Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 15

„Žalgirį“ prieš mačą su „Real“ slegia psichologija ir komplektacijos bėdos

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį suteiks Eurolygos krikštą naujajam komandos treneriui Šarūnui Jasikevičiui. Išvykoje LKL čempionų laukia Madrido „Real“ krepšininkai. Krepšinio specialistas Šarūnas Sakalauskas, kalbėdamas apie šias rungtynes, išskyrė naujo trenerio sukrėtimą, Š.Jasikevičiaus lyderio savybes ir įvardijo „Žalgirio“ rezervus bei didžiausią bėdą.
Rungtynių akmirka
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga| Madrido „Real“ – Kauno „Žalgiris“ | 22:00 val. | Madridas

Lengvai matomų pasikeitimų nebus

Nors Š.Jasikevičius su žalgiriečiais kaip Gintaro Krapiko asistentas dirbo jau antrą sezoną, tačiau, anot Š.Sakalausko, kol kas Šaro trenerio stiliaus mes nežinome. Dėl to sunku prognozuoti, ką „Žalgirio“ žaidime sugebės pakeisti pirmą kartą Eurolygos rungtynėse treneriu būsiantis Š.Jasikevičius.

„Tai jaunas treneris ir mes nežinome jo stiliaus. Jis buvo žaidėjas lyderis. Aišku, jis tas charakterio savybes atsineš ir būdamas treneriu – nebijojimas rizikuoti, tvirta asmenybė. Kažko labai daug nepakeisi – nėra laiko. Nemanau, kad žiūrovo akiai pasikeitimų bus labai daug.

„Žalgiris“ puolime ir gynyboje darys panašiai tą patį, tačiau bus kitaip dėliojami akcentai. Gali būti pakaitaliojamos žaidėjų pozicijos. Aišku, veiks psichologija – trenerio pasikeitimas komandai yra sukrėtimas. Manau, kad daugiausiai pasikeitimų matysis taktikos akcentuose, gali būti penketų pakeitimų ir psichologijoje“, – apie būsimas rungtynes teigė Š.Sakalauskas.

Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Sakalauskas
Mato Dauginio/15min.lt nuotr./Šarūnas Sakalauskas

Anot pašnekovo, žaidėjų psichologija yra didžiausia „Žalgirio“ bėda „Top 16“ varžybose, kurios pradėtos dviem triuškinančiais pralaimėjimais „Laboral Kutxa“ ir „Brose Baskets“. Ir dėl to nereikia kaltinti vien buvusio trenerio.

„Labiausiai nuvylė, kad komanda nesikovė. Nesakyčiau, kad tai tik trenerio kaltė, nes komanda irgi turi įdėti savo darbo dalį, o ne laukti visko iš trenerio. Galima suklysti, atlikti ne tą derinį puolime ar gynyboje. Tačiau greito bėgimo, didelės energijos, ryžto nebuvo, motyvacijos trūko.

 

„Real“ lyderiai

  • Sergio Llullas – 13,8 tšk. (35% trit.), 4,4 rez. perd., 4,1 išpr. praž., 13,5 naud. bal.
  • K.C.Riversas – 13,5 tšk. (67% dvit., 56% trit.), 1 rez. perd., 11,5 naud. bal.
  • Gustavo Ayonas – 11,4 tšk. (72% dvit.), 7,6 atk. kam., 2,6 rez. perd., 19 naud. bal.
  • Rudy Fernandezas – 10 tšk. (52% dvit., 39% trit.), 3,3 atk. kam., 2,3 rez. perd., 12 naud. bal.

Komplektacijos bėda – nėra tikro lyderio

Gali būti, bet aš nepažįstu taip gerai žaidėjų, bet trūksta komandoje asmenybių. Yra gerų tylenių, bet nėra aiškių lyderių. Robertas Javtokas vienas tokių buvo, jis moka išjudinti, būti lyderiu“, – teigė Š.Sakalauskas.

Vis dėlto Lietuvos rinktinės kapitonas lyderiu gali būti tik rūbinėje, o ne aikštėje. „Centro“ žaidimas nėra tas, apie kurį suktųsi visos „Žalgirio“ atakos ir Š.Sakalauskas pripažino, kad tikro lyderio aikštėje kauniečiams trūksta.

Atsakydamas į klausimą apie tai, kurioms rungtynėms – penktadienio su „Real“ ar sekmadienio su „Lietuvos rytu“ – kauniečiai turėtų skirti daugiau dėmesio, Š.Sakalauskas teigė, kad tai priklauso nuo komandos tikslų. Anot pašnekovo, „Žalgirio“ sudėtis Eurolygoje neleidžia tikėtis daugiau nei pasiekta.

 

„Kokie yra tikslai? Laimėti LKL čempionatą ir patekti į Eurolygos aštuntuką. Tačiau tada komanda turi būti kitaip sukomplektuota – reikia turėti mažiausiai 14 žmonių, kad ir nutikus traumoms turėtum pilną sudėtį.

Madrido „Real“ 2015-2016 m. Eurolygoje

  • Reguliariajame sezone žaidė su „Crvena Zvezda“ (1-1), „Bayern“ (2-0), „Fenerbahče“ (1-1), „Strasbourg“ (1-1) ir „Chimki“ (0-2)
  • Su 5 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais A grupėje užimta ketvirtoji vieta
  • „Top 16“ etapą pradėjo pergale prieš „Brose Baskets“ (82:79), tačiau pralaimėjo išvykoje CSKA (81:95).

Reikia turėti aiškius lyderius po krepšiu ir perimetre. Tada galima įgyvendinti abu tikslus, bet manau, kad „Žalgiris“ yra sukomplektuotas laimėti LKL ir Eurolygoje patekti į antrą etapą, ką jie ir padarė“, – apie kauniečių lubas šiame sezone sakė Š.Sakalauskas.

Labiausiai nuvylė, kad komanda nesikovė. Nesakyčiau, kad tai tik trenerio kaltė, nes komanda irgi turi įdėti savo darbo dalį, o ne laukti visko iš trenerio.

Rezervai

Tačiau ne viskas yra vien blogai. Š.Sakalauskas teigė, kad „Žalgiris“ turi rezervų, o vienas jų gali tapti ir pats Š.Jasikevičius.

Trenerio sugebėjimas rinktis žodžius, palaikyti žaidėjus ar nuraminti gali lemti labai daug.

„Rezervų yra: pataikymo procentas, judėjimo greitis puolime, greitos atakos ir, sakyčiau, šiuo metu, aišku, psichologija. Kai stiprokai pralaimi, neprideda tai pasitikėjimo savimi. Šiuo metu tai yra komandos rezervas. Tos nesėkmės slegia. Trenerio gebėjimas nuraminti, pasakyti žodžiai gali padėti“, – sakė Š.Sakalauskas.

Įdomūs faktai:

  • Sergio Llullas pastarosiose 8 rungtynėse pataikė bent po vieną tritaškį. Iš 17-os pastarųjų mačų snaiperis tik kartą neįmetė nė vieno tolimo metimo
  • Trey Thompkinsas įmetė jau 33 baudos metimus iš eilės Eurolygoje
  • Jonui Mačiuliui trūksta trijų tritaškių, kad Eurolygoje jų būtų įmetęs 200
  • „Žalgiris“ ir „Real“ jau ketvirtą sezoną iš eilės susitinka „Top 16“ etape. Madrido krepšininkai laimėjo 5 iš 6 dvikovų šiame etape
  • Pauliui Jankūnui trūksta 37 atkovotų kamuolių iki visų laikų Mirsado Turkčano rekordo – 1287
  • Įsižaidęs Olivier Hanlanas penkeriose pastarosiose rungtynėse aikštę paliko turėdamas bent 10 naudingumo balų

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius