Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 04

V.Čeponio karas dėl „Žalgirio“: kirto TV3 kūrybos direktoriui ir gavo televizijos atsaką

Krepšinio aikštelės prieigose – netikėtas apsišpagavimas. Nuo kito sezono Kauno „Žalgirio“ kovų Eurolygoje nebekomentuosiąs Vaidas Čeponis įsitikinęs, kad jam mikrofoną „išjungė“ TV3 televizijos darbuotojas. Pati televizija tikina, kad abiem pusėms tiesiog nepavyko susitarti dėl bendradarbiavimo sąlygų.
Vaidas Čeponis
Vaidas Čeponis / Alfredo Pliadžio nuotr.

2018-2019 m. Eurolygos sezoną nebegirdėsime žiūrovams jau įprasto Ryčio Vyšniausko ir Vaido Čeponio komentatorių dueto „Žalgirio“ mūšiuose.

V.Čeponis pirmadienį 24sek informavo, kad BTV televizijoje komentuos LKL čempionato kovas, bet tęsti darbų „TVPlay Sports“ televizijoje jam nebebuvo leista.

Situacija, atrodo, paprasta – V.Čeponis 2017-2018 m. sezoną dirbo dviejose skirtingose televizijose. Jau keletą metų jis darbavosi „All Media Baltic“ kanalų grupėje, kuriai priklauso „TVPlay Sports“ (anksčiau – „Viasat Sport Baltic“) ir TV3. Nuo praėjusio sezono jo balsą girdėjome ir BTV eteryje, t.y. LNK kanalų grupės televizijoje.

Oficiali versija – „TVPlay Sports“ tiesiog nebenorėjo leisti savo komentatoriui darbuotis konkurentų televizijoje ir paprašė pasirinkti vieną iš dviejų. V.Čeponis nusprendė pasirinkti BTV, kuri pasiūlė didesnį honorarą.

Tačiau komentatorius įsitikinęs, kad priežastys slypi kitur. Jis neturi jokių priekaištų „TVPlay Sports“ komandai, bet beda pirštu į TV3 kūrybos direktorių Arvydą Rimą.

„Be galo apmaudu ir liūdna, kad nebeteks komentuoti „Žalgirio“ Eurolygos kovų. Vienas pagrindinių iniciatorių išmesti mane iš šio darbo buvo TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas“, – 24sek tikino V.Čeponis.

Komentatoriaus teigimu, būtent A.Rimo iniciatyva anksčiau darbo neteko buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės komentatorius Robertas Petrauskas, kuris neva neįtiko jam dėl vieno kito griežtesnio žodžio nacionalinei komandai. Esą būtent dėl to vėliau Mindaugas Rainys nedėkingai buvo įmestas į ugnį komentuoti Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių.

V.Čeponio teigimu, A.Rimo iniciatyva darbo televizijoje neteko tuometis programų direktorius Jurgis Jefremovas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Rimas (kairėje)
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Rimas (kairėje)

V.Čeponis įtaria, kad tarp jo ir A.Rimo prabėgo juoda katė. Anot komentatoriaus, TV3 kūrybos direktorius jam kišo pagalius ir siekiant komentuoti Lietuvos rinktinės rungtynes. Per nacionalinės komandos transliacijas pastaraisiais metais girdėdavome Ryčio Vyšniausko, Lino Kunigėlio bei Mindaugo Rainio balsą.

„Ponas Arvydas tiesiog žlugdo žmonių karjeras ir likimus ir dėl to, jog žino, kad liks nenubaustas, – teigia V.Čeponis. – Panašu, kad jam didžiulis malonumas pajusti savo valdžią ir galią. Jis nuo to „kaifuoja“. Gaila, kad į A.Rimo daržą neturi laiko kištis TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė. Ji yra fantastiška vadovė, tikra savo darbo profesionalė, bet ji negali suspėti kontroliuoti visų sričių.

A.Rimo pozicijos televizijoje labai tvirtos, nes jis prisideda prie tų laidų atsiradimo, kurios neša didelį pelną. Gaila, kad šis žmogus televizijoje atsakingas už komentatorių paskyrimus. Dėl to, kad praeitą sezoną komentavau LKL varžybas BTV, kuri priklauso LNK kanalų grupei, jis man neleido komentuoti olimpinių žaidynių, Europos krepšinio taurės dvikovų. Dabar uždraudė komentuoti ir „Žalgirį“.

Man nei TV3, nei „TVPlay Sports“ nesiūlė jokio etato, jokio didesnio atlyginimo už rungtynių komentavimą. Tiesa, A.Rimas iš pradžių sutiko, kad komentuočiau Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes, bet paskui persigalvojo. Jis man pasakė, kad „rinktinę reikia komentuoti kitaip“. Suprask, reikia nuolat girti rinktinę arba nekritikuoti, net jei ji pralaimi 50 taškų skirtumu ispanams. Tada, ko gero, reikia kalbėti, kad buvo juoda diena, kad teisėjai sukčiavo, kad kamuolys kreivas, kad lankai per kieti, kad juoda diena pasitaikė ir panašiai. Kitu atveju, juk Lietuvos krepšinio federacijos vadovai gali pasipiktinti ir pasirinkti LNK ar kitą kanalą.

Tikriausiai A.Rimas suprato, kad aš „neprognozuojamas“ ir galiu priskaldyti malkų, todėl davęs man pažadą, kad komentuosiu rinktinės mačus, vėliau tik ištarė, kad „yra tokia galimybė“, o paskui neatsakė į maždaug dešimt mano skambučių ir elektroninių laiškų, nors anksčiau visada greitai atsiliepdavo.

„TVPlay Sports“: „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje komentuos žiūrovų pamėgtas komentatorius Rytis Vyšniauskas. Ar jam bus ieškomas porininkas, informuosime ateityje.

Aš laukiau galutinio patvirtinimo dėl rinktinės, bet kūrybos direktorius dingo kaip į vandenį. Po to iš kitų žmonių sužinojau, kad jis nusprendė neprileisti manęs prie nacionalinės komandos.

Noriu pabrėžti, kad TV3 ir kanalas „TVPlay Sports“ turi atskirus biudžetus, nors jų savininkai yra tie patys. A.Rimas nesprendžia, kiek aš turiu uždirbti „TVPlay Sports“, bet jis turi didelę valdžią. „Žalgirio“ rungtynių Eurolygoje vaizdo įrašą rodo ir TV6 kanalas, kuris priklauso TV3 grupei, todėl šis žmogus kišasi ir į pastarosios televizijos reikalus. Jis man aiškino, kad labai blogai, kad komentuoju LNK grupėje, bet nerodė absoliučiai jokio noro, kad toliau komentuočiau „Žalgirį“ Eurolygoje.

Tuo tarpu LKL vadovai Remigijus Milašius, Romualdas Brazauskas, Šarūnas Mazalas visą vasarą mane atakavo ir prašė, kad likčiau komentuoti LKL kovų. Ne tik prašė, bet pasiūlė puikias sąlygas. Tad likau ten, kur žmonės nuoširdžiai nori, jog dirbčiau pas juos. Ir tuo labai džiaugiuosi.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vaidas Čeponis ir Rytis Vyšniauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vaidas Čeponis ir Rytis Vyšniauskas

24sek žiniomis, V.Čeponio netenkino atlyginimas. Šaltinių teigimu, už vienerias „Žalgirio“ Eurolygos rungtynes komentatorius „į rankas“ gaudavo apie 65 eurus. Esą šis atlyginimas nesikeitė bent penkerius metus.

„TVPlay Sports“ kanale jis komentuodavo ir kitas Eurolygos rungtynes, kitų sporto šakų varžybas.

24sek paprašė „TVPlay Sports“ pakomentuoti situaciją ir gavo „Viasat“ ir „Viaplay“ komunikacijos vadovo Žilvaro Zinkevičiaus atsakymą: „TVPlay Sports“ kanalas siekia būti sporto transliacijų lyderiu Baltijos šalyse, siūlydamas žiūrovams pasaulinio lygio sporto renginių transliacijas HD formatu. Vienos iš žiūrimiausių transliacijų yra Eurolygos rungtynės, ypatingai tos, kuriose žaidžia „Žalgiris“. Savo žiūrovams norime suteikti geriausią patirtį todėl buvo priimtas sprendimas, kad „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje komentuos žiūrovų pamėgtas komentatorius Rytis Vyšniauskas. Ar jam bus ieškomas porininkas, informuosime ateityje.

„TVPlay Sports“ labai vertina sporto komentatoriaus ir žurnalisto Vaido Čeponio profesionalumą ir indėlį į Lietuvos sporto žurnalistikos plėtrą bei neatmeta galimybės bendradarbiauti ateityje.

Su komentatoriumi Vaidu Čeponiu nebuvo susitarta dėl bendradarbiavimo sąlygų. Bendradarbiavimo sąlygų mes nekomentuojame.

Vaidas Čeponis TV3 televizijoje nedirbo, todėl negalime komentuoti jo pareiškimų apie šios televizijos vadovus.“

24sek šaltinių teigimu, buvę V.Čeponio kolegos iš televizijos buvo kiek nustebę dėl tokių jo pareiškimų.

Pats komentatoriaus kaltinimų sulaukęs A.Rimas veltis į ginčus ir viešai gintis nenorėjo.

Aiškindamas, kodėl V.Čeponiui neatsirado vietos prie Lietuvos rinktinės komentatoriaus mikrofono, A.Rimas pabrėžė, kad jį visiškai tenkina dviejų kitų komentatorių – Ryčio Vyšniausko bei Lino Kunigėlio darbas.

Į asmeninę V.Čeponio kritiką A.Rimas, kaip TV3 kūrybos direktorius, 24sek atsakė labai paprastai: „Vaidas Čeponis yra „TVPlay Sports“ darbuotojas. Jis pas mus nedirbo ir nedirba.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius