Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 17

Žaidėjų ir trenerių milijonus skaičiuojantis turkas: „Šaras bus kitas Obradovičius“

Šarūnas Jasikevičius tik pusmetį žaidė „Fenerbahče“ klube, tačiau Turkijos komandos sirgaliai spėjo pamilti šį charizmatišką žaidėją taip, kad net nepyko už sensacingą žalgiriečių pergalę Stambule gruodį. Pusmečio Šaro genialumu užteko įsitikinti ir legendiniam Eurolygos aukštaūgiui Mirsadui Turkčanui. „Jis yra kitas Željko Obradovičius“, – prieš Eurolygos finalo ketverto pristatymo ceremoniją pareiškė įtakinga Turkijos krepšinio figūra.
Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius
Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Karjerą „Fenerbahče“ klube prieš 6 metus baigęs M.Turkčanas šiuo metu vadovauja didžiausiai krepšinio agentūrai Turkijoje.

Kai baigs karjerą, Šaras bus vienas geriausių visų laikų Europos trenerių.

Jis išmano žaidėjų bei trenerių vertę ir nujaučia, kiek dabar gali siekti Šarūno Jasikevičiaus kaina.

Agentai šnabždasi, kad Š.Jasikevičiaus vertė jau perkopė 1 milijoną eurų atlyginimą per sezoną. Palyginimui, pats Šaras su „Žalgiriu“ sudarė dvejų metų sutartį, pagal kurią uždirba 500 tūkst. eurų per metus.

Željko Obradovičius yra geriausiai apmokamas treneris Europoje. Jo uždarbis per metus viršija daugiau nei 2 milijonus eurų.

Serbo vertė gerokai lenkia kitų Eurolygos specialistų. Jeigu po sezono pereitų į kitą komandą, Šaras daugiausiai uždirbančių specialistų sąraše galbūt pakiltų į antrą vietą po Željko.

VIDEO: Eurolygos finalo ketverto spaudos konferencija

„Šaras yra puikus vyrukas, – teigė buvęs lietuvio komandos draugas M.Turkčanas, išvien Stambule kovojęs 2011–2012 metų sezoną. – Tai labai geras komandos draugas. Jis gimė būti lyderiu. Kai baigs karjerą, Šaras bus vienas geriausių visų laikų Europos trenerių.

Jei jis toliau taip dirbs, kitas Obradovičius bus Šaras.“

VIDEO: Eurolygos spaudos konferencijoje – Šaro ir Željko Obradovičiaus pokštai

M.Turkčanas žavisi matydamas „Žalgirį“ finalo ketverte. Ten prieš oficialią finalo ketverto spaudos konferenciją jis spaudė ranką Robertui Javtokui ir sveikino su nuostabiais rezultatais.

„Jei prieš sezoną kas būtų paklausęs, aš būčiau pasakęs, kad žalgiriečiai turės būti labai laimingi, jei bent pateks į atkrintamąsias varžybas, – 24sek Belgrade pripažino M.Turkčanas, kuriam priklauso antras Eurolygos visų laikų atkovotų kamuolių vidurkis (9,98 kam.). – Bet jie čia ir aš labai džiaugiuosi už Lietuvos krepšinį, Šarūną ir žaidėjus, kurie taip sunkiai dirbo.“

„Žalgirio“ sėkmė jį taip nustebino, kad turkas interviu metu net dukart „Fenerbahče“ varžovu pusfinalyje įvardijo ne žaliai baltus, o „Olympiakos“ klubą. Eurolygos legendoms neįprasta finalo ketverte matyti „Žalgirio“ komandą.

Š.Jasikevičiaus krepšinio suvokimu ir autoritetu besižavintis M.Turkčanas lietuviui linki didžiausios sėkmės. Bet penktadienio vakarą Eurolygos pusfinalyje jis laikys špygas už „Fenerbahče“.

„Manau, „Žalgiris“ padarė neįtikėtiną, stulbinantį darbą. Aišku, dėka trenerio Jasikevičiaus, kuris yra mano bičiulis ir buvęs komandos draugas. Jis padarė didžiulį darbą ir į komandą įnešė didžiulį entuziazmą. Tai labai gera žvaigždžių neturinti komanda.

Visi sako, kad „Fenerbahče“ favoritai. Žinau tą, bet tai finalo ketvertas. Per vieną dieną čia viskas gali pasikeisti. Aš esu „Fenerbahče“ gerbėjas, bet man taip pat patinka „Žalgiris“ dėl draugo Jasikevičiaus ir to, ką jis padarė.

Tai bus labai geros rungtynės ir reikia jomis mėgautis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius