Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 16

„Žalgirį“ per Eurolygos mačą Stambule palaikys ilgametis NBA žaidėjas

Marvinui Williamsui NBA sezonas prieš savaitę baigėsi ir „Charlotte Hornets“ krepšininkas atsidūrė Stambule, kur Kauno „Žalgiris“ šį antradienio vakarą 20 val. 45 min. pradės Eurolygos ketvirtfinalio seriją su „Fenerbahče“.
Marvinas Williamsas
Marvinas Williamsas / „Scanpix“ nuotr.

M.Williamsas bus tribūnose ir palaikys „Žalgirį“, o to priežastis – draugystė su Kauno komandos puolėju Deonu Thompsonu.

„Keliauju iš Lietuvos į Stambulą. Nuostabu, kad mano Šiaurės Karolinos universiteto šeima ir didysis brolis Marvas yra šalia ir pasirengęs palaikyti mus per 1-ąsias rungtynes“, – „Twitter“ paskyroje pirmadienį parašė D.Thompsonas.

Abu jie yra žaidę ir studijavę Šiaurės Karolinos universitete.

Tai vyko seniai ir skirtingu metu, o abiejų karjeros keliai ritosi skirtinguose žemynuose.

M.Williamsas vos po vieno sezono Šiaurės Karolinos universitete nusprendė žengti į NBA, kur 2005 metais buvo pašauktas 2-uoju šaukimu naujokų biržoje.

„Scanpix“ nuotr./Marvinas Williamsas
„Scanpix“ nuotr./Marvinas Williamsas

Jis sužaidė septynis sezonus „Atlanta Hawks“, per sėkmingiausią jų rinkęs po 14,8 taško, du – „Utah Jazz“, o dabar baigė penktuosius metus Michaelo Jordano valdomoje „Charlotte Hornets“ komandoje, kurioje vis dar turi svarbų vaidmenį – šį sezoną 32 metų 206 cm ūgio puolėjas rinko po 10,1 taško ir atkovojo po 5,4 kamuolio.

30-metis 203 cm ūgio D.Thompsonas Šiaurės Karolinos universitete mokėsi ir žaidė 2006–2010 metais, o paskui tapo krepšinio klajokliu – prie Kauno klubo žiemą prisidėjusiam puolėjui Lietuva yra dešimtoji valstybė, kurioje jis žaidžia krepšinį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas

Įdomu, kad M.Williamsas, nepaisant ankstyvo išvykimo į NBA ir pelningų sutarčių, nepamiršo mokslų ir vis grįždavo studijuoti vasarą.

Kai dauguma NBA žaidėjų ilsėdavosi tropikų paplūdimiuose, jis krimto knygas ir ruošdavosi egzaminams. „Mokslas man visada yra svarbus, tai visada buvo svarbu mano tėvams, – yra pasakojęs M.Williamsas. – Aš buvau pažadėjęs treneriui, kad pabaigsiu. Mano tėvai visada mokė būti žodžio žmogumi. Taigi, aš baigiau mokslus.“

„Scanpix“ nuotr./Marvinas Williamsas
„Scanpix“ nuotr./Marvinas Williamsas

NBA krepšininkas yra pasakojęs, kad palaiko ryšius su keliais Šiaurės Karolinos žaidėjais, o bičiulystė su D.Thompsonu yra ypač artima.

Tad nėra taip jau keista, kad Stambulo arenoje antradienio vakarą „Hornets“ krepšininkas palaikys savo draugą, o kartu ir Kauno „Žalgirį“.

VIDEO: „Ginčas“: Kokios „Žalgirio“ galimybės akistatoje su galinguoju „Fenerbahče“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius