Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 19

Šarūno Jasikevičiaus uždavinys – sustabdyti greičiausią Europos komandą

Kauno „Žalgiris“ penktadienį antruoju bandymu bandys pasiekti pirmąją pergalę šį Eurolygos sezoną. Į „Žalgirio“ areną atvyksta Vitorijos „Baskonia“. Šarūno Jasikevičiaus žodžiais, greičiausia komanda Europoje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Penktadienis | „Žalgiris“ – „Baskonia“ | 20:00 | Kaunas

„Baskonia“ pakeliui į Kauną prieš savaitę palaužė Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus 85:84.

Baskai suklydo net 20 kartų, bet juos ištraukė fantastiškas dvitaškių taiklumas (26/40, 65 proc.) ir kova dėl atšokusių kamuolių (40 atk. kam.).

Beje, vienintelė daugiau kamuolių pirmajame Eurolygos ture atkovojusi komanda buvo būtent „Žalgiris“, Atėnuose po krepšiais sugriebęs 44-is.

„Baskonia“ žaidžia greičiausią krepšinį Europoje. Greito puolimo stabdymas ir antro šanso taškų ribojimas bus svarbiausi dalykai. Jei daug dovanų nepridalinsime, turime gerus šansus“, – prieš rungtynes akcentavo Š.Jasikevičius.

„Baskonia“ po „Anadolu Efes“ krepšiu atkovojo 14 kamuolių, o tai virto 15-a taškų.

Puikias rungtynes puolime tą vakarą sužaidė italas Andrea Bargnani, įmetęs 26 taškus. Bet Š.Jasikevičiaus toks jo žaidimas nestebina. Pirmasis 2006-ųjų NBA naujokų biržos šaukimas pataiko tokius sudėtingus metimus, todėl „Žalgiris“ akcentus dėlioja kitur.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrea Bargnani
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrea Bargnani

„Aišku, Bargnani yra daugiau pozicinio žaidimo ginklas. Jis yra aukščiausio lygio žaidėjas. Jis pridarys problemų, todėl reikia mažinti jo rolę. Bet tai neturėtų būti tie dalykai, dėl kurių gali pralaimėti. Man svarbiau nepraleisti lengvų taškų. „Baskonia“ yra komanda, kuri įspūdingai bėga į greitą puolimą, įspūdingai veržiasi su Hanga, Larkine'u ir Blažičiumi. O Bargnani ir šiaip pataiko daug metimų. Ir labai sunkių, prieš kuriuos, atrodo, varžovai labai gerai ginasi. Laukiu tokių jo metimų penktadienį“, – apie „Baskonia“ puolimo lyderį kalbėjo Š.Jasikevičius.

Rungtynėse su „Panathinaikos“ žalgiriečiai atliko tik 9 rezultatyvius perdavimus – mažiausiai iš visų Eurolygos komandų, nors propaguoja žaidimą su dviem įžaidėjais aikštėje.

Š.Jasikevičius tikisi, kad prie savų sirgalių žalgiriečiai demonstruos laisvesnį žaidimą, o kai kurie krepšininkai padarys išvadas po dviejų blankių pasirodymų iš eilės.

Pavardžių neišskirsiu, bet tikiuosi, kad žaidėjai save analizuoja. Tikiuosi, kad nesužaidę vienų, kitose rungtynėse tie krepšininkai versis per galvą ir trykš energija.

„Pavardžių neišskirsiu, bet tikiuosi, kad žaidėjai save analizuoja. Gali pasitaikyti blogos rungtynės su blogu pataikymu, bet tas žaidėjas turi įnešti energijos ir būti matomas aikštėje. Tikiuosi, kad nesužaidę vienų, kitose rungtynėse tie krepšininkai versis per galvą ir trykš energija. O dvikovoje su „Dzūkija“ to pasigedau, – pirmadienio LKL mačą prisiminė Š.Jasikevičius.

– Prieš „Baskonia“ turime žaisti savo žaidimą. Laukiame žiūrovų. Jų palaikymas mums svarbus. Tikėsimės, kad bus daug žmonių ir žaisime savo žaidimą. Vietomis „centruosime“, daugiausiai žaisime du prieš du. Norisi žaisti greitai. Ypač nusiėmus kamuolį gynyboje. Jie labai agresyviai kovoja dėl kamuolio, bet jei jį atkovosime, atsivers galimybės užbėgti mums patiems“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius