Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 18

Šarūnas Jasikevičius pasiuntė žinutę aistruoliams

Kauno „Žalgirio“ klubo treneris Šarūnas Jasikevičius mano, kad komandos padėtis Eurolygoje yra gera, bet kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje itin reikalinga žiūrovų parama.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dvejos itin svarbios Eurolygos rungtynės.

Septintą Eurolygoje užimantis Kauno klubas antradienį kausis su Milano „Olimpia“, o ketvirtadienį Ispanijoje su Madrido „Real“.

Po pragariškos savaitės liks tik du mačai – namie su Maskvos CSKA ir Graikijoje su Pirėjo „Olympiakos“.

„Mes esame geroje padėtyje, nes dar turime dėl ko kautis Eurolygoje. Yra šešios, o gal net septynios komandos, kurios dėl nieko nebežaidžia, – skaičiavo Š.Jasikevičius. – Mums reikalinga sirgalių pagalba, tikiuosi, kad jie stums į priekį, nes galimybės patekti į aštuonetą yra didelės.“

Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos likus penkiems turams šansų patekti į atkrintamąsias kovas nebeturi Stambulo „Anadolu Efes“, o dar šešių komandų, tokių kaip „Olimpia“, „Valencia“, „Barcelona“, Bambergo „Brose“, Malagos „Unicaja“ ir Belgrado „Crvena zvezda“, galimybės yra labiau teorinės nei realios.

„Žalgiris“ turi 15 pergalių, kaip ir 5-6 pozicijas užimančios „Chimki“ bei Atėnų „Panathinaikos“.

8-9 vietose stumdosi po 13 pergalių turintys Tel Avivo „Maccabi“ ir „Baskonia“ klubai. Būtent nuo „Baskonia“ žalgiriečiai nukentėjo praėjusią savaitę, kai patyrė nesėkmę 20 taškų skirtumu, bet Š.Jasikevičius liko patenkintas, kaip komanda atsitiesė per šeštadienio laimėtas LKL rungtynes 69:58 su „Šiauliais“.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių komentarai: „Žalgiris“ - „Šiauliai“ [2018-03-17]

„Viską, ką norėjome padaryti šiandien, padarėme. Manau, kad žaidėme neblogą krepšinį, nors nieko nepataikėme, nors trūko šviežumo, nepabaigėme sukurtų situacijų, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Labai daug prametėme iš po krepšio, prametėme daug tritaškių. Tačiau tai nėra mūsų didžiausia problema.“

Prieš tai kritikavęs savo žaidėjus ir kaltinęs juos sužvaigždėjimu, Š.Jasikevičius dabar skyrė jiems daugiau paramos žodžių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas ir Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas ir Laurynas Birutis

Jis teigė, kad visiškai pasitiki Kevinu Pangosu, kuriam pastarosios rungtynės Eurolygoje nesiklostė. LKL mače su „Šiauliais“ kanadietis įžaidėjas irgi pelnė tik 3 taškus, pataikęs 1 tritaškį iš 5.

„Varžovų prioritetas Nr. 1 yra išimti Keviną. Jis ir komandos draugai turi būti pasiruošę tam, tai – visos komandos reikalas“, – apie būtinybę padėti lyderiui kalbėjo Š.Jasikevičius.

Blankiai sugrįžęs po traumos aikštėje atrodo Beno Udrihas, mače su „Šiauliais“ pataikęs tik vieną metimą iš 8 iš žaidimo. Tiesa, slovėnas atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Beno atvažiavo ne kondicijoje, paskui kažkiek įėjo į sportinę formą. Prieš pat traumą jis atrodė neblogai. Dabar jo kondicija nėra pati geriausia, bet tai yra logiška, tai – normalu. Mes jam padėsime, jis turi būti kantrus, tokios rungtynės turėtų padėti jam“, – apie B.Udrihą kalbėjo Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius