Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 23

Šiškauskas ir CSKA sutriuškino ispanų klubą (video)

Eurolygos atkrintamosios varžybos prasidėjo įtikinama Maskvos CSKA ir Ramūno Šiškausko pergale. Pirmose ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rungtynėse antradienį jie savo aikštėje triuškinamai 86:63 (24:19, 25:10, 21:15, 16:19) įveikė ispanų Vitorijos „Caja Laboral“ ekipą.
R.Šiškausko puikiai žaidė gindamasis.
R.Šiškausko puikiai žaidė gindamasis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos čempionai nuo 2003 metų nepraleido nė vienų Eurolygos finalo ketverto varžybų. Panašu, kad ir šį sezoną jie nenusiteikę laužyti tradicijos. Antradienį per dvikovą Maskvoje „Caja Laboral“ gretose buvo visi žaidėjai – net ir po traumos atsigavęs Tiago Splitteris, tačiau tai svečiams nepadėjo.

Aikštės šeimininkų pranašumas išryškėjo pirmo kėlinio pabaigoje. Tritaškiais laikytis už varžovų mėginę Vitorijos ekipos žaidėjai antrame kėlinyje pateko į kietus CSKA gynybos gniaužtus. Galingai spurtavę CSKA krepšininkai įpusėjus rungtynėms susikrovė 20 taškų pranašumą – 49:29.

Po pertraukos Maskvos klubas nemažino apsukų ir netrukus jau pirmavo net 27 taškais – 58:31. Paskutinis kėlinys tapo formalumu – aikštėje pasirodė CSKA jaunimas, o svečiams iš Vitorijos mintis apie pergalę teko atidėti iki kitų rungtynių.

Aikštės šeimininkai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 36:22 ir perpus mažiau klydo – 7:15.

Vienas iš pagrindinių pergalės kalvių Maskvos komandoje buvo R.Šiškauskas. Lietuvis per 29 minutes pelnė 13 taškų (4/8 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį ir surinko 19 naudingumo balų.

„Gerai pradėjome rungtynes ir per du kėlinius susikrovėme pranašumą, – Rusijos televizijos kanalui po rungtynių komentavo R.Šiškauskas. – Pergalė nebuvo lengva, nes vėliau teko įdėti daug pastangų, kad įgyto pranašumo neišbarstytume. Dabar reikia laimėti antrą mačą Maskvoje, kad ramiau galėtume važiuoti į Ispaniją.“

Prie pergalės 15 taškų pridėjo Andrejus Voroncevičius, 14 – Viktoras Chriapa, 11 – Trajanas Langdonas, 10 – Saša Kaunas. „Caja Laboral“ komandoje išsiskyrė Mirza Teletovičius ir Fernando San Emeterio. Jie pelnė atitinkamai po 11 taškų. 10 taškų pridėjo T.Splitteris.

Įdomu, kad prieš ketvirtfinalį šį sezoną CSKA ir „Caja Laboral“ keliai Eurolygoje buvo susikirtę jau dukart. Abu kartus pergales šventė Rusijos ekipa – Vitorijoje nugalėjo 71:67, o Maskvoje – 84:83. Antras ketvirtfinalio mačas vyks ketvirtadienį Maskvoje.

VIDEO: Eurolyga: CSKA - Caja Laboral

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius