Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 09

„Žalgirį“ sukaustęs turkas patenkintas: suveikė neįprastas planas

Stambulo „Anadolu Efes“ (11-6) treneris Erginas Atamanas pareiškė, kad jo vyrai sužaidė su Kauno „Žalgiriu“ (7-10) visiškai kitaip lyginant su pirmojo Eurolygos rato maču Turkijoje. Svečių pasirinktas kitas žaidimo ritmas suveikė Kaune.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

E.Atamanas ir jo „Anadolu Efes“ žaidėjai pasimėgavo atmosfera 15 tūkst. sirgalių prikimštoje arenoje, o tada paliko visus žiūrovus ir „Žalgirį“ be taip reikalingos pergalės.

Antradienį „Žalgiris“ sužaidė prasčiausią mačą Eurolygoje šį sezoną, kai 58:79 pralaimėjo „Anadolu Efes“.

„Pirmiausia noriu pasakyti, kad tai buvo beprotiška atmosfera, puikus šou per klubų pristatymą. Manau, kad mano žaidėjams patiko tokia atmosfera, nes sužaidėme geriausias rungtynes išvykoje šį sezoną“, – pareiškė E.Atamanas.

Jis teigė, kad laukė iš šeimininkų greito žaidimo, kurio smaigalyje atsiduria Nate'as Woltersas, Artūras Milaknis ir Marius Grigonis, bet šįkart pati „Anadolu Efes“ komanda pakeitė taktiką.

„Mes žaidime kitaip. Nerengėme greitų atakų, gal tik vieną. Norėjome žaisti penkis prieš penkis ir savo dėmesį kreipėme gynybai, kovai dėl atšokusių kamuolių.

Mano žaidėjai žaidė tobulai, o „Žalgiris“ moraliai palūžo, nes daug prametė, daug suklydo. Negalvojau, kad tai bus lengvos rungtynės, bet galiausiai tai puiki mūsų pergalė,“ – džiaugėsi E.Atamanas.

Jis tvirtino, kad pergalės raktas slypėjo agresyvioje gynyboje, stengiantis neleisti sužaisti N.Woltersui ir M.Grigoniui du prieš du su aukštaūgiais.

Pirmajame rate 93:79 Stambule prieš „Anadolu Efes“ laimėtas mačas buvo rezultatyviausias „Žalgiriui“ šį sezoną Eurolygoje, jei neskaičiuotume po pratęsimo pralaimėtų rungtynių Maskvoje CSKA.

Šįkart „Žalgiris“ surinko tik 58 taškus.

VIDEO: „Žalgiris“ patyrė skaudų pralaimėjimą, tačiau fanai parodė, kodėl yra laikomi vienais geriausių Europoje

„Pirmajame mače Stambule bandėme žaisti agresyviai ir greitai. Bet toks žaidimas labiau įprastas „Žalgiriui“, kaip aš suprantu, – kalbėjo E.Atamanas, kuris šįsyk kiek suklydo, nes Kauno klubas pagal žaidimo stilių tikrai nepretenduoja į greičio lenktynes Eurolygoje. – Šįkart prieš 15 tūkst. publiką mes kontroliavome žaidimo lygį.“

Turkijos klubo treneris liko patenkintas buvusio „Žalgirio“ gynėjo Vasilije Micičiaus žaidimu.

Vasarą į Turkiją persikėlęs serbas sugrįžimą į Kauną pažymėjo 5 taškais ir tik dviem pataikytais metimais iš septynių, bet šįkart esmė slypėjo kitur.

„Kartais jis sužaidžia geras rungtynes, bet mes pralaimime, – vertino E.Atamanas. – Šįkart Micičius neįmetė daug, bet gerai gynėsi. Jam tai geras sezonas, o šįkart sužaidė labai protingai, parodė, kad gali kontroliuoti žaidimą.“

Per savo karjerą trečią etapą jau „Anadolu Efes“ treniruojantis 53 metų turkas priminė, kad lyginant su pirmuoju maču Stambule, „Žalgiris“ turėjo mažiau ginklų.

Pirmajame rate Stambule 17 taškų pelnęs Leo Westermannas bei trumpai, bet naudingai sužaidęs Antanas Kavaliauskas šįkart negalėjo padėti „Žalgiriui“ dėl traumų.

„Aš nenoriu pasakyti, kad vien taktikos pakeitimas lėmė pergalę ar kad mano žaidėjai buvo daug geresni. „Žalgiriui“ trūko svarbių žaidėjų, kaip Antanas Kavaliauskas ir Leo Westermannas, kurie abu pirmajame mače buvo labai svarbūs.

Aišku, taktiškai mes irgi buvome stiprūs“, – liko patenkintas E.Atamanas.

VIDEO: Ergino Atamano mintys apie pergalę prieš „Žalgirį“
VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po rungtynių: „Spręsdami reikalus po vieną, nieko nepasieksime“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius