-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 05 17

Uždanga pakelta: Eurolygos legendų apsuptyje – švytinčio Šaro pokštai

Žymiąją Belgrado Kalemegdano tvirtovę supa lauko krepšinio aikštelės ir įvairiausių tankų, naikintuvų bei bombonešių dekoracijos. Serbijos krepšinio lopšyje ketvirtadienio popietę buvo pristatytas Eurolygos finalo ketvertas. Tokioje aplinkoje jis visiškai atspindėjo artėjančio savaitgalio nuotaiką: krepšinio didybę ir karą aikštėje. Didžiojoje Eurolygos scenoje Šarūnas Jasikevičius pasirodė visas švytintis. Kauno „Žalgirio“ mūšis laukia penktadienį, o iki tol – proga pasimėgauti didžiąja krepšinio švente.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį istorinėje Serbijos krepšinio vietoje rinkosi legendinės krepšinio asmenybės.

Nikola Vujčičius, Matjažas Smodišas, Theodoras Papaloukas, Ibrahimas Kutluay'us, Mirsadas Turkčanas šnekučiavosi su Robertu Javtoku, kuris šypsojosi buvusių varžovų apsuptyje ne kaip svečias, bet dalyvis.

Šarūnas Jasikevičius finalo ketverto pristatymą stebėjo sėdėdamas tarp Roberto Javtoko ir Željko Obradovičiaus. Tarp bendražygio ir gero bičiulio, kuris penktadienį taps didžiausiu varžovu.

VIDEO: Eurolygos finalo ketverto spaudos konferencija

„Fenerbahče“ treneris šypsodamasis spaudė ranką ir Šarui, ir Robertui Javtokui, ir Pauliui Jankūnui bei Pauliui Motiejūnui, kurie atnešė „Žalgirio“ vėliavą į Belgrado tvirtovę.

Per finalo ketverto pristatymo ceremoniją scenos viduryje spindėjo Eurolygos trofėjus, kuris blizgėjo net ir palapinės pavėsyje.

Šarūnas Jasikevičius ir Paulius Jankūnas renginio metu sėdėjo visai šalia jo – vos per kelis metrus.

Taip arti šio titulo „Žalgiris“ dar nebuvo 19 metų.

„Ačiū Dievui, kad su Željko nežaidžiame vienas prieš vieną, – paklaustas, koks tai iššūkis žaisti prieš buvusį savo trenerį ir mokytoją Željko Obradovičių, žiūrovus prajuokino žalgiriečių treneris. – Mes labai laimingi čia būdami. Suprantame, kaip sunku žaisti prieš Eurolygos čempioną. Tikiuosi, būsime pasiruošę ir tai bus puikios rungtynės.“

Atsakant į Eurolygos renginio vedėjo klausimą, Ž.Obradovičius žvilgtelėjo į buvusį savo auklėtinį.

Jiedu sėdėjo šalia vienas kito kaip bendražygiai prieš 9 metus, kai abu atstovavo Atėnų „Panathinaikos“ ir dalyvavo finalo ketverto pristatymo ceremonijoje.

Paklaustas, koks jausmas kovoti prieš Željko, o ne žaisti išvien, „Žalgirio“ strategas vėl sukėlė šypseną.

„Jei esi finalo ketverte ir žaidi prieš Željko, tai jau geras pasiekimas, – tarė Šaras. – Mes suprantame mūsų laukiančius iššūkius ir kad bus sunku, bet mes to ir tikėjomės. Finalo ketverte kitaip ir būti negali. Mes būsime pasiruošę puikiam jų krepšiniui. Lauksime gerų rungtynių.“

Mes jau buvome susitikę vakar ir žinau, kad Šaras bandys mus vėl visus kur nors išsivesti.

15 metų Eurolygos finalo ketverto laukusį Paulių Jankūną motyvuoja 1999-ųjų „Žalgirio“ triumfas.

„Gal mes ne didžiausias klubas Eurolygoje, bet mes žaidžiame ir gyvename kaip šeima. Stengiamės sekti tuo 1999-ųjų pavyzdžiu“, – pridūrė 15 metų finalo ketverto laukęs Paulius Jankūnas.

VIDEO: Eurolygos spaudos konferencijoje – Šaro ir Željko Obradovičiaus pokštai

Juokavęs Šaras surimtėjęs didžiavosi savo komanda.

„Tai ilgas procesas. Aš neįtikėtinai laimingas, kad turiu žaidėjus, kurie nori dirbti, atsiduoda krepšiniui šimtu procentų. O tada svarbiausia nesižvalgyti toli į priekį. Mes nežiūrėjome toliau kitų rungtynių. Taip žvelgiame ir į pusfinalį su „Fenerbahče“. Tikimės, kad laikysimės kovoje ir išlaikysime šansus nustebinti varžovus. Žingsnelis po žingsnelio. Atrodo lengva, ar ne?“ – šyptelėjo Š.Jasikevičius.

„Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ susirėmimu startuos Eurolygos finalo ketverto kovos. Penktadienį žalgiriečiai pradės mūšį 19 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius