Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 01

Svarbiausias „Žalgirio“ rungtynes apsunkins D.Šalengos netektis (nuotraukos)

Būti ar nebūti? Ši hamletiška dilema šiuo metu sukasi kiekvieno žalgiriečio, besirengiančio ketvirtadienio dvikovai su Vilerbano „Asvel“, mintyse.
Treniruotėje
Treniruotė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį vakare Prancūzijos didmiesčio Liono priemiestyje Vilerbane vyksianti krepšinio drama veikiausiai atsakys į klausimą, viduramžiais iškilusį garsios Williamo Shakespeare'o dramos pagrindiniam herojui. Per pirmus penkis Eurolygos turus tik po kartą pergalės šokį trypusios Kauno „Žalgirio“ ir Vilerbano „Asvel“ ekipos praktiškai neturi ko prarasti.

Kiekvienai jų pralaimėjimas ketvirtadienį reikštų atsisveikinimą su realiais šansais įšokti į nuvažiuojantį stipriausių Eurolygos komandų traukinį. Žalgiriečius dar gali šiek tiek guosti solidi Kauno sporto halėje prieš ketvirtadienio varžovus susikrauta persvara – spalio 21-ąją puikus Manto Kalniečio, Marcuso Browno ir Martyno Pociaus šou leido svečius iš vyno ir sūrio šalies parguldyti ant menčių devyniolikos taškų skirtumu (71:52).

Tačiau tai yra kone vienintelė paguoda „Žalgiriui“. Daug labiau turėtų gąsdinti Dainių Šalengą antradienį galutinai į ligos patalą paguldęs gripas, „Asvel“ turimas namų aikštės pranašumas bei į krepšinį nepanašus „Žalgirio“ žaidimas išvykose. Norint patekti tarp šešiolikos stipriausių lygos komandų, kauniečiams reikia įveikti tiesioginius savo konkurentus dėl ketvirtos vietos – „Asvel“ ir Zagrebo klubą  „Cibona“ – arba tikėtis pagalbos iš aukščiau žaidžiant su A grupės lyderėmis. Turint omenyje faktą, jog šiame sezone fortūna „Žalgiriui“ dažniausiai atsuka užpakalinę savo dalį, ketvirtadienio dvikovą su „Asvel“ galima vadinti mirties arba gyvybės klausimu.

D.Šalenga gali likti Kaune

– Kaip komanda pasiruošusi rungtynėms? Turbūt tai bus vienas svarbesnių šio sezono mačų? 15min.lt antradienį paklausė „Žalgirio“ trenerio Gintaro Krapiko.

–Taip, abi komandos, turėdamos po vieną pergalę ir po keturis pralaimėjimus, kovoja dėl ketvirtos pozicijos, kuri suteiktų galimybę patekti į tolesnį etapą. Be abejo, esame pilni ryžto ir jėgų tą uždavinį įgyvendinti. Aišku, iki šiol išvykose nežaidžiame gerai, bet vis tik manau, kad vyrai supranta tų varžybų svarbą, kad tai yra kertinės rungtynės ir šiame pogrupyje, ir šiame Eurolygos sezone. Manau, tikrai atitinkamai atrodysime, kad pasiektume pergalę.
 

– Pastaruoju metu sklido kalbos apie komandos pastiprinimą. Gal yra kokių naujienų?

– Tie vyrai, kurie yra, tie ir dalyvaus. Gaila, kad D.Šalenga šiandien visą dieną nesitreniruoja. Neaišku, ar jis rytoj vyks į rungtynes. Pažiūrėsime, kaip jausis rytoj. Tai būtų labai skaudus praradimas. Bet galiu pasakyti, kad nelabai ką domina, kokios sudėties ten važiuojame, kaip ten viskas bus. Mums reikia pergalės, ir viskas.

Treneris baiminasi panikos

– Namuose būsimas varžovas buvo nugalėtas gana lengvai. Kokių rungtynių galima tikėtis išvykoje?

– „Asvel“ komanda, kaip ir mes, turi tokius pat šansus patekti į kitą etapą. Jie žaidžia namie ir turi visas viltis laimėti. Nors prarado vieną vidurio puolėją, į jo vietą pasikvietė du naujus žaidėjus. Jie jau žaidžia ir vienas vienose, kitas – kitose rungtynėse žaidžia gerai. Na, o mes naudosimės tomis pajėgomis, kurias turime, ir to, manau, turėtų užtekti.

– Kokia komandos psichologinė būsena po tokios pralaimėjimų serijos? Ar žaidėjai nėra palūžę?

– Blogiausias dalykas, koks gali atsitikti, yra panika. Kol galimybės pasiekti šešioliktuką išlieka, tol jo ir sieksime.

Apie atsistatydinimą kol kas nekalba

– Koks turėtų būti gero „Žalgirio“ žaidimo išvykoje receptas?

– Visų pirma turime atrodyti stiprūs – nekilnoti priešininką ant rankų, bet parodyti, kad atvažiavome siekti pergalės, kad niekas mūsų neišmuš iš vėžių. Be to, matome, kad pagrindinių žaidėjų mums nepakanka. Po praeitų Eurolygos varžybų visas laikas buvo skirtas tam, kaip morališkai ir krepšinio prasme paruošti žaidėjus, kurie rungtyniavo mažiau. Mums jų indėlio labai reikia. Jie galbūt turi prisidėti ne tik taškais, bet ir atsidavimu gynyboje, nedaryti klaidų, padėti vienas kitam. Jie turi suteikti galimybę pailsėti pagrindiniams žaidėjams taip, kad rezultatas nekristų. Tai bus visos komandos darbas.

– Ar bandysite labiau pasitikėti Žygimantu Janavičiumi?

– Ne tik juo.

– Ar pralaimėjimo atveju svarstytumėte atsistatydinimo galimybę?

– Gal palaukime rungtynių pabaigos. Dabar pradėti kalbėti apie dalykus, kurie dar neįvyko, ne laikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius