Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 18

Triuškinantis pralaimėjimas Atėnuose užgavo žalgiriečius

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje pradės Eurolygos antrojo rato kovas. Žalgiriečių varžovė – pirmose 2015-2016 m. Eurolygos sezono rungtynėse išvykoje įveikta Zeliona Guros „Stelmet“ ekipa. Prieš būsimą akistatą su Lenkijos čempionais „Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidoje svečiavosi Kauno klubo krepšininkai Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
  • Bilietus į „Žalgiris“ – „Stelmet“ rungtynes galima įsigyti internetu ir „Žalgirio“ arenos kasoje.

Komandos kapitonas P.Jankūnas teigė, jog po pastarųjų pralaimėtų Eurolygos rungtynių Atėnuose, žalgiriečiai turi jausti sportinį pyktį prieš būsimą susitikimą su „Stelmet“ savų žiūrovų akivaizdoje.

„Be abejo pastarasis pralaimėjimas „Panathinaikos“ gali ir turi pridėti sportinio pykčio. Visi esame sportininkai ir norime laimėti. Taip nusileidus varžovams Atėnuose, visi krepšininkai yra užgaunami, užgaunama ir visa komanda, todėl turime namų arenoje žaisti su dviguba energija“, – aiškino žalgirietis.

Kalbėdamas apie pirmojo rato „Žalgirio“ komandos pasirodymą Eurolygoje, sunkusis krašto puolėjas įvertino komandos žaidimo aspektus, kuriuose žalgiriečiai dar nėra išnaudoję viso savo turimo potencialo. 

VIDEO: #DėmesysEurolygai. P.Jankūnas ir E.Ulanovas apie „Žalgirį“ ir „Stelmet“

„Manau, kad mūsų susižaidimas dar nėra geriausio lygio. Bendras komandos supratimas tikrai gerės su kiekvienomis rungtynėmis. Kita didžiausia problema – atkovoti kamuoliai. Treneriai mato mūsų komandos problemines vietas, tai akcentuojame ir dirbame. Tikiuosi, kad žaidimo kokybė kils į viršų“, – kalbėjo P.Jankūnas.

P.Jankūnas: „Taip nusileidus varžovams Atėnuose, visi krepšininkai yra užgaunami, užgaunama ir visa komanda, todėl turime namų arenoje žaisti su dviguba energija“.

Savo ruožtu E.Ulanovo #DėmesysEurolygai pasiteiravo apie specialias gynybines užduotis, tenkančias krepšininkui Eurolygos turnyre. Lengvasis krašto puolėjas „Žalgirio“ komandoje yra itin vertinamas už gynybą vienas prieš vieną, todėl 23 metų krepšininkas neretai dengia ne tik staigius varžovų lyderius, bet ir už save aukštesnius oponentų priekinės linijos žaidėjus. 

„Iš esmės tokios užduotys man pradeda patikti. Žinoma, jeigu užduotis man pavyksta įvykdyti, darosi smagiau žaisti rungtynėse, o aikštelėje galiu tikėtis daugiau žaidimo minučių. Tikiuosi taip bus ir toliau, o gynyboje pavyks įvykdyti trenerio keliamus nurodymus“, – teigė krepšininkas.

Abu „Žalgirio“ krepšininkai nenurašo C grupės turnyro lentelės paskutinę poziciją užimančios Zielona Guros „Stelmet“ ekipos. Anot žalgiriečių, vieną pergalę savo sąskaitoje turintys lenkai su visomis grupės komandomis kovojo iki pat paskutiniųjų akimirkų, tad panašus mačo scenarijus gali laukti ir Kauno klubo namuose.

E.Ulanovas: „Žaisime namuose, o čia mums dar nepavyko laimėti šį sezoną Eurolygoje. Tikrai norime pasiekti pirmąją pergalę bei nutraukti prakeiksmą“.

Koks turėtų būti antrosios pergalės prieš „Stelmet“ receptas? E.Ulanovas mano, kad norint laimėti, „Žalgirio“ žaidimas turi būti dominuojančiu veiksniu susitikime. Krepšininko nuomone, pergalė namuose būtų svarbi ir psichologiškai.

„Turėtume diktuoti sąlygas, primesti savo žaidimą varžovams. Žaisime namuose, o čia mums dar nepavyko laimėti šį sezoną Eurolygoje. Tikrai norime pasiekti pirmąją pergalę bei nutraukti prakeiksmą. Galbūt po to ateityje bus lengviau, todėl turime susitvarkyti su savo užduotimis gynyboje ir primesti savo žaidimą puolime“, – apie būsimus svarbiausius aspektus susitikime kalbėjo kaunietis.

 #DėmesysEurolygai laidos metu sužinosite, kaip pirmojo rato „Žalgirio“ pasirodymą įvertino P.Jankūnas ir išgirsite, koks krepšininkas pasirodė sunkiausias varžovas dengiantis vienas prieš vieną E.Ulanovui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius