Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 24

Svarbiame Eurolygos mūšyje – galinga Milano numylėtinio ir „Žalgirio“ lyderio dvikova

Milano „Mediolanum Forum“ arenos sporto atributikos parduotuvėje galima rasti tik kelių vietos krepšininkų vardinius marškinėlius. Ant pakabų sukabinti marškinėliai su pavardėmis James, Micov, Nedovič ir Gudaitis. Lietuvis yra vietos aistruolių numylėtinis, populiarumu konkuruojantis nebent tik su rezultatyviausiu Eurolygos krepšininku Mike'u Jamesu. Tad titaniškame mūšyje su „Žalgirio“ lyderiu Milano centras sulauks didžiulės paramos.
Artūras Gudaitis ir Brandonas Daviesas
Artūras Gudaitis ir Brandonas Daviesas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Olimpia“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Milanas

A.Gudaičiui ketvirtadienį prireiks aistruolių, komandos draugų ir „Olimpia“ medikų pagalbos.

Kol kiek anksčiau treniruotę dėl gripo simptomų užbaigęs 25-erių vidurio puolėjas skubėjo per 24 valandas atsigauti iki kovos su „Žalgiriu“, Brandonas Daviesas energingai mosavosi po „Olimpia“ tvirtovės krepšiais. Jis skraidė virš lanko vos gaudydamas kvapą.

Sykį B.Daviesas taip galingai sugrūdo kamuolį iš viršaus, kad netyčia po krepšiu atsidūręs „Žalgirio“ trenerių štabo narys Tomas Masiulis net susigūžė.

Metimų iš vidutinio nuotolio seriją atlikęs 18-metis Rokas Jokubaitis šyptelėjo, matydamas tokį komandos draugo pavyzdį.

B.Daviesas buvo užsivedęs.

VIDEO: „Eurolygos diena“: istorinis amerikiečių indėlis į „Žalgirio“ pergales ir kovingasis lietuvis (1/4)

Jis keiksnojo save, prametęs porą metimų iš vidutinio nuotolio. „Žalgirio“ centras supranta, kad susirėmime su vienu naudingiausių Eurolygos žaidėjų turės būti greitesnis ir taiklesnis, nes oponentas iš Milano yra vienas fiziškiausių ir stipriausių krepšininkų visoje Eurolygoje.

„Jis yra tikrai geras žaidėjas, o šis sezonas jam sėkmingas.

Reikės komandinių pastangų jį pristabdyti. Tai bus svarbu mūsų pergalei“, – 24sek pasakojo B.Daviesas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artūras Gudaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artūras Gudaitis

Efektyviausių Eurolygos žaidėjų dešimtuke A.Gudaitis su 19,95 naudingumo balo rikiuojasi ketvirtas, B.Daviesas (17,16 naud.) – šeštas.

Tiesa, jų vaidmuo komandose kardinaliai skiriasi.

Kai „Žalgiris“ yra daugiausiai Eurolygoje po krepšiu vienas prieš vieną varžovus atakuojanti komanda (vid. 9,4 atakos), tai „Olimpia“ yra priešpaskutinė (4,4). Ir kai B.Daviesas per vienerias rungtynes išmeta vid. 3 metimus iš tokių situacijų, A.Gudaičio išpuolių dažnis siekia vos 1,4.

Beje, B.Daviesas yra daugiausiai dvitaškių Eurolygoje metantis žaidėjas (vid. 9,32), kai A.Gudaitis šiame sąraše tėra 20-as (3,89).

VIDEO: „Eurolygos diena“: monstru virtęs A.Gudaitis, M.Kuzminskas šešėlyje ir „Olimpia“ inkaras (2/4)

B.Daviesas „Žalgiryje“ yra didžiausią išnaudojimo procentą turintis žaidėjas. Amerikiečiui būnant ant parketo, po jo taškų, klaidų arba baudų metimų baigiasi 27,7 proc. žaliai baltų atakų. Tai devintas rezultatas visoje Eurolygoje, kai šis A.Gudaičio procentas siekia tik 19,9.

Tai reiškia, kad A.Gudaitis turi rasti kitų būdų, kaip būti efektyviam. Ir jam tai puikiai pavyksta.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis

Ketvirtadienio vakarą susitiks du agresyviausi Eurolygos žaidėjai. Jiedu išmeta daugiausiai baudų metimų visame turnyre – A.Gudaitis vid. net po 6,7 per susitikimą, B.Daviesas – 5,8. Beje, lietuvis pagal pataikytas baudas yra pirmas (5,42), o amerikietis – trečias (4,32).

Su 5 išprovokuotų pražangų vidurkiu Milano vidurio puolėjas yra trečias.

A.Gudaitis yra antras Eurolygoje tiek pagal puolime atkovotus kamuolius (3,42), tiek pagal iš viso sugriebtų kamuolių skaičių (7,5), į priekį užleisdamas tik Pirėjo „Olympiakos“ bokštą Nikola Milutinovą.

Gudas dar išrašo 1,05 bloko per rungtynes ir Eurolygoje yra penktas.

Lietuvio jėga ir agresija didžiuliai kaip jo bicepsai.

„Jis yra didžiulis kūnas. Stiprus, visada su didele energija žaidžiantis krepšininkas. Gudaitis gerai graibsto kamuolius puolime. Turėsiu atlaikyti jo energiją. Turėsiu jį atstumti nuo krepšio ir atimti lengvus taškus. Tai bus gera kova“, – neabejoja B.Daviesas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis

Galbūt jam neteks dažnai gintis nuo A.Gudaičio išpuolių vienas prieš vieną, bet B.Daviesas bus atsakingas už bendrą „Žalgirio“ baudos aikštelės saugumą.

Milano ekipa yra ketvirta dažniausiai atakas kartojanti komanda Eurolygoje (vid. 11,2 puol. atk. kam.), todėl žalgiriečiai turės neleisti šeimininkams gauti antrųjų šansų.

Puolime atkovoti kamuoliai labai padeda „Olimpia“ klubui surinkti didžiausią taškų vidurkį visoje Eurolygoje – 86,7.

Būtent tais kamuoliais sau papildomas progas pelnyti taškus susirenka ir A.Gudaitis. Tokių atakų jis sau susikuria vid. po 2,2 per susitikimą ir iš jų pelno vid. 2,9 taško.

„Jis puikiai užsiima poziciją po krepšiu. Gynyba yra sutelkta Milano metikams Micovui bei Jamesui, todėl aukštaūgiams yra daugiau laisvės. Tai bus ne asmeninis reikalas, bet komandinės pastangos. Turėsime būti tinkamose pozicijose“, – tikino B.Daviesas.

VIDEO: A.Gudaitį prajuokino klausimas apie A.Sabonį

Beje, pirmąją mikrodvikovą laimėjo žalgirietis.

Būtent su „Olimpia“ B.Daviesas sužaidė rezultatyviausią savo karjeros mačą Eurolygoje – Kaune pelnė 27 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 35 naudingumo balus.

„Tada susidėjo viskas – tinkamos mano pozicijas, komandos draugų perdavimai, – samprotavo B.Daviesas. – Tose rungtynėse labai gerai dalijomės kamuoliu. Pats žaidžiau agresyviai ir kietai. Tikiuosi, kad vėl būsiu toks energingas.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: N.Wolterso siekis su „Žalgiriu“ ir komandos draugų pagyros (3/4)

„Brandonas Daviesas yra labai talentingas žaidėjas. Vienas geriausių komandoje, komandos lyderis. Reikia jį stabdyti geriau nei darėme Kaune, nes tada jis buvo pagrindinis faktorius, kodėl žalgiriečiai laimėjo rungtynes, – savikritiškai į pralaimėjimą Kaune 78:83 pažiūrėjo A.Gudaitis, pats tada surinkęs 16 taškų, 7 atkovotus kamuolius ir 23 naudingumo balus. – Pirmose rungtynėse jie mus labai baudė iš pikenpopo situacijų, nes gynėmės su pasaugojimais. Taip pat leidome jiems susikurti per daug antrųjų šansų.

Jaučiasi, kad jie bando daugiau žaisti po krepšiu. Jeigu trečias yra žemesnis – naudoja Ulanovą, silpnesnis ketvirtas – Jankūną. Jei lėtesnis penktas – Daviesą.

Tai yra normalus Šaro filosofijos dalykas. Jų krepšinis paremtas pradedant žaidimą po krepšiu ir, jeigu reikia, išmetant kamuolį prie perimetro.

Su „Žalgiriu“ laukia kieta kova po krepšiais. Reikia kautis ir žaisti.“

Daugiausiai dėmesio Milane bus sutelkta veiksmams prie perimetro, bet ten, po krepšiu, dėl kiekvieno net neapskaičiuojamo centimetro daužysis du Eurolygos titanai.

A.Gudaitis prieš B.Daviesą
Artūras Gudaitis Brandonas Daviesas

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./B.Daviesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./B.Daviesas
24,1 min. Minutės 25,14 min.
13,2 tšk. Taškai 14,7 tšk.
19,9 naud. Naudingumas 17,2 naud.
-16 +/ – statistika +37
6,05 (64,3%) Dvitaškiai (%) 9,3 (55,9%)
0,926 tšk. per ataką Atakos ant ūso 0,877 tšk. per ataką
1,36 tšk. per ataką Atakos du prieš du 1,097 per ataką
0,95 tšk. per ataką Gynyba vienas prieš vieną po krepšiu 1,095 tšk. per ataką
5,42/6,7 baud. Baudų metimai 4,32/5,8 baud.
7,5 kam. Atkovoti kamuoliai 5,6 kam.
3,4 kam. Puolime atk. kam. 1,9 kam.
17,3 proc. Atk. kam. % 14,6 proc.
1,1 blk. Blokai 0,4 blk.
VIDEO: M.Kuzminskas – apie A.Gudaitį, R.Kurtinaitį ir savo formą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius