-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 19

Už „skubantį“ L.Lekavičių iškalbingesnis buvęs R.Pitino gyrė ir sirgalius, ir žurnalistą

Pravardėmis naujojo trenerio aplipdytas ir komplimentų lietumi nupraustas Lukas Lekavičius Kaune nebuvo toks, kokį jį norėtų matyti Rickas Pitino. Lietuvoje geriau „Žaibo Makvyno“, o Graikijoje „Skywalkerio“ pravarde žinomas gynėjas žaidė neefektyviai, o „Pao“ penktadienio vakarą krito 69:82.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Po mačo R.Pitino ilgai laikė žaidėjus uždarytus rūbinėje ir, matyt, rėžė ne pačią maloniausią kalbą.

Pasisakymai, panašu buvo tokie aštrūs, jog graikų klubo atstovai rūpinosi, kad joks žurnalistas net nestovėtų prie rūbinės durų ir negalėtų išgirsti, ką sako NCAA legenda vadinamas strategas.

Nerimastingai koridoriuje trypčiojęs „Panathinaikos“ atstovas spaudai žadėjo pakviesti L.Lekavičių duoti interviu, tačiau ne iš karto. Po dušo.

Praėjo keliolika minučių, kai gynėjas pats išėjo pro duris, tačiau į Lietuvos žurnalistų prašymą pasikalbėti atsakė tik rankos mostu. „Ne, skubu“, – nurėžė L.Lekavičius ir greitu žingsniu iškulniavo link „Žalgirio“ arenos išėjimo.

Nors dar prieš rungtynes R.Pitino pasakojo, kaip nori, jog L.Lekavičius būtų garsesnis aikštėje, nekalbus gynėjas buvo ir tas 9 minutes, kurias praleido ant parketo rungtynių metu. „Pao“ lietuvis pelnė 3 taškus (1/3 trit.), atliko rezultatyvų perdavimą, gavo bloką, 2 kartus prasižengė ir išprovokavo vieną žalgiriečių pražangą.

Gynyboje L.Lekavičius arė, tačiau didžiulio pasitikėjimo treneris gynėjui neparodė.

Kai „Žalgiris“ po pertraukos surengė spurtą 13:0, R.Pitino tik priklaupęs ant vieno kelio stebėjo savo naujųjų auklėtinių agoniją puolime.

Daugiau nei L.Lekavičius po rungtynių kalbėjo R.Pitino. Po ilgos tirados rūbinėje, jis trenerių kambariuke baltus marškinius pakeitė žaliais komandos marškinėliais ir lėtu žingsniu atkulniavo į spaudos konferenciją, kurioje už įžvalgumą nepagailėjo komplimentų kolegai žurnalistui Jonui Miklovui.

„Puiki atmosfera. Puiki arena. Neįtikėtina dvasia. Mane tai nustebino. Tai buvo geriausia pirma rungtynių pusė. Gynyba buvo nuostabi. Kamuolio judėjimas buvo puikus. Bet po to grįžome prie to, kodėl šie vyrukai pralaimi rungtynes.

Mes nesidalijome kamuoliu, neišsiaiškinome, kur turime būti puolime. Mane labiausiai liūdino tai, kad palūžome ir pradėjome žaisti nedisciplinuotai. Turi išmokti žaisti svečiuose atsilikdamas. Labai patenkintas pirma puse, labai nusivylęs antra“, – konstatavo R.Pitino.

– Treneri, ką „Žalgiris“ pakeitė antroje pusėje, kad eliminuotų jūsų greitas atakas, kurių metu per pirmus du kėlinius pelnėte 18 taškų? – žurnalistai po mačo paklausė R.Pitino.

– Kai mes klystame puolime, matome išsikeitimą ginamaisiais ir bandome įmesti kamuolį žmogui, kuris yra 15 pėdų (4,5 metro) nuo krepšio. Bet tai neveikia prieš tokią komandą. Norime, kad kamuolys judėtų ir taip rastume išsikeitimus, ką darėme pirmoje pusėje.

Bet pradėjome ieškoti pranašumų 15 pėdų nuo krepšio, jie gerai apsigindavo, užspausdavo, o mes pramesdavome. Nesame metikų komanda. To nedarėme pirmoje pusėje. Grįžome prie to, kodėl pralaimime rungtynes. Bet ši komanda gali mokytis. Ir mes toliau tą darysime.

VIDEO: Atėnų „Panathinaikos“ treneris po rungtynių gyrė lietuvių žurnalistą

– Pirmoje pusėje daug taškų rinkote baudos aikštelėje, tačiau antroje metėte net 17 tritaškių.

– Puikus pastebėjimas. Norėčiau, kad mano žaidėjai paklausytų jūsų klausimo. Kaip jūs sakėte, baudos aikštelėje. Tai strategija. Bet kai pradedi „centruoti“ likus keturiems ir dar metrams aikštės kampe, tave užspaudžia, tu numeti kamuolį tritaškiui, o mes nesame gerai pataikanti komanda.

Tu esi puikus žurnalistas, tu tai supranti. Deja, komanda to nesupranta. Bravo tau.

Mane labai nustebino, ką jūs čia turite. Puiki arena. Man priminė... Mažai mačiau tokių dalykų. Tai neįtikėtina atmosfera. Aš sužavėtas. Jūs labai mylite krepšinį. Man patiko jūsų dvasia.

Tik mes turime žaist geriau. Mūsų sirgaliai irgi geri, jie toli keliavo į čia, bet mūsų žaidimas turi tam atitikti tą pasitikėjimą.

Mažai mačiau tokių dalykų. Tai neįtikėtina atmosfera. Aš sužavėtas. Jūs labai mylite krepšinį. Man patiko jūsų dvasia

Tai įvyks, mes sulauksime pasveiksiančių žaidėjų, geriau pataikysime. Bet dabar… Tikiuosi, kad prieš „Maccabi“ komanda parodys tokį žaidimą, kokį šiandien rodė pirmoje pusėje.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po rungtynių paaiškino ką reiškia blokada
VIDEO: N.Woltersas nuramino dėl traumos
VIDEO: Marius Grigonis: „Gerai, kad viskas gerai baigėsi“
VIDEO: A.White’as: mums buvo labai svarbu palaikyti įžaidėjus
VIDEO: Paulius Jankūnas: „Sveikata jau gera, dabar reikia būti naudingu komandai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius