Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 24

Tik faktai: keturi Edgaro Ulanovo rekordai ir „Žalgirio“ atsarginio išskirtinumas

Jeigu Eurolygos reguliarusis sezonas baigtųsi dabar, Kauno „Žalgiris“ žaistų ketvirtfinalyje. Žalgiriečių pergalė prieš „Anadolu Efes“ 91:83 išlaikė žaliai baltus pirmajame Eurolygos aštuonete. 24sek pateikia įdomiausius „Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ dvikovos faktus.
Rungtynių emocijos
Rungtynių emocijos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ įmetė 91 tašką ir jau trečią kartą per 9 rungtynes peržengė 90 taškų ribą. Palyginimui, per 30 praėjusio sezono mačų žalgiriečiai 90 taškų buvo įmetę 4 kartus.

Edgaras Ulanovas pasiekė keturis rekordus: pelnytų taškų (22), naudingumo balų (32), puolime atkovotų kamuolių (4) ir blokuotų metimų (2).

„Žalgiris“ šį sezoną dar nebuvo išdalijęs tiek daug rezultatyvių perdavimų – net 25. Iki absoliutaus Eurolygos rekordo pritrūko trijų.

Dee Bostas ketvirtose sezono rungtynėse pataikė savo pirmąjį tritaškį. Eurolygoje per du sezonus amerikietis tėra įmetęs 7 tolimus metimus iš 41 (17 proc.).

Žaliai balti po „Anadolu Efes“ krepšiu atkovojo 16 kamuolių. Tai komandos šio sezono rekordas.

Brandonas Daviesas surinko 12 taškų ir pakartojo asmeninį Eurolygos rezultatyvumo rekordą.

Axelis Toupane'as pataikė savo pirmąjį tritaškį šį sezoną (1/2) ir puolime atkovojo 5 kamuolius, taip pasiekęs asmeninį karjeros Eurolygoje rekordą.

„Žalgiris“ greitose atakose pelnė 6 taškus. Tai kauniečių šio sezono rekordas.

Paulius Valinskas su „Anadolu Efes“ pasiekė tris rekordus: naudingumo balų (14), rezultatyvių perdavimų (6) ir žaistų minučių (16).

Pauliui Valinskui būnant aikštėje, „Žalgiris“ pelnė 12 taškų daugiau nei „Anadolu Efes“. Tai buvo geriausias rezultatas visoje komandoje. Iš visų Eurolygos žaidėjų, rungtyniaujančių mažiau nei po 13 minučių, P.Valinsko buvimas aikštėje komandai atneša didžiausią teigiamą rezultatą.

Vasilije Micičius per 15 minučių prametė visus 5 dvitaškius, nepelnė taškų ir surinko -5 naudingumo balus. Tai antros prasčiausios jo sezono ir karjeros Eurolygoje rungtynės.

Stambulo ekipos puolimo lyderis Errickas McCollumas pirmą kartą šį sezoną neišmetė nė vieno tritaškio (išmesdavo vid. 4,25) ir liko tik su 3 taškais bei 1 naudingumo balu.

„Žalgiris“ suklydo tik 10 kartų – tai antras mažiausias žalgiriečių klaidų skaičius šį sezoną. Beje, su 3 blokais komanda pakartojo savo sezono rekordą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius