metų treneris Pini Gershonas, paklaustas, kuris iš jūsų auklėtinių turi didžiausią potencialą tapti treneriu, atsakė, kad Š.Jasikevičius vieną dieną gali tapti puikiu treneriu“, – kalbėjo kartu su Š.Jasikevičiumi žaidęs G.Šelefas.

„Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ pašnekovai dalijosi mintimis apie Š.Jasikevičiaus darbą Kauno „Žalgiryje“. Krepšinio apžvalgininkas Mošė Barda seka žalgiriečių žaidimą ir stengiasi, esant progai, stebėti Kauno ekipos rungtynes. Žurnalisto teigimu, Š.Jasikevičius – tikras profesionalo pavyzdys.

„Jis turi „tą“ faktorių, leidžiantį būti sėkmingu. O dabar jis yra ir nuostabus treneris. Žmonės mėgsta Š.Jasikevičių dėl jo profesionalumo ir gebėjimo suprasti žaidimą. Turi peržiūrėti daug krepšinio rungtynių, kad suprastum, ką jam pavyko pasiekti. Tai ypatinga“, – tikino žurnalistas.

Izraelyje „Žalgirio“ komandos treniruotę stebėjęs D.Šamiras atvirai prisipažino besimėgaujantis „Žalgirio“ komandos demonstruojamu žaidimu Eurolygoje. Specialisto nuomone, sėkmingas „Žalgirio“ žaidimas Eurolygoje jo nestebina.

„Labai greitai visiems pasakiau, kad Šaras žino, ką daro. Eurolygoje man smagiausia stebėti „Žalgirio“ žaidimą. Tai dėl žaidimo stiliaus ir taip, kaip tas stilius išpildomas abiejose aikštės pusėse. Manęs „Žalgirio“ sėkmė nestebina. Žinoma, yra ir gerų, ir blogų rungtynių. „Žalgiris“ nėra talentingiausia Eurolygos ekipa. Mane, kaip trenerį, įkvepia „Žalgirio“ žaidimas. Norisi išbandyti tuos dalykus, kuriuos daro ir Kauno ekipa“, – aiškino D.Šamiras.

VIDEO: Žodžiai Š.Jasikevičiui iš Izraelio: „Šaras žino, ką daro“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius