-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 31

Tel Avivo „Maccabi“ dėl gedulo dienos Izraelyje gali atsisakyti žaisti Eurolygos finalo ketverte

Tel Avivo „Maccabi“ klubas atsidūrė dviprasmiškoje situacijoje. Daugkartiniai Izraelio čempionai, net ir peržengę Vitorijos „Caja Laboral“ barjerą Eurolygos ketvirtfinalyje, greičiausiai vis vien negalėtų rungtyniauti finalo ketverte.
„Maccabi“ sirgaliai
"Maccabi" sirgaliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Taip yra todėl, kad gegužės 8-ąją, Eurolygos finalo dieną, Izraelyje minimas itin svarbus įvykis – atminimo diena karo lauke ir dėl teroristinių išpuolių žuvusiems Izraelio piliečiams.

„Maccabi“ atstovai jau yra paskelbę, kad šią dieną nežais krepšinio rungtynių. Prieš 20 metų Tel Avivo ekipa nepaisė tradicijų ir dalyvavo krepšinio rungtynėse, tačiau toks poelgis buvo masiškai pasmerktas ir krepšininkai buvo apkaltinti nepagarba mirusiesiems. Antrą kartą taip rizikuoti savo reputacija „Maccabi“ neketina.

Eurolygos finalo ketverto datos pakeisti negalima. Eurolygai bei lemiamo turnyro etapo organizatoriams tai būtų didelis finansinis nuostolis.

Izraelio žurnalistai siūlo „Maccabi“ dalyvauti pusfinalyje, tačiau specialiai pralaimėti, bet tai gerokai prasilenktų su sąžiningumo principais.

Minėtosios dienos išvakarėse visuose Izraelio miestuose minutę skamba sirena, kuri visiškai suparalyžiuoja visą valstybės gyvenimą – piliečiai tyla pagerbia mirusiuosius, už juos meldžiamasi, net ir gatvėse automobiliuose važiuojantys žmonės turi sustoti, išlipti ir atiduoti pagarbą. Tuo tarpu per pačią atminimo dieną ši pertraukėlė trunka dvi minutes. Dienos metu taip pat vyksta daugybė svarbių renginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius