-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 02 22

Šarūnas Jasikevičius išgirdo turkų įspėjimo signalą

Šarūnas Jasikevičius su Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienį išskrenda į prasčiausios Eurolygos komandos teritoriją, tačiau, išgirdęs įspėjimo signalą, treneris puikiai žino, kokie pavojai jo laukia Turkijoje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ | 19:30 | Stambulas

„Anadolu Efes“ su 6 pergalėmis ir 16 pralaimėjimų yra paskutinė Eurolygos komanda, tačiau savaitgalį įvyko tai, dėl ko „Žalgiris“ turėtų sukrusti.

Visai kaip ir žalgiriečiai, Stambulo krepšininkai triumfavo šalies taurės varžybose. Bet, skirtingai nei „Žalgirio“ pergalė, „Anadolu Efes“ sėkmė buvo labai netikėta.

Ketvirtfinalyje „Anadolu Efes“ sutvarkė Eurolygos čempioną „Fenerbahče“, pusfinalyje – Davido Blatto treniruojamą „Daruššafaka“, o finale – Bursos „Tofaš“.

Tiesa, turkai bus kitokie nei taurės turnyre. Dėl sunkios traumos iki sezono pabaigos iškrito komandos „klijai“ Zoranas Dragičius, į Turkijos rinktinę išvyko svarbias gynybines funkcijas atlikęs gynėjas Dogušas Balbay'us.

Bet „Anadolu Efes“ vis tiek gali išlikti kietu riešutu prie namų sienų.

„Žalgiris“ Eurolygos rungtynes išvykoje pastarąjį kartą laimėjo tik gruodžio 21-ąją Valensijoje. „Anadolu Efes“ 4 iš 6 pastarųjų savo pergalių pasiekė būtent „Sinan Erdem“ arenoje.

Net kai pralaimėdavo Stambule, „Anadolu Efes“ prieš tokius klubus kaip „Fenerbahče“, „Olympiakos“, „Panathinaikos“ ar „Baskonia“ prie Ergino Atamano nusileido tik ne didesniu nei 3 taškų skirtumu.

„Varžovas pasikeitęs. Trenerių permainos davė gerų rezultatų. Turkijos taurėje jie žaidė solidžiai, dominavo kiekvienose rungtynėse nuo pirmo kėlinio, kai susikraudavo pranašumą ir išlaikydavo. Laimėti Turkijos taurę yra labai didelis pasiekimas ir tai rodo, kad komanda yra puikios formos“, – pasakojo Šarūnas Jasikevičius.

VIDEO: Š.Jasikevičius prieš kelionę į Stambulą: priešininkų komanda yra puikios formos

Natūralu, kad būdama paskutinė Eurolyga komanda „Anadolu Efes“ demonstruoja klaikią statistiką.

Pagal puolimo reitingus, turkai Eurolygoje atakuoja efektyviau tik už Bambergo „Brose“ ekipą. Vienų rungtynių įmestų taškų vidurkis siekia 77,6.

Į akis krinta blankūs pataikymo procentai. Dvitaškius „Anadolu Efes“ meta 49,4, tritaškius – 34,3 proc. tikslumu. Palyginimui, „Žalgirio“ skaičiai geresni atitinkamai 5 ir 7 procentais.

Pagrindinius vaidmenis puolime užima gynėjas Errickas McCollumas (15,3 tšk.) ir aukštaūgiai Bryantas Dunstonas (10,1 tšk., 5,8 kam., 1,6 blk, 15,6 naud.) bei Vlade Štimacas (9,6 tšk., 6,7 kam., 14,5 naud.).

Tiesa, atėjus E.Atamanui, šių dviejų priekinės linijos žaidėjų vaidmuo pasikeitė.

„Jie mažiau žaidžia abiem centrais. Vadovaujant Perasovičiui jie žaidė aukštesniu penketu. Aišku, Štimacas žaidė mažai dėl legionierių limito Turkijoje. Bet dabar jie rungtyniauja mažesniais penketais ir yra mobilesni. Gynėjai daugiau prisideda prie rezultato“, – pastebėjo Š.Jasikevičius, išskyręs kroatą Krunoslavą Simoną, kuris įtraukia į žaidimą komandos draugus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas

Nors varžovas pavojingas, „Žalgiriui“ pergalė Stambule labai reikalinga. Žalgiriečių laukia sunkus likusio reguliariojo sezono tvarkaraštis, tad kiekvienas taškas dabar bus labai svarbus.

„Komanda yra geros formos ir laukia sunkios rungtynės, – neabejoja Šaras. – Visos rungtynės dabar svarbios. Neskirstome varžovų ir kiekviena pergalė dabar aukso vertės. Iš paskutiniųjų turime kabintis į kiekvieną galimybę. Mūsų forma – normali. Mes negalime pasidaryti kokios stovyklos ir duoti žaidėjams poilsio, kad jie užsikrautų. Eina rungtynės po rungtynių ir situacijos nepakeisime.“

Į Stambulą dėl gripo neišvyko slovėnas Beno Udrihas. Kiti žalgiriečiai – pasiruošę mūšiui.

VIDEO: „Ginčas“: „Lietuvos ryto“ viltys ir Edgaro Ulanovo ateitis „Žalgiryje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius