Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 27

Šarūnas Jasikevičius: „Zyziau zyziau ir kažką prizyziau – fantastinė savaitė“

Šarūnas Jasikevičius burbėjo kulniuodamas palei šoninę liniją nepatenkintas žalgiriečių klaidomis. Jis trepsėjo batais lyg kažką norėtų nuspirti. Tik „Volkswagen“ arenos parketas buvo švarus – nebuvo ko. Kaip ir labai pykti ant savo auklėtinių. Nors gynyboje pasitaikė liapsusų, svarbiausias tikslas pasiektas – nugalėta Stambulo „Daruššafaka“ ir fantastiška Eurolygos savaitė baigta dviem pergalėmis.

Jamesas Andersonas ir Bradley Wanamakeris laisvi prie tritaškio linijos kritiniu metu galėjo nubausti „Žalgirį“ už tas klaidas, bet Fortūna buvo Lietuvos čempionų pusėje. Paskutinę minutę ir Willas Clyburnas dar galėjo atkurti intrigą, bet šiam nepavyko pataisyti netaiklaus metimo dėjimu.

Kita vertus, sekasi geriausiems.

Kai Kevinas Pangosas 39-ąją minutę su plonyte „Volkswagen“ arenos garso sirena tritaškiu įtvirtino pranašumą 67:60, Augusto Lima riaumodamas pašoko nuo suolo. Tai buvo viskas.

Ten, kažkur vienoje Stambulo ligoninių, dėl smarkiai prakirstos lūpos antrajame kėlinyje aikštę ir visą areną palikęs Leo Westermannas džiūgavo matydamas rezultatą mobiliajame internete.

„Evaldas Beržininkaitis norėjo, kad pasakyčiau, jog jis geriausias. Atlikau darbą, – po rungtynių juokavo Š.Jasikevičius. – O šiaip super. Eurolygoje laimėti sunku, bet vyrai kaunasi ir gerina žaidimą. Kažkada pribijo ant galo laimėti, trūksta koncentracijos, bet negaliu kažko sakyti, kai aplošinėji tokias komandas.

Dvi pergalės per savaitę yra fantastinis pasirodymas. Dabar reikia pailsėti.

Labai maloni pergalė. Mums nepavyko rungtynės su jais Kaune, todėl puiku susigrąžinti tašką.“

– Pastaruosius tris mačus puikiai ginatės (vid. 71,33 tšk.). Kas lėmė tokį pasikeitimą?

– Nieko neįvyko. Kažkur zyzi zyzi savaitėmis, gal kažką prizyziau. Vyrai turi suprasti, kad šioje Eurolygoje negalime laimėti, jei einame į taškų lenktynes ir nekreipiame dėmesio į detales. Šiai dienai jie tą daro.

Dabar buvo daug gerų dalykų. Pirmiausia, reikėjo labai stengtis. Kažkur rizikavome, kažkur vyrai suprato, ką daryti. Kažkur paleidome akcentuotus dalykus. Bet Wanamakeris yra aukščiausio lygio žaidėjas, todėl jį ne taip lengva sulaikyti, kai pilnu greičiu ateina.

66 praleisti taškai yra geras pasirodymas. Kažkur sutrikome prieš jų keistokas gynybas, bet vyrai ištraukė rungtynes su didžiuliu atsidavimu. Tokios pergalės yra pačios saldžiausios.

Dvi pergalės per savaitę yra fantastinis pasirodymas. Dabar reikia pailsėti.

– Kas nutiko Leo Westermannui, kuriam rungtynės baigėsi ligoninėje?

– Jam labai smarkiai prakirto lūpą ir nesugebėjo sustabdyti kraujavimo.

Pamatėme, kad mums jo labai reikia. Jis tikrai gali gintis daug pozicijų. Su juo žaidime ramybė. Jis pagrindinis mūsų įžaidėjas. Jo labai trūko. Bet kiti atliko savo darbą. Kentėdami, kentėdami, bet atliko darbą.

– Ar labai zyzėtė dėl to praleisto paskutinio metimo (sumažinę skirtumą iki trijų taškų, turkai išlygino tarpusavio mačų įmestų ir praleistų taškų santykį)?

– Sunku kažką pasakyti. Norėjome prasižengti, bet nesusišnekėjimas, klaidos... Bet tai tik smulkmena. Mes turime pergalę.

VIDEO: Š.Jasikevičiaus komentaras po rungtynių su „Darussafaka“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius