Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 18

Šarūnas Jasikevičius: „Kai kuriuos dalykus man ir žaidėjams sunku kontroliuoti“

Krepšys dar kartą užsirišo Kauno „Žalgirio“ metikams. Žalgiriečius vėl kamavo senos bėdos, kurios neleido net pasvajoti apie teigiamą rezultatą. Bet šį kartą tą lėmė Pirėjo „Olympiakos“ gynyba ir varžovų atletiškumas, įsitikinęs Šarūnas Jasikevičius. „Visgi varžovas irgi nepėsčias“, – 24sek po rungtynių sakė „Žalgirio“ vairininkas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Pirėjo „Olympiakos“(5-6) – Kauno „Žalgiris“(2-9) 74:59 | Pirėjas

Jerome'as Randle'as ir Edgaras Ulanovas prametė visus septynis, Martynas Pocius – 5 metimus.

Tikslą pasiekė tik 36 proc. dvitaškių (13/36) ir 14 proc. tolimų metimų (2/14). Beje, per trejas pastarąsias rungtynes „Žalgiris“ pataikė vos 5 tritaškius iš 45 (11,1 proc.). Palyginimui, mažiau nei „Olympiakos“ šioje dvikovoje (7).

Pirėjuje „Žalgiris“ kamuolį pametė 14 kartų. Skaudžiausia, kad tos klaidos virto 20 lengvų graikų taškų.

Š.Jasikevičius po rungtynių pasidžiaugė susikurtomis progomis, bet žaidėjams padaryti svarbiausio dalyko – įmesti į skylę, dažniausiai nepavykdavo.

„Mes nesusitvarkėme su agresyvia varžovų gynyba. Be to, sunku kontroliuoti tokį dalyką kaip komandų atletiškumo skirtumą, o jis šiai dienai yra didžiulis. Vyrai kovojo, stengėsi, bet kai kuriuos dalykus ir jiems, ir man buvo sunku kontroliuoti.

Reikia pripažinti, kad pralaimėjome prieš tikrai gerą varžovą. Malonu, kad namuose su savo energija, žiūrovų pagalba pavyko juos nugalėti ir įveikti tą didelį atletiškumo skirtumą. Bet čia nepasisekė. Mus nubaudė antras kėlinukas, kuriame padarėme septynias klaidas, o „Olympiakos“ dar iki pertraukos pelnė 15 taškų po mūsų klaidų“, – rungtynes 24sek komentavo „Žalgirio“ treneris.

VIDEO: Pirėjo „Olympiakos“ gynyba surakino Kauno „Žalgirį“

– Po pertraukos „Olympiakos“ nepaliko jokių šansų. Kodėl nebepavyko prisivyti varžovų?

– Todėl, kad varžovas nepėsčias ir yra labai puiki komanda. Dėl daug ko esu visai nenusiminęs. Galbūt mums reikia toliau dirbti ta linkme.

– Kurie žaidimo momentai jus tenkino?

– Susikūrėme neblogas progas mesti. Kai tik pavykdavo įvesti kamuolį į vidų, aiškiai matėsi, kad tiek Vougioukas, tiek Paulius ten dominavo. Tik galbūt buvo momentų, kai kamuolys jų nepasiekdavo.

Esu patenkintas žaidėjų kovingumu, žaidimo plano vykdymu. Tiesiog nesusitvarkėme su agresyvia „Olympiakos“ gynyba. Jie 20 taškų iš 74 įmetė po mūsų klaidų.

– Praėjo mėnuo, kaip Jerome'as Randle'as yra „Žalgiryje“. Kaip jūsų akimis jam sekasi įsilieti į komandą ir ar esate patenkintas jo žaidimu?

– Tokios pozicijos žaidėjams labai sunku įsilieti į komandą. Tikime, kad sezono pabaigoje jis mums tikrai padės ir bus naudingesnis.

– Kalbant apie įžaidėjus, atrodo, kad iš rotacijos iškrito Lukas Lekavičius. Kas Lukui nutiko šį sezoną?

– Neiškrito, tiesiog turime tris įžaidėjus ir kiekvienose rungtynėse bandome rasti optimaliausią variantą. Pavyzdžiui, Vecvagaras solidžiai žaidė pirmoje rungtynių pusėje. Trečiajame kėlinyje nepavyko jo įėjimas, nepavyko ir Jerome'ui, todėl žaidė Lukas. Įžaidėjus naudojame pagal situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius