Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 15

Šarūnas Jasikevičius – apie sergantį priešininką, pamokas ir namie paliktą žalgirietį

Kai Kauno „Žalgirio“ komanda kilo eskalatoriumi į antrąjį Kauno oro uosto aukštą prisiregistruoti dar vienai Eurolygos išvykai, Šarūnas Jasikevičius iškart stabtelėjo prie žurnalistų. Tai įprasta trenerio rutina vykstant į svečių mačą. Jis jau įprato ir prie to beprotiško tvarkaraščio. Sekmadienio vakarą sužaidęs rungtynes Utenoje, jau pirmadienio rytą su visu „Žalgiriu“ Šaras, susipakavęs lagaminus, keliavo pas sergantį priešininką.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Antradienis | Eurolyga | „Brose“ – „Žalgiris“ | 21:00 | Bambergas

Nuo gruodžio 17-osios „Brose“ per 9 rungtynes iškovojo tik vieną pergalę. Vokiečiai Eurolygoje kenčia nuo penkių iš eilės pralaimėjimų serijos ir nacionaliniame čempionate per 4 pastaruosius susitikimus pralaimėjo triskart.

„Su tomis Eurolygos komandomis negalima sakyti, kad joms kažkas nesiseka. Kiek žiūrėjau, jie galėjo laimėti namie prieš „Chimki“ ar Tel Avive. Jie dabar galėjo turėti 8 pergales. Viską lemia detalės ir jiems tiesiog kažkur nepasisekė.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Laukia sunkios rungtynės“

Jie žaidžia tą patį protingą krepšinį jau keletą metų. Kamuolys gražiai vaikšto, žaidėjai – patyrę, o tai didžiulis faktorius. Arba žaisime agresyviai ir greitai, arba jie mus paims patirtimi“, – priešininkų nesėkmių nesureikšmino Šarūnas Jasikevičius.

Žalgiriečiai turi 11 pergalių ir 6 pralaimėjimus, o vokiečiai atvirkščiai: 6 ir 11.

Į tą nesėkmių ruožą Vokietijos čempionai pateko būtent Kaune, kai gruodį nusilenkė „Žalgiriui“ 84:88. Tiesa, kauniečiai tada nežaidė įspūdingai – Šaras nebuvo patenkintas savo auklėtinių gynyba.

Tai buvo pavyzdys, kad Andrea Trinchieri auklėtinių nuvertinti nevalia – šį sezoną vokiečiai skriaudė tokį grandą kaip Pirėjo „Olympiakos“.

„Mes nesusigynėme ir nesupratome varžovų stipriųjų pusių. Manau, tai bus vienas svarbiausių akcentų. Net ir išsikeitus ginamaisiais, aukšti turi žinoti, prieš ką ginasi. Vieni geriau pataiko, kiti veržiasi, o tokių dalykų mes nesupratome. Jeigu Wrightui leidome mesti, o Hackettui su Zisiu veržtis, kažkur neatlikome savo darbo“, – akcentavo Šaras.

„Brose“ įprastai remiasi patyrusiais gynėjais, dievina žaidimą du prieš du ir kampuose turi visuomet savo ginklus užsitaisiusius snaiperius.

Dabar yra ir dar vienas stiprus ginklas. Nuo antrojo Eurolygos rato prie „Brose“ prisijungė Malagos „Unicaja“ sezoną pradėjęs centras Dejanas Musli, praėjusią savaitę į Tel Avivo „Maccabi“ krepšį suvertęs 20 taškų.

„Jiems trūko centimetrų. Tuos Musli pliusus ir minusus lengva nuspėti. Jis gerai žaidžia po krepšiu, bet nėra mobilus. Jie mus atakuos arčiau krepšio, mes juos – toliau nuo krepšio. Kaip ir visos komandos.

Bamberge žaisti sunku, jie ten turi gerą užnugarį. Laukia sunkios rungtynės“, – įsitikinęs „Žalgirio“ treneris.

Toms sunkioms rungtynėms gali būti svarbus jėgų rezervas. Vokiečiai jų turi daugiau – savaitgalį nevyko nacionalinio čempionato rungtynės dėl Visų žvaigždžių savaitgalio.

„Galbūt tai ir gali kažką lemti, bet, kita vertus, reikia suprasti, kad Utenoje išsivertėme su tais žaidėjais, kuriais norėjome. Visi žaidė nedaug, Jankūnas gavo galimybę išsigydyti traumeles. Dabar nėra pervargusių žaidėjų ir tai negali būti kažkoks pasiteisinimas.“

Šaras namie paliko Paulių Valinską ir į Vokietiją pasiėmė Gytį Masiulį. Sprendimas priimtas atsižvelgiant į varžovų sudėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius