-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 28

Šarūnui Jasikevičiui juokais įgėlęs serbas prabilo apie lietuvio galimybes dirbti Barselonoje

Šarūnas Jasikevičius prieš Svetislavą Pešičių – vienas prieš kitą kaip treneriai šie krepšinio protai susitiks pirmą kartą. Nors prieš 15 metų abu jie su „Barcelona“ iškovojo Eurolygos trofėjų, tarp šių dviejų personalijų buvo perbėgusi juoda katė. Tačiau 68-erių strategas, pamiršęs visus asmeniškumus, išliaupsino Kauno „Žalgirio“ vairininką.
Svetislavas Pešičius
Svetislavas Pešičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Gerai pažįstu jį kaip žaidėją, bet ne kaip trenerį. Tačiau akivaizdu, kad Kaune jis atlieka puikų darbą. Jis tobulėja kaip treneris ir aš džiaugiuosi, kad tokie buvę puikūs krepšininkai kaip Jasikevičius ar Džordževičius dabar dirba treneriais“, – Ispanijos žiniasklaidai prieš kelionę į Kauną trečiadienį sakė S.Pešičius.

Jis taip pat pajuokavo apie savo būsimą oponentą.

„Gal kiek vėliau, bet jis suprato, kad gynyba irgi yra svarbi“, – kikeno „Barcelona“ vairą vasario pradžioje perėmęs ir su „Barca“ Ispanijos Karaliaus taurę iškovojęs S.Pešičius.

Alinančiomis treniruotėmis pasižymėjęs S.Pešičius prisimena Šarą kaip profesionalą, nors trečiadienį Ispanijos žiniasklaidoje pasirodė šmaikšti istorija, kaip, apsimetęs rankininko siluetu, Š.Jasikevičius sykį Barselonoje simuliavo bėgimo treniruotę ir apgavo S.Pešičių.

„Jis buvo tikras profesionalas. Jis norėjo tobulėti kiekvienoje treniruotėje ir atsidavė darbui šimtu procentų“, – teigė serbas.

Žurnalistai jo taip pat klausė, ar mato Šarą ateityje „Barcelona“ treneriu. Paklausė neatsitiktinai, nes didžiulė tikimybė, kad po sezono „Barca“ bandys pervilioti lietuvį iš „Žalgirio“.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Šaūnas Jasikevičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Šaūnas Jasikevičius

„Jis gali treniruoti bet kurią komandą, bet tai bus jo sprendimas“, – spekuliuoti nenorėjo S.Pešičius, kurio sutartis sudaryta iki sezono pabaigos.

Nors „Barcelona“ su 7 pergalėmis ir 16 pralaimėjimų rikiuojasi priešpaskutinėje Eurolygos vietoje ir neturi vilčių prasibrauti į atkrintamąsias, katalonai Kaune turės savų tikslų.

„Žalgiriečiai norės patekti į aštuntuką, o mes turime savų užduočių. Mums svarbu pergalėmis užsiauginti pasitikėjimą likusioms Ispanijos čempionato kovoms. Žaisime iš visų jėgų, nes kitaip bus sunku kautis prieš tokią agresyvią, kibiai besiginančią ekipą“, – pažymėjo S.Pešičius.

„Žalgirio“ ir „Barcelona“ dvikova Kaune – ketvirtadienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius