-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 31

Apie trenerių konfliktą paklaustas N.Spahija šovė Šarui: slaptų žaidimų nebuvo

Nevenas Spahija sugrįžo į Lietuvą, kur jį iki šiol lydi laimėtų titulų ir savotiško atsisveikinimo su „Lietuvos rytu“ istorija. Tačiau dabar Tel Avivo „Maccabi“ (11-9) treniruojančiam kroatui svarbiausia ketvirtadienį Eurolygos mače pabandyti nugalėti Kauno „Žalgirį“ (12-8), su kurio treneriu Šarūnu Jasikevičiumi pasileido į karštą konfliktą po praėjusios dvikovos Izraelyje.
Tel Avivo „Maccabi“ vyriausias treneris Rami Hadar
Tel Avivo „Maccabi“ vyriausiasis treneris Rami Hadaras

„Nuostabūs prisiminimai, jei tik man pavyktų pakartoti šį sezoną tai, ką tada pasiekėme Vilniuje, – tai būtų nuostabu.

Tačiau čia nebuvau labai ilgai. Klausiau žmonių apie Vilnių, kad atnaujinčiau savo žinias. Man pasakė, kad miestas auga, o žmonės lieka tokie patys – visada malonūs“, – linksmas į Vilniaus oro uostą įžengė N.Spahija, treniravęs Vilniaus klubą 2005–2006 m. sezoną, o paskui dirbęs ne tik elitiniuose Eurolygos klubuose, bet ir NBA komandos „Atlanta Hawks“ trenerių štabe.

Vėlyvą antradienio vakarą Vilniuje nusileidusios „Maccabi“ komandos trenerio karjeros šuolis įvyko būtent Vilniuje, kai, atvykęs iš kuklios ekipos Italijoje, jis stojo prie Eurolygoje debiutavusio „Lietuvos ryto“ vairo.

Man pasakė, kad miestas auga, o žmonės lieka tokie patys – visada malonūs.

Robertas Javtokas, Simas Jasaitis, Frederickas House'as, Matthew Nielsenas, Robertas Štelmaheris ir kiti iškart užsiautė Eurolygoje vadovaujami charizmatiško kroato ir iškovojo puikių pergalių prieš Eurolygos senbuvius, tarp jų dvi ir prieš „Maccabi“ pirmajame etape.

Tą sezoną „Lietuvos rytas“ pasiekė Eurolygos antrąjį etapą, laimėjo Baltijos taurę, o LKL finalo serijoje 4:0 nušlavė Kauno „Žalgirį“.

Po įspūdingo sezono N.Spahija buvo pažadėjęs likti Vilniaus klube, bet netikėtai išvyko, gavęs Tel Avivo klubo pasiūlymą. „Lietuvos ryto“ klubui vadovavę Gedvydas ir Jonas Vainauskai ilgai jautė apmaudą dėl kroato išvykimo ir veikiausiai neatsitiktinai jam sugrįžus su varžovų komanda į Vilnių „Siemens“ arenoje yra skambėjusi daina „It's Too Late Apologize“ (Per vėlu atsiprašyti).

VIDEO: Timbaland - Apologize ft. OneRepublics

Laikai pasikeitė. Šį dešimtmetį „Žalgiris“ dominuoja Lietuvos krepšinio lygoje, o šį sezoną žaidžia pašėlusį sezoną Eurolygoje.

„Tikrai? „Žalgiris“ dabar žaidžia vieną geriausių sezonų per klubo istoriją?“ – nustebo N.Spahija.

Kroatas gerai žino, kad Kauno klubas 1986 m. yra kovojęs Čempionų taurės finale, tada nusileidęs Draženo Petrovičiaus vedamai Zagrebo „Cibona“, o 1999 metais laimėjęs Eurolygą.

Tačiau nuo 2004 metų Kauno klubui Eurolygoje ne taip gerai sekasi, dabar jis žengia šeštas su 12 pergalių ir 8 pralaimėjimais ir taikosi į atkrintamąsias kovas.

„Tiek daug laimėjimų per „Žalgirio“ istoriją, bet, jei vienas geriausių sezonų yra dabar, aš norėčiau juos įvertinti ir pasveikinti su tuo. Jie gera komanda, žaidžia gerą krepšinį. Pastaruoju metu jie pralaimėjo kelerias rungtynes, bet laimėjo mačus savo naujoje arenoje, kurioje niekada nesu buvęs.

Žinau, kad čia „Žalgiris“ turės didelę sirgalių paramą ir mano komandai bus sunku“, – kalbėjo N.Spahija.

„Žalgirio“ lyderis Paulius Jankūnas dėl traumos praleido praėjusią savaitę vykusį mūšį su Atėnų „Panathinaikos“, bet N.Spahija mačui rengiasi lyg Kauno komandos kapitonas jau būtų pasveikęs po traumos.

„Mes ruošiamės taip, lyg „Žalgiris“ turėtų visą sudėtį“, – pabrėžė „Maccabi“ treneris.

Jo vadovaujama Tel Avivo ekipa nugalėjo „Žalgirį“ lapkritį Tel Avive septyniais taškais, o paskui svyravimų patyrė abu klubai – ir Lietuvos, ir Izraelio.

Tel Avivo „Maccabi“ klubas Vilniaus oro uoste
Tel Avivo „Maccabi“ klubas Vilniaus oro uoste

„Kiekviena komanda Eurolygoje turi pakilimų ir nuopuolių, ir man sunku pasakyti, ar dabar „Žalgiris“ žaidžia geriau, ar prasčiau. Jis vis tiek lieka gera komanda“, – kalbėjo N.Spahija.

Jis buvo velniškai piktas po pergalės prieš „Žalgirį“ tada rudens pabaigoje Tel Avive, įsiutęs dėl Šarūno Jasikevičiaus įtarimų.

Kauno „Žalgirio“ treneris tada nesiskundė viešai, bet Izraelio žiniasklaida rašė, kaip Šaras tūžo, nes įtarė, jog Tel Avivo arenoje esančiomis vaizdo kameromis buvo nufilmuota žalgiriečių treniruotė rungtynių Izraelyje išvakarėse, o sulaukę šnipų informacijos „Maccabi“ treneriai galėjo parengti gudresnį žaidimo planą.

Jis yra žaidęs pas mane ir žino, kad nesu slapta įrašinėjęs kitos komandos treniruotės.

„Tai netiesa, – atvykęs į Lietuvą tvirtino N.Spahija, 24sek paklaustas apie konfliktą Tel Avive. – Tai netiesa. Aš tikrai nesupratau jo priekaištų.

Dabar tai jau nebesvarbu, nes galvoju apie ateitį ir tai, ką mes darysime per artimiausias dvi dienas. O visa kita jūs turite klausti jo, kodėl jis buvo piktas, o ne manęs.

Ar aš įrašinėjau „Žalgirio“ treniruotę? Per karjerą niekada to nedariau ir niekada to nedarysiu. Jis yra žaidęs pas mane ir žino, kad nesu slapta įrašinėjęs kitos komandos treniruotės.“

„Scanpix“/AP nuotr./Nevenas Spahija
„Scanpix“/AP nuotr./Nevenas Spahija

Ar N.Spahija pabandė paaiškinti visa tai Š.Jasikevičiui, kuris per karjerą net du kartus buvo atsidūręs kroato treniruojamose komandose – 1999–2000 m., kai N.Spahija dirbo Zmago Sagadino asistentu Liublianos „Olimpija“ klube ir 2011–2012 m., kai kroatas vadovavo Stambulo „Fenerbahče“ klubui?

„Ne, su juo apie tai nekalbėjau“, – pripažino N.Spahija.

Galbūt bus proga tai išsiaiškinti Kaune?

„Aš pasikalbėsiu su juo prieš rungtynes ir palinkėsiu sėkmės, kaip visada“, – tarė N.Spahija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius